Foto

Confruntare decisiva intre Romania si Croatia in Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei se va lupta, duminica seara, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, cu incepere de la ora 19:00, cu puternica nationala a Croatiei, in cadrul ultimei runde din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT si este decisiva pentru ambele echipe, invingatoarea urmand sa acceada alaturi de Italia si Olanda in faza superioara a calificarilor mondiale. Selectionerul Zare Markovski mizeaza pe acelasi lot de jucatori care a evoluat in Olanda, iar principalul croat Drazen Anjulovic a anuntat ca nu a facut modificari fata de echipa care a castigat in Italia.
 
Duminica seara, de la ora 19:00, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va gazdui confruntarea decisiva dintre selectionatele Romaniei si Croatiei din cadrul Grupei D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers, echipa care-si va adjudeca victoria urmand sa mearga mai departe pe drumul spre turneul final mondial din China. Invinsi de Olanda la Groningen la o diferenta elocventa, Vulturii se afla in fata unei misiuni aproape imposibile, fiind obligati pentru a obtine calificare sa se impuna in fata unei echipe oaspete care s-a prezentat la Cluj intr-o formula din care nu lipsesc vedetele din NBA Bogdanovic, Saric si Zubak. Din cauza unor motive medicale sau personale, in nationala Romaniei consemnam in continuare cateva absente notabile (nn. - Moldoveanu, Mandache, Torok si Baciu), astfel ca pentru meciul de duminica selectionerul Zare Markovski va miza in continuare pe urmatorul lot de 12 sportivi:
 
2 – Giordan WATSON (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
6 – Iulian ORBEANU (SCMU Craiova)
7 – Tudor GHEORGHE (BC SCM Timisoara)
8 – Radu PALICIUC (BC CSU Sibiu)
10 – Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
11 - Georges DARWICHE (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
12 – Bogdan POPA (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
13 – Alexandru OLAH (ZZ Leiden)
15 – Emanuel CATE (CB Prat Juventud)
25 – Mihai MACIUCA (Phoenix Galati)
32 – Nandor KUTI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
34 – Anton DIACONESCU (CSU Stiinta Bucuresti)

Reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei tricolore este format din:
Zare Markovski – antrenor principal
Mihai Silvasan – antrenor secund
Hristu Sapera – antrenor secund
Cosmin Radu – preparator fizic
Adrian Resteman – fizioterapeut
Csaba Mott – masseur
Claudiu Fometescu – antrenor federal
Ioan Coanstantin – antrenor coordonator FRB
Marius Toma – team-manager

Intalnirea de duminica seara va fi transmisa in direct, de la ora 19:00, de DIGI SPORT, meciul fiind extrem de important pentru ambele echipe in economia calificarii in faza urmatoare a FIBA World Cup 2019 European Qualifiers. Dupa disputarea primelor cinci runde din cadrul Grupei D, iata cum arata clasamentul, cu precizarea ca primele trei echipe vor accede in faza urmatoare:
1. ITALIA – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. OLANDA – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
3. ROMANIA – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
4. Croatia - 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
 
De partea cealalta, delegatia Croatiei a sosit inca de vineri dupa-amiaza in Cluj-Napoca si se va prezenta la meciul decisiv intr-o formula in care se regasesc si multe dintre vedetele croate care activeaza la echipe din NBA si Euroleague. De altfel, selectionerul Drazen Anjulovic a anuntat ca va miza pe aceeasi formula de joc ca aceea folosita la meciul castigat in Italia, astfel ca pe terenul din Sala Polivalenta din Cluj-Napoca vor aparea urmatorii sportivi:
 
4 – Mate KALAJZIC (BC Split)
5 – Filip KRUSLIN (KK Cedevita Zagreb)
6 - Rok STIPCEVIC (Dinamo Banca di Sardegna Sassari)
7 – Jakov MUSTAPIC (KKK Mosir Krosno)
9 – Dario SARIC (Philadelphia 76ers)
11 – Tomislav ZUBCIC (Telekom Baskets Bonn)
12 – Darko PLANINIC (Dinamo Banca di Sardegna Sassari)
26 – Luka BABIC (BBU ’01 GmbH Ratiopharm Ulm)
27 – Ivan RAMLJAK (KK Cedevita Zagreb)
33 – Zeljko SAKIC (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
40 – Ivica ZUBAK (Los Angeles Lakers)
44 – Bojan BOGDANOVIC (Indiana Pacers)
 
Staff-ul tehnic al nationalei Croatiei este format din Drazen ANJULOVIC (antrenor principal), Drazen ORESKOVIC (antrenor secund) si Josip SESAR (antrenor secund), in vreme ce Vladimir KRSTIC se ocupa de pregatirea fizica.
 
Intrare libera pentru elevi si stundenti
 
La fel ca la meciurile precedente din campania de calificare, Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, anunta faptul ca elevii si studentii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit la meciul de duminica din cadrul preliminariilor World Cup 2019. Accesul elevilor si studentilor in arena sportiva va fi realizat in baza carnetului de elev sau student, prezentat la intrare. Acestia vor avea, astfel, o noua oportunitate sa se bucure de frumusetea jocului de baschet si o noua ocazie de a-i sustine pe “Vulturi” intr-o confruntare decisiva pentru calificarea in faza urmatoare.
Pe de alta parte, fanii baschetului si nu numai, pot achizitiona bilete pentru meciul Romania – Croatia atat de pe platforma on-line www.bilete.ro sau de la casa de bilete a Salii Polivalente (Strada Uzinei Electrice).

Parteneri