Foto

Colegiul National Aurel Vlaicu a castigat Cupa EDU, editia 2017

Supranumiti “Vulturii din Grivita”, liceenii de la Colegiul National “Aurel Vlaicu” din Bucuresti au castigat, duminica seara, “CUPA EDU”, competitie de baschet disputata intre colegii din Capitala. In marea finala gazduita de Arena de Baschet, baschetbalistii de la Vlaicu au trecut de adversarii de la Colegiul National “Spiru Haret”, cu scorul 89-86, la capatul unei dispute spectaculoase, terminate in prelungiri, si care a adus fata-n fata doua echipe solide ce au luptat din rasputeri pentru renumele celor doua licee. Astfel, cei mai tari baschetbalisti liceeni din Bucuresti au oferit asistentei un spectacol de calitate si si-au disputat suprematia in “CUPA EDU” pana in ultima secunda a prelungirilor. Cosurile s-au succedat rapid, ca intr-o finala veritabila, iar suspansul a planat deasupra Arenei de Baschet pana la ultima actiune. De altfel, cu o secunda inainte de incheierea jocului, cei de la Spiru Haret au avut sansa unei aruncari de trei puncte, insa mingea a refuzat sa intre in cos si astfel fluierul de final a tras cortina peste prima editie a competitiei de baschet “CUPA EDU” stabilind ca invingatoare echipa Colegiului National “Aurel Vlaicu”.
Remarcatii finalei mari au fost cei doi conducatori de joc, Alexandru Vlad, de la CN “Aurel Vlaicu” (36 puncte, 6 pase decisive, 7 interceptii, 7 recuperari), si Andrei Constantin, de la CN “Spiru Haret” (36 puncte, 4 pase decisive, 5 interceptii, 4 recuperari), dar si Nicu Ciuca, de la CN “Aurel Vlaicu” (17 puncte, 19 recuperari), si Alexandru Coconea, capitanul celor de la CN “Spiru Haret” (19 puncte, 13 recuperari, 3 pase decisive).
In finala mica s-au intalnit alte doua licee cu traditie in baschet, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” si Colegiul National “Cantemir Voda”. In confruntarea pentru stabilirea locului trei din “CUPA EDU”, cei de la Anghel Saligny, coordonati de profesorul Marian Dinu, s-au impus cu scorul de 90-58. Bazandu-se pe un capitan in mare forma, Daniel Ionita (41 de puncte si 33 de recuperari), cei de la Saligny n-au lasat deloc sanse adversarilor, inca de la pauza conducand cu o diferenta confortabila pe tabela de marcaj: scor 49-24. In partea a doua a jocului, cei de la Cantemir au incercat sa revina in joc prin eforturile conducatorului de joc Luca Hara, ins? cele 24 de puncte reusite de acesta n-au fost suficiente pentru a intoarce soarta meciului. In cele din urma, CT “Anghel Saligny” s-a impus lejer si a incheiat competitia de baschet “CUPA EDU”, editia 2017, pe locul al treilea, in timp ce echipa CN “Cantemir Voda” s-a clasat pe locul al patrulea.
La festivitatea de premiere au fost oferite si trei premii speciale celor care s-au remarcat in “CUPA EDU”, editia 2017. MVP a fost desemnat Alexandru Vlad, de la CN “Aurel Vlaicu”, cel mai bun jucator defensiv a fost nominalizat Daniel Ionita, capitanul celor de la CT Anghel Saligny, iar ultimul premiu special a fost oferit jucatorului Andrei Constantin, de la CN “Spiru Haret”.
 
Patru scoli gimnaziale din Romania ajutate de baschetbalisti!
 
Marile castigatoare ale “CUPEI EDU” au fost, pe langa cele patru colegii inscrise in competitive, alte patru scoli generale din Romania. Inca de la debut, organizatorii au anuntat componenta civica a acestei competitii, prin care fiecare echipa inscrisa a evoluat pentru a premia o alta scoala. Campionii de la CN “Aurel Vlaicu” au trimis premiile catre Scoala Gimnaziala “Garabet Ibraileanu” din Targu Frumos (jud. Iasi), respectiv 20 de burse de examen British Council oferite de Asociatia Praxis Iuris si British Council. Echipa de la CN “Spiru Haret” a oferit premiul catre Scoala Gimnaziala “Alexandru Macedonski” din Craiova (jud. Dolj), respectiv materiale de constructie in valoare de 1.000 de euro pentru renovarea unei clase, premiu sustinut de compania Decor Floor CEE. De asemenea, Casa de copii “Diaconia” din Bucuresti va primi cinci mingi de baschet din partea Federatiei Romane de Baschet, la fel si Scoala Gimnaziala nr. 8 din Barlad (Jud. Vaslui).
 
Cateva date statistice din “CUPA EDU”, editia 2017
Cele mai multe puncte reusite la competitia de baschet “CUPA EDU”, editia 2017, au fost marcate de Daniel Ionita in meciul cu echipa CN “Cantemir Voda”, capitanul CT “Anghel Saligny” trecandu-si in cont 41 de puncte. In finala mare a competitiei, echipa CN “Spiru Haret” a marcat 10 aruncari de trei puncte din totalul de 86 de puncte marcate iar cele mai multe cosuri de trei puncte marcate de un jucator au fost contabilizate in finala de Andrei Constantin, de la CN “Spiru Haret”, respectiv 6 reusite din spatele semicercului.
Cele mai multe recuperari: Daniel Ionita — 33 de recuperari.
Cel mai multe pase decisive: Luca Hara, de CN “Cantemir Voda”, 7 pase.
Cele mai multe puncte marcate intr-un joc: 101 puncte marcate de CN “Aurel Vlaicu”.
 
CLASAMENT FINAL “CUPA EDU”, EDITIA 2017
1. Colegiul National Aurel Vlaicu
2. Colegiul National Spiru Haret
3. Colegiul Tehnic Anghel Saligny
4. Colegiul National Cantemir Voda
 
REZULTATE:
Vineri — 8 decembrie 2017
CN Cantemir Voda vs. CN Aurel Vlaicu (67-95)
CN Spiru Haret vs. CT Anghel Saligny (79-69)
Sambata — 9 decembrie 2017
CN Cantemir Voda vs. CN Spiru Haret (60-75)
CN Aurel Vlaicu vs. CT Anghel Saligny (101-53)
Duminica — 10 decembrie 2017
CT Anghel Saligny vs. CN Cantemir Voda (90-58)
CN Aurel Vlaicu vs. CN Spiru Haret (89-86)
 
SPONSORI SI PARTENERI “CUPA EDU”:
“CUPA EDU” este organizata de Asociatia PRAXIS IURIS, cu sprijinul sponsorilor si partenerilor: Capital Plaza Hotel (sponsor principal), Federatia Romana de Baschet (partener oficial al evenimentului), Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (partener institutional), British Council (partener educational), CSU Stiinta Bucuresti (partener al evenimentului sportiv), Din Vestiar (partener media), Decor Floor CEE (sponsor), Reparatii Industriale Generale (sponsor), Agrovet (sponsor), Anastasia Sport (sponsor).
 
Credit foto - Sabin Malisevschi

Parteneri