Foto

CSM CSU Oradea si U-BT Cluj-Napoca, in finala Cupei Romaniei

CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca vor juca, luni seara, de la ora 19:00, in ultimul act al FINAL 4 Cupa Romaniei by Superbet, editia 2015-2016, dupa ce au reusit, duminica, sa treaca de semifinalele competitiei KO, dispunand in Arena “Antonio Alexe” din Oradea de rivalele Dinamo, respectiv BC Mures Tg. Mures. In prima semifinala, clujenii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter s-au impus in fata muresenilor, cu scorul de 73-67 (19-19, 23-11, 10-18, 21-19), la capatul unui joc echilibrat, cu accente dramatice pana la ultimele actiuni. In cea de-a doua semifinala, in fata unui public care a umplut pana la refuz Arena care-i poarta numele fostului mare international Toni Alexe, oradenii coordonati de antrenorul Cristian Achim au trecut la pas de Dinamo, cu scorul de 88-71 (25-16, 17-20, 24-13, 22-22), dupa o partida pe care au controlat-o aproape in totalitate. Finala Cupei Romaniei va fi transmisa in direct luni, de la ora 19:00, de DIGI SPORT.
 
Atmosfera de mare sarbatoare in Arena “Antonio Alexe” din Oradea, duminica, la primele meciuri din cadrul FINAL 4 Cupa Romaniei by Superbet, suporterii baschetului autohton venind cu mic cu mare pentru a asista la bataliile semifinale din intrecerea KO.
Primii care au aparut pe parchetul arenei oradene, sub lumina reflectoarelor, au fost baschetbalistii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si BC Mures Tg. Mures, doua grupari calificate si in play-off-ul LNBM si cu pretentii la performante notabile in intrecerea interna. Si, cum era de asteptat, lupta din teren a fost extrem de acerba, ambele echipe dorind sa acceada in marea finala si sa lupte in continuare pentru obtinerea mult ravnitului trofeu. Cu Pasalic in forma deosebita, sprijinit foarte bine de Dykes, Torok, Todic si Adamovic, clujenii au fortat nota inca din prima parte a jocului si au intrat la vestiare cu un avans de 12 puncte, scor la pauza 42-30. La reluare, muresenii au revenit pe teren mai motivati si au reusit dupa numai zece minute sa restabileasca echilibrul, ba chiar sa preia conducerea si sa se distanteze la 6 puncte in minutul 34, scor 61-55, in ciuda eforturilor disperate ale studentilor de a anihila actiunile lui Pustahvar, Mohammed sau Martinic. Moment in care Todic si Kuti ies la rampa si readuc U-BT Cluj-Napoca in avantaj, Mohammed reactioneaza cu un dunk de mare spectacol, Todic mai scutura inca o data plasa de la mare distanta, Fraseniuk si Torok executa liberele cu sange rece iar Martinic inscrie si el de la linia de pedeapsa si egaleaza scorul la intrarea in ultimul minut, 67-67. Adamovic este trimis la libere si mareste zestrea Clujul cu inca 2 puncte iar asistenta se astepta deja la un final pe muchie de cutit. Numai ca Gajovic bate mingea gresit la centrul terenului sub presiunea adversarului, eroare speculata prompt de Dykes care reuseste interceptia si tasneste pe contraatac, marcand un cos decisive si pecetluind soarta castigatoarei. Scor final 73-67 in favoarea U-BT Cluj-Napoca si baschetbalistii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter reusesc, astfel, sa obtina primul bilet pentru marea finala.
Cateva zeci de minute mai tarziu, atmosfera din arena oradeana se incinge teribil, CSM CSU Oradea incepand lupta cu Dinamo Bucuresti pentru calificarea in ultimul act al Cupei Romaniei. Sustinuta de public si cu o evolutie deosebita inca de la primele actiuni, echipa gazda se distanteaza rapid pe tabela si incheie primul sfert cu avans confortabil, 25-16, Franklin si Barnette reusind sa faca si deliciul tribunelor in cateva faze spectaculoase. Calificata dupa foarte multi ani de absenta in FINAL 4 Cupa Romaniei by Superbet, Dinamo nu este dispusa sa cedeze lupta atat de usor si riposteaza foarte bine in cel de-al doilea sfert, Sutalo, Sulovic si Marinov reducand diferenta in numai patru minute pana la 25-24. Este momentul in care Markovic readuce “nebunia” in tribune dupa ce inscrie 10 puncte consecutive si CSM CSU Oradea intra ceva mai linistita la vestiare, la adapostul unui avantaj oarecum fragil, scor 42-36. La reluare, Dinamo pierde controlul si permite gazdelor sa faca recital, cu Barnette de neoprit, astfel ca scorul capata proportii in finalul sfertului al treilea, scor 66-49. Ultimele zece minute nu mai aduc schimbari majore pe teren, Pasca si Petrisor marcheaza de la mare distanta si isi trec numele pe lista marcatorilor, iar antrenorul Cristian Achim isi permite “luxul” pe final sa-l arunce in lupta si pe tanarul “Bobe” Nicolescu, spre bucuria fanilor, care erup ca un vulcan la fluierul final al arbitrilor. Scor final 88-71 pentru CSM CSU Oradea si gazdele vor juca a doua finala de Cupa Romaniei in trei ani.
Mai jos va prezentam datele statistice ale celor doua semifinale:
 
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – BC Mures Tg. Mures 73-67 (19-19, 23-11, 10-18, 21-19)
Statistica meciului pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/3312123#mbt:17-400$t&0=1
 
CSM CSU Oradea – Dinamo Bucuresti 88-71 (25-16, 17-20, 24-13, 22-22)
Statistica meciului pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/3312125#mbt:17-400$t&0=1
 
Luni seara, de la ora 19:00, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea se vor confrunta cu trofeul pe masa, clujenii aspirand la cucerirea trofeului dupa foarte multi ani in vreme ce gazdele isi doresc sa rupa “blestemul” care urmareste de ani buni organizatoarea (n.n. – la ultimele editii, echipa gazda nu a castigat finala) si sa obtina in premiera trofeul Cupa Romaniei.

Parteneri