Foto

Claudia Pop a castigat campionatul in Ecuador!

Baschetul romanesc are ambasadori si in Ecuador, componenta nationalei noastre feminine, Claudia Monica Pop, reusind in acest week-end sa cucereasca laurii de campion cu echipa Santa Maria Machala. In ultimul act al Ligii Feminine din Ecuador, gruparea din Machala s-a impus in fata rivalei Mavort Quito, cu 98-77 si 84-71, si a intrat in posesia mult ravnitului trofeu, Claudia Pop avand o contributie extrem de importanta la performanta echipei sale. La putin timp dupa sarbatorirea performantei din Ecuador, extrema nationalei Romaniei, prima baschetbalista din tara noastra care reuseste sa cucereasca laurii ecuadorieni, ne-a acordat un interviu pe care-l publicam mai jos:
  
Dupa doua luni la Santa Maria Machala ai reusit sa castigi trofeul de campion in Ecuador! Cum a fost finala cu Mavort Quito?
 
Impreuna cu intreaga echipa si sustinute puternic de fanii locali, am reusit sa scriem istorie pentru Santa Maria Machala, castigand o finala foarte grea. Mai ales prin prisma altitudini la care s-a jucat – 2.800 m (!) – si unde nu se poate respira... In cele din urma am trecut de Mavort Quito, cu 98-77 si 84-71, si am devenit campioni pentru prima oara in istoria clubului! Am avut parte de un public minunat, care ne-a sustinut in permanenta si alaturi de care pot spune ca am trait experiente unice... La finalul jocului decisiv, echipa a fost premiata si cu un cec de 3.650 de dolari pentru castigarea campionatului.
 
Ati avut un parcurs impecabil in play-off, trei faze fara nici o infrangere. Care a fost reteta succesului?
Desi am avut parte de adversari puternici am reusit acest incredibil parcurs in play-off, unde cel mai important factor a fost „ECHIPA”, respectat 100% in adevaratul sau sens. Impreuna am reusit sa depasim in semifinale puternica echipa UTE, marea favorita la titlu si campioana din sezonul trecut. De fapt, UTE este o echipa cu un potential incredibil, atat financiar, cat si in plan sportiv, dar noi am reusit sa le depasim si sa continuam drumul spre trofeu. Apoi, in finala, am reusit cu totii sa scriem istorie pentru aceasta minunata echipa, Santa Maria Machala, care a obtinut, astfel, primul titlu de campion al Ecuador!
 
Cum este campionatul din Ecuador?
 
In Liga Feminina din Ecuador au fost inscrise in acest sezon doar 7 echipe. Se joaca acelasi sistem ca si in Romania (tur, retur, play-off, semifinale, finale) diferenta este ca dureaza mult mai putin. Tot sezonul a fost de doua luni si jumatate, deoarece se joaca si 2 sau 3 meciuri pe saptamana. Dupa ce am terminat in Spania, m-am decis sa ma transfer in Ecuadoar si am ajuns la Santa Maria Machala la inceputul returului - am pierdut doar primele 6 meciuri din tur. Conform regulamentelor de aici, nu poti avea in echipa decat doua straine iar la Santa Maria am venit impreuna cu pivotul argentinian Gisela Vega, pe care am avut-o ca adversara in liga spaniola.
 
Caracterizeaza in cateva cuvinte experienta din Ecuador?
Daca ar fi sa ma rezum doar la un singur cuvant reprezentativ pentru Ecuador, acela ar fi IUBIRE! Si asta, pentru ca oameni de aici au o bogatie sufleteasca incredibila iar asemenea persoane sunt greu de gasit, usor de iubit si greu de uitat... Iar cand spun Ecuador o sa am mereu in minte banane si orez, ceea ce nu lipseste de la nici o masa aici...
 
Cand te intorci acasa?
La sfarsitul saptamanii voi ajunge in tara. Abia astept...
 
Cateva cuvinte si despre echipa nationala si despre sansele noastre la Eurobasket 2015.
Trebuie sa o spun cu mult regret ca anul acesta am lipsit de la pregatirea lotului national... Sper sa am ocazia sa ma revansez anul ce vine... Cat despre sansele de la Eurobasket 2015 parerea mea este ca totul depinde doar de noi si sa nu uitam ca „a visa, nu costa nimic” asa ca eu visez la o figura cat mai frumoasa cu atat mai mult ca vom juca in fata propriilor fani...
 
Un mesaj pentru suporterii romani...
Le multumesc ca au fost in permanenta alaturi de noi si sper ca in vara anului viitor sa sarbatorim impreuna un rezultat notabil pentru nationala Romaniei!
 
 
Doua rezumate video de la ultimul meci din finala puteti vizualiza aici:
 
http://www.youtube.com/watch?v=Mt3H7oV9k6Q (meciul 2, scor 71-84)
 
http://www.youtube.com/watch?v=BMnq2lq-xaI (festivitate premiere)

Parteneri