Foto

CS Universitatea Alba Iulia si CS Municipal Targoviste, in finala Cupei Romaniei

La Alba Iulia a debutat, luni, turneul Final 4 al Cupei Romaniei la baschet feminin. Prima zi a competitiei a programat semifinalele, acolo unde favoritele s-au impus, dupa partide mult mai echilibrate decat releva scorurile finale.

In primul meci al zilei, echipa locala, CS Universitatea, a primit replica formatiei ACS Sepsi SIC. Meciul a fost echilibrat in debutul reprizelor, dar gazdele au reusit sa revina in sferturile 2 si 4, impunandu-se, la final, cu 83-63.

A doua semifinala a opus eternele rivale din baschetul feminin romanesc: ICIM UVG arad si CS Municipal Targoviste. Meciul a consemnat o mare surpriza dupa prima repriza, atunci cand elevele pregatite de Dan Moraru se aflau in avantaj de 16 puncte fata de favoritele dambovitene. Inceputul sfertului al treilea a consemnat marirea ecartului la 20 de puncte, insa acesta a fost momentul in care gruparea din Targoviste a inceput revenirea, astfel ca inaintea ultimelor 10 minute diferenta de redusese la doar 2 puncte. Decimata de eliminari, in conditiile in care rezervele nu s-au ridicat la nicelul titularelor, brava echipa din Arad a cedat lupta, pierzand meciul cu 74-85. Meciul a consemnat si un duel al unora dintre cele mai longevive jucatoare de baschet din tara noastra: Monika Brosovsky Boriga (care a evoluat 40 de minute(!) pentru ICIM) si Ancuta Stoenescu (cea care a dat startul revenirii Targovistei, dar s-a accidentat grav dupa cateva minute si va rata si finala de maine).

Finalele competitiei sunt programate maine, astfel:

ora 17:15 finala locurilor 3-4: AIC Sepsi SIC - ICIM UVG Arad
ora 19:45 finala Cupei Romaniei:
CS Universitatea Alba Iulia - CS Municipal Targoviste (in direct la DIGI SPORT)

Parteneri