Foto

CSM Oradea a obtinut a doua victorie in EuroChallenge

Aflata la prima participare in cupele europene din istoria clubului, CSM Oradea reuseste sa faca fata cu brio adversarilor din EuroChallenge si sa acumuleze puncte in ierarhia Grupei B. Marti seara, echipa pregatita de Cristian Achim a inregistrat a doua victorie consecutiva din aceasta faza, trecand la pas de incomoda grupare maghiara Atomeromu Paks, cu scorul de 90-74 (21-17, 24-17, 23-14, 22-26), spre bucuria fanilor prezenti din nou in numar mare in Arena “Antonio Alexe”.
 

Sustinuta frenetic de un public admirabil si puternic motivata de mirajul calificarii in faza superioara a EuroChallenge, CSM Oradea a reusit sa-si treaca in cont un nou succes in Grupa B, victoria obtinuta, marti seara, in fata echipei maghiare Atomeromu Paks mentind gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim in cursa pentru primele doua pozitii si implicit pentru accederea in Last 16. Dupa ce au pierdut jocul tur din Ungaria la limita, oardenii s-au dezlantuit in fata propriilor suporteri si n-au lasat vreo sansa adversarilor, dominand clar jocul gazduit de Arena “Antonio Alexe”. De altfel, inca de la primele actiuni, gazdele si-au etalat intentiile de a nu mai face pasi gresiti si de a inclina balanta victoriei in favoarea lor, Subotic si Nicoara punctand decisiv pentru un start fulminant: 8-0 in min. 2. Preluand initiativa pe teren inca din primele minute, CSM Oradea a dominat disputa si a terminat in avantaj primul sfert: 21-17. Nota de dominare si-a pus amprenta clar pe evolutia scorului si in cel de-al doilea sfert, in ciuda unei opozitii serioase a ungurilor, care au incercat din rasputeri sa limiteze proportiile scorului, astfel ca la pauza tabela de marcaj indica 45-34 in favoarea CSM Oradea. Reveniti de la vestiare cu un plus psihic, baschetbalistii pregatiti de Cristian Achim au apasat pe pedala de acceleratie si au speculat prompt toate ratarile si greselile celor de la Atomeromu Paks iar diferenta de scor a inceput sa se mareasca o data cu trecerea timpului. In finalul celui de-al treilea sfert, tabela indica un scor incredibil, 68-48, iar oradenii erau deja siguri de victorie, astfel ca in ultima parte a jocului, ungurii au reusit sa mai reduca putin din diferenta. Cu Nicoara, Markovic, Subotic si Denison in zi de gratie, CSM Oradea inchide jocul la scorul de 90-74 si urca in clasamentul Grupei B pe pozitia a treia, la egalitate de puncte cu rivala Krasnye Krylia Samara.
Conform datelor statistice, punctele gazdelor au fost realizate de MARKOVIC (20 p, 6x3, 5 rec, 5 pase, 2 int), NICOARA (19 p, 1x3, 11 rec, 1 pasa, 1 int), SUBOTIC (17 p, 1x3, 5 rec, 2 pase, 1 int), DENISON (17 p, 10 rec, 1 pasa, 1 int, 4 cap), DILLON (6 p, 7 rec, 3 pase, 1 int), FRANKLIN (5 p, 1x3, 3 rec, 3 pase, 3 int), TIBIRNA (4 p, 5 rec, 1 pasa), COMAGIC (2 p). A mai evoluat POPESCU (2 pase). De la oaspeti s-a remarcat McGRUDER (27 p, 2x3, 4 rec, 2 pase, 1 int).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa joc, antrenorul Cristian Achim a declarat: “Stiam ca este foarte important sa nu fim depasiti la capitolul recuperari. De asemenea, faptul ca am inscris 90 de puncte impotriva unei echipe care se apara foarte bine este o realizare deosebita. Sunt foarte fericit ca am castigat acest joc, deoarece echipa maghiara chiar este greu de batut. Au un antrenor valoros si au principii foarte bune. Nu este nici o coincidenta faptul ca sunt pe primul loc in Liga din Ungaria. Este o victorie foarte importanta pentru participarea noastra in cupele europene. Nu stiu ce implicatii poate avea acest rezultat in lupta pentru calificare, dar trebuie sa admit ca sunt foarte bucuros ca am invins o echipa valoroasa. Sunt de asemenea foarte fericit pentru publicul nostru. Sunt incantat de modul in care ne-au sustinut si ca au avut posibilitatea sa se bucure la finalul unui joc din cupele europene. A fost un spectacol deosebit in aceasta seara!”. Din tabara adversa, antrenorul Branislav Dzunic a replicat: “Cred ca a fost un joc bun pentru public. Am incercat sa jucam cu multa energie si sa alergam mult, dara echipa gazda a fost cu adevarat mai buna in toate aspectele jocului. De asemenea, Markovic a avut o serie incredibila de aruncari (n.n. a marcat 6 din cele 7 aruncari de la mare distanta)! Nu am avut cel mai bun joc, dar am dat maximum de energie. Am jucat fara extrema noastra de forta din cinciul de baza (n.n. – Szabo a fost accidentat), dar un singur jucator nu poate decide un joc de unul singur.” La randul sau, cel mai bun marcator al gazdelor, Radovan Markovic, a subliniat: “Am intalnit o echipa puternica, valoroasa si bataioasa. In aceasta seara cred ca am aratat calitate si ca avem un potential foarte bun. Este o victorie importanta iar in ceea ce priveste continuarea in cupele europene vom face tot ce depinde de noi sa accedem in faza superioara a competitiei.” Cel mai bun jucator al oaspetilor, Rodney McGruder, a concluzionat: “Am facut o serie de greseli in aparare si asta ne-a costat. A fost un joc dificil, ne-am luptat, dar nu a fost suficient. Markovic a marcat foarte bine de la distanta iar noi nu am reusit sa-l oprim.
 
Clasamentul si programul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria echipei turce Royal Hali Gaziantep in fata gruparii ruse Krasnye Krylia Samara, cu scorul de 71-63, iata cum arata clasamentul Grupei B dupa patru etape:
 
1. Royal Hali Gaziantep 7 puncte
2. Krasnye Krylia Samara 6 puncte
3. CSM Oradea 6 puncte
4. Atomeromu Paks 5 puncte
 
Mai jos, va prezentam si programul ultimelor doua jocuri pe care CSM Oradea le mai are de sustinut in Grupa B:
 
10.12.2013 Krasnye Krylia Samara – CSM Oradea (ora 19:30)
17.12.2013 CSM Oradea – Royal Hali Gaziantep (ora 20:30)
 
FOTO - FIBA-Europe (credit CSM Oradea)

Parteneri