Foto

Componenta grupelor la Mondialele de baschet 3x3 de la Moscova

Complexul olimpic “Lujniki Park” din Capitala Rusiei va gazdui, in perioada 5-8 iunie 2014, cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3x3, competitie la care se vor prezenta la start si echipele Romaniei. Saptamana trecuta, FIBA a anuntat oficial si componenta grupelor, Romania urmand sa faca parte din Grupa B la intrecerea masculina, si din Grupa A in competitia feminina.
 
 
Cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3x3, care va avea loc la Moscova, peste doua saptamani, aduna la start 48 de echipe din 35 de tari din intreaga lume, printre acestea numarandu-se si echipele Romaniei. Saptamana trecuta, in localitatea elvetiana Mies a avut loc tragerea la sorti a grupelor preliminare, FIBA anuntand ca a tinut cont de locurile din ierarhia mondiala a federatiilor nationale, ranking publicat la 1 aprilie 2014.
In intrecerea masculina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Polonia, Romania (n.n. – cu patru sportivi in Top 30 FIBA 3x3), Brazilia si Slovenia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:  
Grupa A: Polonia; Germania; SUA; Cehia; Olanda; Tunisia
Grupa B: Romania; Lituania; Rusia; Venezuela; Argentina; Qatar
Grupa C: Brazilia; Turcia; Estonia; Uruguay; Noua Zeelanda; Puerto Rico
Grupa D: Slovenia; Serbia; Japan; Croatia; Indonesia; China
Din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.

In intrecerea feminina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Romania (n.n. – cu sase sportive in Top 30 FIBA 3x3), Andorra, Cehia si Brazilia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:  
Grupa A: Romania; Elvetia; Uruguay; Belgia; Indonesia; Ucraina
Grupa B: Andorra; Franta; China; Uganda; Thailanda; Siria
Grupa C: Cehia; Spania; Olanda; Estonia; Argentina; Tunisia
Grupa D: Brazilia; Germania; SUA; Ungaria; Italia; Rusia
La fel ca in intrecerea masculina, din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.

 
Reamintim ca la editia precedenta de la Atena, Serbia s-a impus in intrecerea masculina iar Romania a ocupat locul 10 dupa o victorie istorica in grupe impotriva Statelor Unite, in vreme ce SUA au castigat laurii competitiei feminine iar Romania s-a clasat pe locul 17.

Parteneri