Foto

Cristina Bigica sarbatorita la ultimul sau meci din arena echipei Marquette University!

Seara de 15 februarie a avut o semnificatie aparte pentru componenta reprezentativei feminine a Romaniei, Cristina Bigica, valoroasa extrema tricolora participand la ultimul sau meci disputat pe teren propriu in tricoul echipei Golden Eagles Marquette University. De altfel, fanii “vulturilor” au tinut sa fie prezenti cu mic cu mare in tribunele “Al McGuire Center” din Milwaukee la marea sarbatoare “SENIOR DAY”, o zi speciala pentru mai multe sportive de la Marquette University, printre care si Cristina Bigica, care s-a bucurat si de prezenta mamei sale la acest eveniment. “Senior Day” s-a incheiat superb pentru cele patru “veterane”, echipa locala reusind sa-si treaca in cont o superba victorie impotriva uneia dintre cele ai puternice grupari din Conferinta Big East, Seton Hall Pirates, cu scorul de 73-70 (47-33, 26-37).

Fiind vorba de o mare sarbatoare in viata echipei, antrenoarea “vulturilor”, Carolyn Kieger, a inceput meciul cu Seton Hall Pirates cu toate cele patru “veterane” pe teren, Arlesia Morse, Chelsie Butler, Apiew Ojulu si Cristina Bigica fiind incluse in cinciul de baza. Interesant de remarcat mai este si faptul ca, atat Cristina Bigica, cat si celelalte trei colege, au adunat mai mult de 100 de meciuri pentru Golden Eagles Marquette University in cele patru sezoane petrecute in campionatul universitar nord-american. De altfel, ca sa fim mai exacti, Bigica si-a trecut in cont pana in prezent 119 meciuri la Marquette University, cu o linie statistica in care a bifat  un total de 538 de puncte, 285 recuperari, 176 pase decisive, 57 interceptii si 6 capace. Revenind la superba victorie de duminica noapte, conform datelor oficiale, componenta nationalei Romaniei a jucat 24 de minute si a contribuit la victoria echipei din Milwaukee cu 8 puncte, 7 recuperari si 2 pase decisive. La putin timp dupa aceasta sarbatoare, prinsa intre meciurile din finalul sezonului si cele care urmeaza sa se desfasoare, in perioada 7-10 martie, in “Allstate Arena” din Chicago, in cadrul Big East Tournament, Cristina Bigica ne-a raspuns la cateva intrebari fulger.
 
Buna Cristina si felicitari...  Cum a fost Senior Day, mai ales ca ati si castigat un meci important?
 
Multumesc. Senior Day este un eveniment foarte important aici, in viata fiecarui sportiv de la Universitate. Iar aceasta sarbatoare a fost una speciala pentru mine si celelalte trei colege. A fost ultimul meci jucat pe teren propriu in tricoul echipei Golden Eagles. Un eveniment reusit, in care am sarbatorit cei patru ani petrecuti la Marquette University. Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat am invins o echipa din topul Big East, cauzand o mare suparare in tabara adversa.
 
Ce sanse crezi ca aveti la Turneul Big East de la inceputul lunii martie?
 
Victoria obtinuta de “Senior Day” ne da sperante. Ne-a aratat ca putem sa castigam si impotriva celor mai bune echipe din Conferinta Big East, chiar daca am avut un an ceva mai greu, de tranzitie, cu antrenori si staff nou, dar si cu 4 colege noi, freshmeni. Mergem mai departe cu incredere si abia asteptam meciurile din Big East Tournament, unde orice este posibil.
 
Ce urmeaza?
 
Dupa ce termin aici cu scoala, abia astept sa ma intorc in Romania si sa ma alatur echipei nationale in pregatirile pentru Eurobasket Women 2015. Din punctul meu de vedere este o competitie cu o semnificatie aparte, mai ales ca vom juca acasa, in fata propriilor suporteri. Personal, am mare incredere in potentialul echipei nationale, in colegele mele, si cred ca putem face surprize placute la aceasta competitie majora, chiar daca suntem intr-o grupa dificila, cu adversare puternice, printre care si vicecampioana europeana Franta.
 
Multumim si mult succes in continuare!

Parteneri