Foto

CSM CSU Oradea a pus punct unui parcurs deosebit in cupele europene

Campioana en-titre a Romaniei, CSM CSU Oradea,a fost eliminata din play-off-ul FIBA Europe Cup, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim a cedat, miercuri seara, in fief-ul incomodei echipe turce Muratbey Usak Sportif, cu scorul de 82-108. Si cum in prima mansa din optimile de finala oradenii castigasera pe teren propriu la o diferenta de doar zece puncte, scor 82-72, CSM CSU a fost obligata sa paraseasca scena europeana, dar va ramane cu satisfactia uriasa de a fi realizat o campanie continentala impresionanta, poate cea mai lunga din istorie, cu 20 de meciuri, dintre care 10 victorii, intr-un singur sezon de cupe europene!
 
Cu zece victorii in 19 meciuri disputate in actuala stagiune europeana, CSM CSU Oradea a sperat, miercuri seara, intr-o noua minune care sa-I aduca si mult visata calificare in faza superioara a play-off-ului din FIBA Europe Cup. La adapostul celor zece puncte obtinute in mansa tur din optimile de finala, CSM CSU Oradea s-a deplasat in fief-ul incomodei grupari turce Usak Sportif cu gandul de a mai da o lovitura pe scena continentala. Din nefericire pentru gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim, gazdele au facut, insa, un meci mare si s-au impus la final cu scorul de 108-82, bifand procentaje deosebite – 70,6% la aruncarile din actiune de 2 puncte si 53,6% la aruncari de la mare distanta de 3 puncte. Astfel, in ciuda eforturilor depuse de Martin Zeno (n.n. – principalul marcator al oaspetilor, cu 21 puncte), Branko Mirkovic (15 p), Sean Denison (11 p), Bogdan ?ibirna (11 p), Andrei Mandache (10 p), Uros Lucic (8 p) si Titus Nicoara (6 p), oradenii au fost obligati sa recunoasca fair-play superioritatea adversarilor. Fluierul final a inghetat tabela la scorul de 108-82 si astfel turcii s-au calificat in sferturile de finala din play-off-ul FIBA Europe Cup cu scorul general de 180-164.
Detalii statistice despre ultimul meci sustinut in Turcia pe - http://www.fiba.com/europecup/16-17/2202/Muratbey-Usak-Sportif-CSM-CSU-Oradea.
In pofida acestui esec care a atras si eliminarea de pe scena continentala, CSM CSU Oradea are satisfactia de a fi realizat cateva premiere la prima sa participare in cea mai importanta competitie intercluburi derulata sub egida FIBA. Iar daca aprofundam putin istoria baschetului autohton, putem spune ca gruparea oradeana a reusit cea mai lunga campanie romaneasca din cupele europene, cu 20 de meciuri jucate intr-un singur sezon, in care au obtinut 10 victorii (18 partide in Basketball Champions League si 2 partide in FIBA Europe Cup). Totodata, interesant de remarcat este si informatia oferita de site-ul “24secunde.ro”, prin care se arata ca oradenii au parcurs aproape 30.000 de kilometri in aventura europeana din acest sezon, evoluand impotriva unor echipe din Slovacia, Bulgaria, Israel, Franta, Finlanda, Turcia, Rusia, Ucraina si Italia, iar sase dintre deplasari au depasit distanta de 3.000 de kilometri!

Parteneri