Foto

CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj debuteaza in preliminariile Champions League

Laureatele sezonului trecut intern, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, si castigatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, isi incep aventura din cupele europene, ambele echipe urmand sa evolueze, marti seara, in primul tur preliminar al Basketball Champions League. Oradenii pregatiti de antrenorul Cristian Achim vor primi replica campioanei Slovaciei, BC Prievidza, intr-un meci care va fi transmis in direct de DIGI SPORT 2, de la ora 19:00, in vreme clujenii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan vor evolua in fief-ul campioanei Ciprului, AEK Petrolina Larnaca, tot de la ora 19:00. Meciurile retur din prima faza preliminara a BCL sunt programate pentru data de 29 septembrie.
 
Arena “Antonio Alexe” din Oradea va imbraca din nou haine de sarbatoare, maine seara, de la ora 19:00, campioana Ligii Nationale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea, urmand sa debuteze in Basketball Champions League, cea mai importanta competitie continentala intercluburi derulata sub egida FIBA. La debutul din actualul sezon al cupelor europene, baschetbalistii oradeni pregatiti de antrenorul Cristian Achim vor primi replica campioanei Slovaciei, BC Prievidza, intr-un meci care va fi transmis in direct de DIGI SPORT 2, precum si pe canalul oficial de youtube al BCL si pe pagina de facebook. “Ne dorim foarte tare sa castigam si sa trecem de primul tur al BCL. Cu siguranta nu va fi usor, Champions League este o competitie foarte puternica, dar si foarte frumoasa”, a declarat antrenorul Cristian Achim, adaugand si ca, din nefericire, nu are foarte multe informatii despre adversarul din Slovacia pentru moment. In asteptarea debutului european din BCL, BC Prievidza si-a intarit serios lotul fata de sezonul trecut, cand a cucerit al patrulea titlu de campioana a Slovaciei, antrenorul Milan Curovic avand acum la dispozitie mai multi internationali slovaci, dar si un nucleu nou de sase straini, printre care se numara si americanii Derrick Caracter, Reger Dowell si Andre Jones. Returul disputei va avea loc la Prievidza, pe “Nike Arena”, in data de 29 septembrie, cu incepere de la ora 19:00, iar invingatoarea acestei duble manse va accede in turul secund preliminar al BCL, urmand sa se lupte pentru un loc in grupe cu Lukoil Academic Sofia, campioana Bulgariei, in vreme ce invinsele din fazele preliminare ale Champions League sunt repartizate in seriile FIBA Europe Cup.
Iar daca detinatoarea trofeului LNBM va juca la debutul european in fata propriilor suporteri, in schimb, detinatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va aparea pentru prima oara sub lumina reflectoarelor din Basketball Champions League in deplasare, maine, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan urmand sa joace in “Kition Athletic Center”, fief-ul campioanei Ciprului, Petrolina AEK Larnaca, de la ora 19:00. “Obiectivul nostru este calificarea in grupele BCL. Vom face tot ce tine de noi ca sa reusim, chiar daca avem parte de adversari valorosi!”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan, care a anuntat ca pivotal George Toth, ultima achizitie a clujenilor, va fi prezent in lotul de jucatori care va juca la Larnaca. De partea cealalta, antrenorul Linos Gavriel a fost reconfirmat recent pe banca tehnica a campioanei Ciprului si va avea la dispozitie pentru actualul sezon un lot intarit cu foarte multi straini – cinci americani, un sarb si un croat Primoz Brezec, Tomislav Petrovic, Anthony Hickey, Alex Harris, Tyrell Biggs (naturalizat), Shaquille Goodwin si Dijon Thompson. Returul disputei va avea loc, in data de 29 septembrie, in Sala Polivalenta din Cluj, de la ora 19:00, iar invingatoarea acestei duble manse va urca in cel de-al doilea tur preliminar, urmand sa dea piept cu gruparea turca Muratbey Usak Sportif pentru un loc in grupele BCL, in vreme ce invinsele din preliminarii sunt repartizate in FIBA Europe Cup.

Parteneri