Foto

CSM CSU Oradea si BC Mures Tg. Mures continua lupta pentru trofeul LNBM

CSM CSU Oradea si BC Mures Tg. Mures se vor confrunta, in premiera, in finala Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2015-2016, dupa ce s-au impus in semifinalele play-off-ului cu scorul general de 3-1, eliminand din cursa pentru trofeu pe CSA Steaua CSM Eximbank si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Conform calendarului competitional, finala LNBM va incepe in 21 mai, la Oradea, si se va derula dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri, in vreme ce batalia pentru bronzul actualului sezon va incepe in 20 mai, la Bucuresti, si se va desfasura dupa sistemul cel mai bun din trei partide.
 
Pentru prima data in istoria baschetului masculin romanesc, finala Ligii Nationale aduce fata-n fata echipele CSM CSU Oradea si BC Mures Tg. Mures, ocupantele locurilor 2 si 5 la finele sezonului regular si totodata invingatoare in semifinale, cu acelasi scor general 3-1, in fata unor echipe galonate, CSA Steaua CSM Eximbank si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Interesant de remarcat este faptul ca finalistele actualului sezon al LNBM au participat in acest an si in Final 4 Cupa Romaniei by Superbet 2016, ambele fiind depasite de castigatoarea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dar si ca CSM Oradea si BC Mures au promovat pe prima scena, la “brat”, in urma cu 11 ani! In plus, in ultimele trei sezoane cele doua echipe au avut pe rand statut de finalista: BC Mures a jucat doua finale, ambele pierdute in fata CSU Asesoft Ploiesti, echipa care a spulberat si visul CSM Oradea in urma cu doi ani, atunci cand baschetbalistii pregatiti de Cristian Achim s-au calificat pentru prima data in finala LNBM.
Revenind la fazele superioare ale play-off-ului LNBM, editia 2015-2016, sa amintim ca CSM CSU Oradea a reusit sa inchida semifinala dupa ce a obtinut doua victorii pe teren propriu, dar si una extrem de categorica, chiar in fief-ul rivalei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, iar BC Mures Tg. Mures a continuat seria surprizelor dupa ce a trecut in sferturi de SCM U Craiova si a reusit sa “rapuna” si liderul CSA Steaua CSM Eximbank, castigand doua meciuri la Bucuresti si unul, dupa prelungiri, in fata propriilor suporteri.
Astfel, in urma acestor rezultate, CSM CSU Oradea si BC Mures Tg. Mures se vor lupta pentru mult ravnitul trofeu national, care lipseste din vitrina celor doua cluburi, urmand sa se confrunte astfel:
 
Meciul 1 - 21 mai, ora 20:00 (in direct pe DIGI SPORT)
CSM CSU Oradea – BC Mures Tg. Mures
 
Meciul 2 - 23 mai, ora 20:30 (in direct pe DIGI SPORT)
CSM CSU Oradea – BC Mures Tg. Mures
 
Meciul 3 - 28 mai
BC Mures Tg. Mures - CSM CSU Oradea
 
Meciul 4 – 30 mai (daca e cazul)
BC Mures Tg. Mures - CSM CSU Oradea
 
Meciul 5 – 2 iunie (daca e cazul)
CSM CSU Oradea – BC Mures Tg. Mures
 
Totodata, invinsele din semifinale, CSA Steaua CSM Eximbank si U-Banca Transilvania, se vor lupta in finala mica pentru medaliile de bronz dupa urmatorul program:
 
Meciul 1 - 20 mai, ora 19:30 (in direct pe DIGI SPORT)
CSA Steaua CSM Eximbank – U-BT Cluj-Napoca
 
Meciul 2 – 25 mai, ora 19:00 (in direct pe DIGI SPORT)
U-BT Cluj-Napoca – CSA Steaua CSM Eximbank
 
Meciul 3 - 28 mai (daca e cazul)
CSA Steaua CSM Eximbank – U-BT Cluj-Napoca
 
Mai jos va prezentam rezultatele inregistrate in semifinale, cu precizarea ca datele statistice de la fiecare joc pot fi vizualizate pe http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-nationala-de-baschet/#mbt:17-303$t&0=1
 
Semifinala 1 (BC Mures s-a impus cu scorul general de 3-1)
CSA Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures 71-90 si 66-78
BC Mures Tg. Mures - CSA Steaua CSM Eximbank 75-82 si 75-72
 
Semifinala 2 (CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul general de 3-1)
CSM CSU Oradea – U-BT Cluj-Napoca 72-71 si 67-61
U-BT Cluj-Napoca – CSM CSU Oradea 79-70 si 56-76
 

Parteneri