Foto

Cei 12 Vulturi pentru meciul cu Kosovo din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina de seniori a Romaniei se va confrunta, astazi, 29.11.2018, cu incepere de la ora 18:00, in Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea, cu selectionata Kosovo, intr-un meci contand pentru runda secunda din Grupa B din cadrul campaniei FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 4.
Acest eveniment sportiv gazduit de Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea se va desfasura strict in sensul respectarii regulamentelor si procedurilor obligatorii ale FIBA, iar aceasta nu poate fi interpretata sub nici o forma ca avand efect asupra modificarii pozitiei nationale a Romaniei.

 
Dupa cateva zile de pregatire in Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea, antrenorul principal Tudor Costescu s-a decis asupra celor 12 sportivi care vor reprezenta Romania, joi, de la ora 18:00, in confruntarea cu selectionata Kosovo. Fortat de mai multe accidentari ale unor jucatori importanti, precum Emanuel Cate, Vlad Moldoveanu, Bogdan Nicolescu si Iulian Orbeanu, dar si de cateva alte probleme medicale aparute in ultimele zile, antrenorul Tudor Costescu a asteptat pana la finele antrenamentului din aceasta dimineata pentru a finaliza lista care va fi prezentata la sedinta de validare.
Astfel, joi, in cea de-a doua confruntare a Vulturilor din campania FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, se vor prezenta pe parchetul Salii Sporturilor Antonio Alexe din Oradea urmatorii 12 sportivi:
Giordan Lee WATSON – CSM CSU Oradea
Radu VIRNA – CSA Steaua Bucuresti
Mirel DRAGOSTE – BC CSU Sibiu
Tudor GHEORGHE – BCMU FC Arges Pitesti
Nandor KUTI - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Dragos Andrei DICULESCU – SCM Timisoara
Radu PALICIUC - BCMU FC Arges Pitesti
Rolland TOROK - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Alexandru OLAH - Kangoeroes Basket Mechelen
Bogdan POPA – SCMU Craiova
Catalin BACIU – SCM Timisoara
Anton DIACONESCU – Dinamo Stiinta Bucuresti
 
La fel ca si la meciul inaugural din Grupa B, staff-ul tehnic al nationalei masculine a Romaniei este compus din:
Tudor COSTESCU – antrenor principal
Nenad MARKOVIC – antrenor secund
Cosmin RADU - preparator fizic
Csaba MOTT - maseur
Adrian RESTEMAN - fizioterapeut
Marius TOMA – team-manager
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Constantin IOAN – antrenor coordonator
 
Pentru partida de joi, care va incepe de la ora 18:00, suporterii isi pot achizitiona bilete de pe portalul bilete.ro (vezi link - https://www.bilete.ro/romania-kosovo/romania-kosovo-29-nov-2018) sau in ziua  meciului de la casa de bilete a arenei oradene, iar abonatii echipei locale CSM CSU Oradea vor beneficia de acces gratuit.
 
Reamintim ca, tinand cont de calendarul competitional anuntat de FIBA, “Vulturii” mai au de disputat in cadrul Grupei B urmatoarele trei partide:

ROMANIA – Kosovo (29 noiembrie 2018, ora 18:00, Arena Antonio Alexe din Oradea)
ROMANIA – Macedonia (21 februarie 2019) 
Kosovo – ROMANIA (24 februarie 2019)
Mentionam ca dupa primele doua jocuri din Grupa B, nationala Macedoniei a acumulat punctaj maxim in clasament, 4 puncte, in vreme ce Romania si Kosovo au cate un punct, dar si un singur meci disputat.
 
Sistemul de calificare in faza superioara

Pe de alta parte, este important de precizat faptul ca sistemul FIBA gandit de regretatul Patrick Bauman prevede la finalul acestei campanii de precalificare:
- echipele situate pe locul 1 in cele patru grupe ale acestei faze vor accede in FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers.
- ocupantele locurilor 2 si 3 din cele 4 grupe ale acestei faze vor mai avea inca o sansa pentru a continua cursa de calificare la turneul final european din 2021. Astfel, cele opt echipe care se vor afla in aceasta situatie se vor alatura nationalelor clasate pe ultimele locuri in prima faza a precalificarilor (Slovacia, Albania, Luxemburg, Armenia si Elvetia). Cele 13 echipe vor fi impartite in patru grupe noi, urmand sa dispute faza a treia a pre-calificarilor in luna august a anului viitor. Cele patru castigatoare ale acestor grupe vor intra pe tabloul calificarilor pentru Eurobasket 2021, alaturandu-se castigatoarele grupelor din faza a doua de pre-calificare, dar si celor 24 de echipe care au evoluat in faza secunda a calificarilor europene pentru FIBA World Cup 2019. Un total de 32 de nationale care se vor lupta in grupele FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers pentru locurile disponibile de la turneul final continental din 2021.


Acest eveniment sportiv gazduit de Sala Sporturilor Antonio Alexe din Oradea se va desfasura strict in sensul respectarii regulamentelor si procedurilor obligatorii ale FIBA, iar aceasta nu poate fi interpretata sub nici o forma ca avand efect asupra modificarii pozitiei nationale a Romaniei.


FOTO - Antrenorul Tudor Costescu cauta solutii pentru meciul cu Kosovo (copyright fiba.basketball)

Parteneri