Foto

Cosmar francez in EuroCup Women

CSM Satu Mare a fost victima sigura in etapa a IV-a din Grupa A a EuroCup Women, echipa pregatita de Dan Fleseriu fiind practic spulberata, miercuri seara, de puternica grupare franceza BLA Montpellier, cu scorul de 84-41 (34-7, 18-10, 12-19, 20-5). Prezenta in premiera intr-o astfel de competitie de anvergura, CSM Satu Mare a acuzat din plin in ultimele jocuri accidentarea valoroasei coordonatoare de joc Annemarie Parau si a pierdut, astfel, din cadenta europeana, inregistrand cel de-al treilea esec in Grupa A.
 
Fara replica!
 
Finalista sezonului precedent intern, CSM Satu Mare, a avut parte de un adevarat cosmar in disputa de miercuri seara din Franta, incomoda reprezentanta a Hexagonului, BLA Montpellier, reusind sa inregistreze o victorie la scor, 84-41, intr-un meci in care si-a dominat adversarul la toate capitolele. De altfel, jocul gazduit de Palais des Sports de Lattes a avut o invingatoare clara dupa doar primul sfert, cand tabela indica un neverosimil 34-7, spre disperarea antrenorului Dan Fleseriu, care desi incerca sa gaseasca solurii pentru a opri tavalugul gazdelor era nevoit sa asiste neputincios la regalul de greseli al elevelor sale. Dominarea gazdelor nu s-a oprit nici in urmatoarele zece minute, astfel ca la pauza echipe au intrat la vestiare la scorul de 52-17! La reluare, CSM Satu Mare are o zvacnire de orgoliu si castiga sfertul al treilea, reducand putin din diferenta uriasa de pe tabela, pentru ca, in ultimele zece minute de joc, BLA Montpellier sa continue spectacolul si sa inchida tabela de marcaj la scorul de 84-41.
Conform statisticii oficiale, punctele CSM Satu Mare au fost realizate de FREEMAN (14 puncte, 8 recuperari, 2 pase decisive, 4 interceptii), OROSZ (7 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), KOVACEVIC (6 puncte, 1 recuperare, 1 interceptie), IVAN (5 puncte, 1x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), WHITTINGTON (4 puncte, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), GIURGIU (3 puncte, 1x3), SZMUTKU (2 puncte, 1 recuperare, 3 pase decisive). A mai evoluat SZLIMAK (2 recuperari, 1 pasa decisiva). Din tabara gazdelor s-au remarcat: ROBERT (18 puncte, 4 recuperari, 3 interceptii, 1 capac), SACKO (13 puncte, 11 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie, 1 capac) si jucatoarea de origine romana ANA CATACHITIGA (13 puncte, 4 recuperari, 2 interceptii, 1 capac).
 
Programul CSM Satu Mare si clasamentul Grupei A
 
In urma acestui rezultat, coroborat si cu succesul clar al rusoaicelor de la BC Chevakata pe terenul danezelor de la SISU Gentofte, scor 50-86, clasamentul Grupei A este urmatorul:
 
1. BLA Montpellier – 8 puncte
2.  BC Chevakata – 7 puncte
3. CSM Satu Mare – 5 puncte
4. SISU Gentofte – 4 puncte
 
Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in faza superioara.  Dar iata si programul jocurilor pe care CSM Satu Mare le mai are de disputat in Grupa A din EuroCup Women, 2012/2013:

22.11.2012 – CSM Satu Mare - SISU Gentofte (ora 20:30)
29.11.2012 – CSM Satu Mare – BC Chevakata (ora 20:30)
 
FOTO – FIBA-EUROPE (credit Dan Bale)

Parteneri