Foto

Craiova se pregateste pentru Liga Nationala de Babybaschet si Minibaschet

Astazi, la sediul Primariei Municipiului Craiova, a avut loc o conferinta de presa in care primarul Lia Olguta Vasilescu si presedintele Federatiei Romane de Baschet, Horia Paun, au prefatat Liga Nationala de Babybaschet si Minibaschet. Mult asteptata intrecere a tinerelor sperante ale baschetului autohton va fi organizata de Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu SCM Craiova, Primaria Municipiului Craiova si Consiliul Local Craiova, in perioada 22 iunie – 12 iulie, pe 11 terenuri din incinta a cinci institutii de invatamant din Banie. La startul Ligii Nationale de Babybaschet si Minibaschet sunt asteptati peste 3.500 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, reprezentand peste 250 de echipe din intreaga tara.
Scopul evenimentului este de a promova practicarea baschetului in randul copiilor, de a selecta viitorii baschetbalisti, dar si de a oferi oportunitatea prin care cei mici sa adopte valori precum: spirit de echipa, fair-play si un stil de viata sanatos. Am ales Craiova pentru ca este un oras istoric, cu mare deschidere spre sport si spre baschet in special. Sunt convins ca va fi din nou o emulatie deosebita in randul copiilor si parintilor. Noi ne dorim sa atragem copii spre baschetul de performanta iar la finalul intrecerilor, un lucru foarte important, vor ramane in Craiova cateva baze sportive cu terenuri de baschet” a mentionat Horia Paun in cadrul conferintei de presa. La randul sau, primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a subliniat: "In unele licee vom reconditiona terenurile de baschet existente sau chiar vom construi altele iar FR Baschet aduce la Craiova zece panouri de baschet profesionale, fiecare in valoare de 1.000 de euro. In oras se va crea o adevarata emulatie in jurul baschetului si a sportului in general. Astfel, vor avea loc, pe langa competitia propriu-zisa, si o serie de activitati culturale si de divertisment. Totodata, am vorbit cu cei de la Consiliul Judetean si in aceasta perioada a competitiei toti participantii vor avea intrare gratuita in institutiile de cultura din Craiova.” Pe de alta parte, edilul craiovean este de parere ca afluenta de participanti, parinti si suporteri, din timpul Ligii Nationale de Babybaschet si Minibaschet va aduce municipiului Craiova un milion de euro, prin banii de cazare, masa si alte cheltuieli.  

Baschet pe 11 terenuri


Conform organizatorilor, arenele de baschet in care se vor disputa meciurile din Liga Nationala de Babybaschet si Minibaschet sunt cele din institutiile de invatamant Colegiul National „Carol I”, Colegiul National „Elena Cuza”, Colegiul National „Fratii Buzesti”, precum si in sala CSS Craiova si in Piata „Mihai Viteazul”, unde vor fi amplasate panouri moderne. Organizatorii au anuntat ca 11 terenuri de baschet urmeaza sa fie modernizate integral, pentru ca elevii sa beneficieze de acestea pe un termen lung, dupa incheierea intrecerilor din acest sezon.
Dar iata si programul competitiei de babybaschet si minibaschet, care fi gazduita de municipiul Craiova:
 
Babybaschet masculin si feminin in perioada: 22-28 iunie 2014

Mini Baschet feminin in perioada: 29 iunie - 05 iulie 2014


Mini Baschet masculin in perioada: 06 - 12 iulie 2014

 
In cele trei saptamani de baschet, accesul publicului la festivitati si meciuri este gratuit, la evenimente fiind asteptati peste 10.000 de sportivi, antrenori, parinti, rude, prieteni si suporteri.
 
Baschetul, model pentru copii
 
Studii derulate de Organizatia Mondiala a Sanatatii releva faptul ca in Romania copiii din mediul scolar dezvolta un stil de viata din ce in ce mai putin sanatos, caracterizat printre altele de sedentarism. In acest sens, Federatia Romana de Baschet si-a propus sa promoveze baschetul ca model de educatie prin sport pentru copii si adolescenti, pentru dezvoltarea lor fizica si psihica. Prin baschet, au sansa unui stil de viata sanatos si pot invata ce inseamna competitivitatea, spiritul de echipa si nu in ultimul rand spiritul de fair-play.
Organizarea anuala a Ligii Nationale de Babybaschet si Minibaschet face parte, astfel, din campania federatiei de promovare a practicarii baschetului de catre copii pe un termen lung, pornind de la cele mai fragede varste si trecand prin toate categoriile competitionale pana la cel mai inalt nivel al performantei.
Toate rezultatele si noutatile despre intrecerile de la Craiova vor fi publicate si pe www.frbaschet.ro.

FOTO - copyright Gazeta de Sud (http://www.gds.ro)

Parteneri