Foto

Cristina Ciocan, capitanul nationalei Romaniei

Inaintea primelor doua meciuri de pregatire cu nationala similara a Slovaciei, antrenorul principal al reprezentativei feminine a Romaniei, americanul Stacey Nolan, a anuntat ca extrema Cristina Ciocan va fi capitanul “tricolorelor” in campania de calificare la “Eurobasket Women 2011”. Decizia a fost luata la antrenamentul de acomodare din Sala Sporturilor din Nitra, dupa o “consultare” prealabila cu restul componentelor lotului national.  “Fiecare jucatoare si-a exprimat opinia pe hartie. A fost un vot strans, 6 au nominalizat-o pe Cristina Ciocan iar 5 pe Anca Stoenescu. In urmatoarele meciuri, Ciocan va fi capitanul nationalei, iar Anca va fi al doilea capitan”, ne-a spus Stacey Nolan imediat dupa sedinta de pregatire din Slovacia, dupa care a concluzionat: “Cred ca este o decizie buna, deoarece ambele jucatoare sunt respectate si ascultate de intreaga echipa”.
Pe de alta parte, dupa sapte zile de pregatire fizica la Brasov si alte cinci zile de pregatire in Sala Sporturilor din Arad, reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va juca in aceasta seara, de la ora 19, primul meci de pregatire din campania de calificare la “Eurobasket Women 2011” impotriva selectionatei Slovaciei. Aflat inaintea primului meci oficial pe banca tehnica a nationalei Romaniei, americanul Stacey Nolan s-a aratat increzator in potentialul echipei: “In lot sunt multe jucatoare tinere, cu mult talent si dorinta de afirmare, iar cele cu experienta aduc un plus de maturitate, necesar in astfel de competitii. Cred ca in turneul de calificare din Italia putem face o figura frumoasa. Depinde doar de noi cum pregatim aceste meciuri. Cred ca punctul forte al nationalei Romaniei este rapiditatea. Trebuie sa ne pregatim bine, sa ne aparam agresiv si sa alergam foarte mult pentru a castiga”. Urmatorul meci de pregatire va avea loc maine, de la ora 13, dupa care echipa Romaniei va reveni in Arad, urmand sa-si completeze pregatirea dupa urmatorul program:

21-22 mai – pregatire in ARAD
23-26 mai – pregatire in BUCURESTI
27 si 28 mai – doua jocuri de pregatire cu Bulgaria, la RUSE
29-31 mai - pregatire in BUCURESTI
01 iunie – plecare spre BARI, barajul de calificare EUROBASKET WOMEN 2011

Reamintim ca Romania va juca in turneul de recalificare in barajul continental, care se disputa in perioada 03-08 iunie, in cadrul grupei B, dupa urmatorul program:
03 iunie – Romania vs. Serbia
04 iunie – Romania vs. Germania
05 iunie – Romania vs. Belgia
08 iunie – Romania vs. Italia
 
Conform FIBA-Europe, castigatoarea Grupei B se va confrunta cu invingatoarea Grupei A (Ucraina, Ungaria, Finlanda, Olanda, Bulgaria) pentru ultimul “bilet” la EUROBASKET WOMEN 2011, meciurile tur-retur fiind programate sa se dispute in 12 si 15 iunie 2011.

Parteneri