Foto

CSM CSU Oradea intra in focurile preliminariilor Basketball Champions League

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea, va deschide maine seara sezonul competitional 2018-2019, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim urmand sa se confrunte cu gruparea finlandeza Karhu Basket Kauhajoki in cadrul preliminariilor Basketball Champions League. Conform calendarului FIBA, CSM CSU Oradea va juca in fief-ul campioanei Finlandei, joi, de la ora 18:30, iar returul este programat sa se desfasoare in Arena Antonio Alexe, sambata, de la ora 19:00.
 
Pentru al treilea sezon consecutiv, baschetul masculin romanesc va fi reprezentat in Basketball Champions League, campioana en-titre CSM CSU Oradea urmand sa intre de maine in focurile celei mai importante competitii intercluburi derulata sub egida FIBA. Conform tragerii la sorti si a calendarului competitional anuntat de forul international, gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim se va confrunta in turul inaugural preliminar cu echipa finlandeza Karhu Basket Kauhajoki, meciul tur urmand sa se dispute joi seara, de la ora 18:30, in fief-ul campioanei Finlandei, in vreme ce returul se va desfasura in Arena Antonio Alexe, sambata, de la ora 19:00. Ca si in editiile precedente, sistemul competitional adoptat pentru competitia suprema intercluburi din baschetul european cuprinde trei faze preliminare, dupa care se va juca in faza grupelor iar ulterior vor fi programate meciurile eliminatorii din play-off. Basketball Champions League 2018-2019 va culmina cu Final 4, a carui locatie de desfasurare va fi stabilita dupa ce vor fi cunoscute echipele calificate in faza finala.
Primul adversar al campioanei Romaniei, Karhu Basket, evolueaza in localitatea Kauhajoki, un mic orasel de aproximativ 10.000 de locuitori situat in mijlocul unei rezervatii naturale de reni. Gruparea pregatita de antrenorul Sami Toiviainen a cucerit, in premiera, trofeul ligii finlandeze in sezonul trecut si va debuta joi seara, in premiera, in cupele europene, in arena proprie, "Kauhajoen Koulukeskuksen Liikuntahalli". Echipa finlandeza Karhu Basket Kauhajoki se bazeaza pe sase jucatori autohtoni, dar si pe sase baschetbalisti straini: americanii Summers, Rougeau, Singleton, Abif si Moser, precum si bosniacul Sarcevic, ultimul fiind si capitanul echipei.
Mai jos va prezentam programul complet al meciurilor din turul inaugural al preliminariilor Basketball Champions League:
 
AEK Larnaca - Antwerp Giants
Dinamo Tbilisi - Aris Salonic
Norrkoping Dolphins - Movistar Estudiantes
BC Siauliai - Lukoil Levski Sofia
Polski Cukier Torun - Tsmoki Minsk
Leicester Riders - Bakken Bears
Fribourg Olympic - Avtodor Saratov
Z Mobile Prishtina - Donar Groningen
Red October Cantu - Szolnok Olaj KK
FC Porto - Nizhny Novgorod
Hapoel Tel-Aviv - Spirou Charleroi
 
Conform sistemului competitional, in cazul in care va trece de dubla mansa cu gruparea finalndeza, CSM CSU Oradea va accede in faza secunda preliminara si va evolua impotriva invingatoarei din meciul care opune echipele BC Siauliai (Lituania) si Lukoil Levski Sofia (Bulgaria). Cel de-al doilea tur preliminar se va desfasura in data de 25 septembrie (deplasare) si 28 septembrie (pe teren propriu). Daca va trece si de acest obstacol, CSM CSU Oradea va da piept cu Nanterre 92 (Franta), ultimul tur preliminar fiind programat pentru data de 1 octombrie (pe teren propriu) si respectiv pentru data de 4 octombrie (Franta).
Pe de alta parte, in cazul in care va fi eliminata de campioana Finlandei, CSM CSU Oradea a optat sa participe mai departe in grupele FIBA Europe Cup, sezonul 2018 – 2019, laureata LNBM urmand sa faca parte dintr-o grupa in care vor fi prezente Wurzburg (Germania),invingatoarea dintre Kapfenberg (Austria) si Leiden (Olanda), dar si o alta echipa ce va fi eliminata in cel de-al treilea tur preliminar din BCL.
Reamintim ca in sezonul european 2018-2019, baschetul romanesc va mai fi reprezentat de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si Steaua Bucuresti, in FIBA Europe Cup, dar si de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, in EuroCup Women.

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri