Foto

CSM CSU Oradea va primi replica echipei Muratbey Usak Sportif in play-off-ul FIBA Europe Cup

Dupa un parcurs deosebit in cadrul primei editii a Basketball Champions League, competitie in care a reusit sa acceada pana in grupele principale, campioana Romaniei, CSM CSU Oradea, va continua aventura europeana in play-off-ul FIBA Europe Cup. Si asta, gratie locului 6 ocupat in cadrul grupei B din BCL, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim reusind sa adune in aceasa faza a celei mai importante competitii derulata sub egida FIBA o linie de clasament cu sase victorii si opt infrangeri.
Astazi, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti pentru prima faza din play-off-ul FIBA Europe Cup (optimi de finala), CSM CSU Oradea fiind printre cele 16 echipe care continua cursa spre trofeul continental. Dupa mai multe minute de suspans si emotii, ultima reprezentanta a baschetului romanesc ramasa in cursa cupelor europene a aflat numele adversarului, o echipa incomoda si extrem de puternica din Turcia, Muratbey Usak Sportif, care a ajuns in faza eliminatorie a celei de-a doua competitii intercluburi derulata sub egida forului international dupa ce s-a clasat pe locul 6 in Grupa C din Basketball Champions League.
Conform calendarului competitional, CSM CSU Oradea va evolua in primul meci pe teren propriu, in data de 8 februarie iar returul este programat sa se desfasoare in Turcia in data de 22 februarie.
Dar iata si celelalte dispute din play-off-ul FIBA Europe Cup, competitie in care in faza grupelor principale au mai evoluat si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si BC Mures Tg. Mures, ambele fiind eliminate:

Gaziantep vs. Ironi Nahariya
Nanterre 92 vs. Spirou Charleroi
Cibona Zagreb vs Stelmet Zielona Gora
Elan Chalon vs. Kormend
Kataja Basket vs. Telekom Basket Bonn
Pau-Lacq Orthez vs. Telenet Oostende
Demir Insaat vs. Enisey Krasnoyarsk

Interesant de remarcat este faptul ca in primul tur din BCL, gruparea turca Muratbey Usak Sportif a evoluat impotriva detinatoarei Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, clujenii fiind invinsi de doua ori - scor 90-93 (in Turcia) si 66-85 (in Romania).

Parteneri