Foto

CSM CSU Oradea intalneste campioana Finlandei in preliminariile Basketball Champions League

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea, va intalni campioana Finlandei, Karhu Kauhajoki, in cadrul primului tur al preliminariilor Basketball Champions League. Conform programului stabilit de FIBA si a datelor anuntate oficial, astazi, cu ocazia tragerii la sorti de la Mies, primul meci al confruntarii romano-finlandeze va avea loc in fief-ul “ursilor” din nordul Batranului Continent, in data de 20 septembrie, in vreme ce a doua disputa este programata sa se dispute in Arena Antonio Alexe, in data de 22 septembrie.
Adversara campioanei baschetului masculin romanesc, Karhu Kauhajoki, are o traditie de peste o suta de ani, gruparea finlandeza fiind fondata in 1910. Pe de alta parte, palmaresul clubului nu este impresionant, trofeul Korisliiga cucerit in sezonul recent incheiat fiind primul din istorie! “Ursii” au reusit in aceasta primavara sa rastoarne previziunile specialistilor si au trecut in finala Korisliiga, cu scorul general de 4-2, de liderul sezonului regular, Salon Vilpsa. Campioana Finlandei evolueaza in Kauhajoen Yhteiskoulu din Kauhajoki, arena care are o capacitate de 1880 de locuri, cu tribune pe o singura parte. Sezonul trecut, gruparea finlandeza pregatita de antrenorul Jussi Laakso a beneficiat de serviciile mai multor baschetbalisti americani (Greg Mangano, Rene Rougeau, Allen Marcus, Stephen Maxwell, Flenard Whitfield, Kelvin Lewis, Matthew Hezekiah si Edwin Fuquan) si a unui bosniac (Bojan Sarcevic), ultimul fiind si capitanul echipei. Mangano, Rougeau, Marcus, Maxwell si Sarcevic au si incheiat sezonul pe rosterul campioanei, fiind prezenti pe teren la ultimul joc impotriva rivalei Salon Vilpsa si avand contributii decisive la castigarea trofeului Korisliiga.
In cazul in care va castiga dubla confruntare cu adversara din Finlanda si va trece de primul tur, CSM CSU Oradea va intalni in cel de-al doilea tur preliminar cu invingatoarea dintre BC Siaaliai (Lituania) si Levski Lukoil Sofia (Bulgaria), meciurile fiind programate pentru 25 si 28 septembrie.
Daca va accede in ultimul tur preliminar din BCL, CSM CSU Oradea ar intalni gruparea franceza JSF Nanterre 92, intr-o dubla programata pentru 1 si 4 octombrie, invingatoarea urmand sa intre in Grupa B din Basketball Champions League, alaturi de PAOK Salonic (Grecia), Hapoel Holon (Israel), Umana Reyer Venezia (Italia), Iberostar Tenerife (Spania), Opava (Cehia), Bonn (Germania) si o alta echipa care trece de preliminarii.

Parteneri