Foto

Comunicat important pentru CN U16 si CN U18

In urma rezultatelor foarte slabe inregistrate la normele de control, Departamentul Tehnic FRB si CCCLT sesizand in urma unei ample analize ca rata promovabilitatii este de aproximativ 30% din numarul total de echipe inscrise la CN U16 si CN U18, masculin si feminin (n.n. – din 110 echipe participante, doar 35 de echipe au cel putin 8 sportivi cu baremul realizat), ceea ce reflecta o slaba pregatire la nivelul juniorilor, cauzata si de o nejustificata lipsa de interes din partea antrenorilor, conducerea FRB se vede nevoita sa ia unele decizii de urgenta.
Astfel, pentru a nu perturba faza semifinala a CN U16 si CN U18, masculin si feminin, si pentru ca tinerii sportivi sa aiba continuitate in actualul sezon, conducerea FRB, dupa consultarea tuturor membrilor Biroului Executiv, a decis:
1. Amanarea inceperii fazei semifinale CN U16 si CN U18, masculin si feminin, cu o saptamana.
2. In GVA, faza semifinala, vor avea drept de joc toti sportivii echipelor calificate, cu urmatoarele amendamente:
a.) Echipele calificate in faza semifinala GVA care au intre 0 si 4 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta vor fi penalizate cu 2 puncte in clasamentul fazelor semifinale (pornesc cu un handicap de 2 puncte)
b.) Echipele calificate in faza semifinala GVA care au intre 5 si 7 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta vor fi penalizate cu 1 punct in clasamentul fazelor semifinale (pornesc cu un handicap de 1 punct)
c.) Echipele calificate in faza semifinala GVA care au minim 8 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta nu vor fi penalizate in clasamentul fazelor semifinale.
d.) Echipele din faza semifinala GVB vor avea drept de joc fara penalizare, indiferent de numarul sportivilor cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta.
3. La Turneul Final GVA din CN 16 si CN U18, masculin si feminin, vor putea participa NUMAI echipele cu minim 8 sportivi cu baremul realizat la normele de control la categoria respectiva de varsta (inainte de disputarea turneului final GVA va avea loc o noua sesiune de norme de control pentru restantieri). Echipele vor participa la Turneul Final NUMAI cu jucatorii care si-au realizat baremul la normele de control la categoria respectiva de varsta.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet reaminteste tuturor echipelor interesate ca prima sesiune de restante la normele de control va avea loc in 6 si 7 ianuarie 2015. Locatiile se regasesc pe:
http://www.frbaschet.ro/stiri/2014-12-24/restante-norme-de-control-date-de-desfasurare

Pentru a evita situatiile neplacute de a pleca cu handicap in cursa din faza semifinala a CN U16 si CN U18, masculin si feminin, rugam antrenorii sa pregateasca din timp aceasta sesiune de restante si sa-si capaciteze la maxim sportivii pentru obtinerea baremurilor respective.

Parteneri