CSA Steaua Turabo pierde duelul cu Antwerp Giants

CSA Steaua Turabo Bucuresti a pierdut cu scorul 78-65, confruntarea din Belgia cu Antwerp Giants, in etapa a cincea a FIBA EuroChallenge.
Desi stelistii au intrat bine in meci, belgienii au marit constant diferenta gratie unui joc mult mai bun in atac.

Niksa Bavcevic a trimis pe teren un prim cinci format din Virgil Stanescu, Virgil Carutasu, Robert Turner, Joshua Jackson si Courtney Fortson. Belgienii au marcat rapid printr-o patrundere a lui Wilson, dar ros-albastrii au replicat printr-o aruncare de trei a lui Joshua Jackson.

Desi Antwerp s-a distantat pe tabela de marcaj, militarii au reusit cu un minut si 36 de secunde inainte finalului primului sfert sa egaleze la 18 printr-o aruncare de trei a lui Stanescu. Sfertul intai s-a terminat la egalitate, 20-20 si stelistii erau in primavara europeana.

Sfertul al doilea nu a fost insa la fel de bun pentru elevii lui Niksa Bavcevic si Florin Nini. Mult mai precisi la aruncarile de trei puncte, si cu un Hopkins in zi mare, belgienii s-au distantat pe tabela de marcaj. 44-32 la pauza si Antwerp domina jocul.

Sfertul al treilea a fost o zvacnire de orgoliu a stelistilor. Cu o aparare mai buna, Carutasu, Stanescu si Mandache au incercat sa ii readuca in lupta pe militari. 61-51 si sperantele de calificare erau inca plauzibile.

Ultimele zece minute ale meciului au fost cele mai spectaculoase. Chiar daca militarii aveau nevoie de o aparare exacta, ambele echipe au lasat garda jos si au mizat totul pe cartea atacului. N-au lipsit cosurile spectaculoase, capacele si contraatacurile prin care belgienii s-au dezlantuit si si-au asigurat calificarea in primavara europeana.

Pentru  ros-albastri au marcat:

Uros Lucic 2p
Hristo Nikolov 12p, 5 recuperari,
Joshua Jackson 4p, 1  recuperare
Virgil Carutasu 6p, 11 recuperari
Robert Turner 2p, 1 recuperare, 1 pasa decisiva
Virgil Stanescu 27p, 6 recuperari, 2 pase decisive, 2 capace, 1 interceptie
Courtney Fortson 12p, 3 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie

A mai evoluat Andrei Mandache.

In cealalta partida din grupa F, Lokomotiv Kuban Krasnodar a invins in deplasare, cu scorul 78-67, formatia Enterprise BC Dynamo Moscova.


In ultimul meci din grupe, CSA Steaua Turbao va primi vizita formatiei ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar, pe 21 decembrie 2010.


Parteneri