Foto

CSM Oradea si Energia Rovinari s-au calificat in finala FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet

Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a gazduit, aseara, meciurile semifinale din cadrul FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, la capatul carora CSM Oradea si Energia Rovinari au obtinut calificarea in ultima faza a intrecerii KO, reusind sa treaca de BCM U Pitesti, respectiv CSU Asesoft Ploiesti. In urma rezultatelor din semifinale, sambata, de la ora 18:45, Oradea si Rovinari se vor confrunta cu trofeul pe masa, iar de la ora 16:30, va avea loc finala mica, in care se vor intalni BCM U Pitesti si CSU Asesoft Ploiesti.
 
In prima semifinala, CSM Oradea a reusit intr-un final incandescent sa obtina victoria in fata rivalei BCM U Pitesti, dupa disputarea prelungirilor, cu scorul de 86-84 (18-19, 16-20, 18-9, 19-23, 15-13). A fost un meci exact asa cum l-au previzionat antrenorii Cristian Achim si Hristu Sapera cu o zi inaintea debutului FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, in care ambele echipe au jucat pe cartea totul sau nimic si au incercat sa gaseasca solutii pe teren pentru a-si “rapune” adversarul. Cu un start mult mai bun, fosta detinatoare a trofeului a reusit sa intre la vestiare cu un mic avantaj, avand in Barac, Durkovic si Barro, excelent “serviti” de Sinadinovic, o tripleta aflata in zi de gratie. La reluare, oradenii si-au surprins rivalii si au recuperat pas cu pas, revenind pe tabela si preluand chiar conducerea inainte de intrarea in ultimul sfert, gratie prestatiei deosebite a cuplului Dillon - Nicoara. Ultimele zece minute au ridicat pulsul fanilor la o cota alarmanta, pitestenii reusind miraculos sa echilibreze situatia pe tabela si sa duca meciul in prelungiri, Durkovici finalizand cu sange rece razboiul de la linia de aruncari libere si punctand pentru 71-71 in ultimele secunde. A urmat o repriza de prelungiri la fel de nebuna, in care elevii antrenorului Achim au fost mai pragmatici, gasind solutii mai bune spre cosul advers si punctand decisiv, in ciuda eforturilor disperate ale pitestenilor de a reveni din nou, astfel ca fluierul final al arbitrilor a inghetat tabela la scorul de 86-84 in favoarea CSM Oradea, care se califica, astfel, pentru prima oara in istorie in finala competitiei KO. “Jucatorii nostri trebuie felicitati pentru ca au muncit enorm si si-au dorit sa joace aceasta finala. Si iata ca o vor avea! Sunt bucuros pentru rezultat, dar si usor suparat pentru ca ar fi trebuit sa castigam in timpul regulamentar de joc. Am ratat prea multe libere...”, a spus imediat dupa joc antrenorul Cristian Achim.
 
In cea de-a doua semifinala, Energia Rovinari a realizat o surpriza de proportii, reusind sa se impuna in fata campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploiesti, cu scorul de 71-63 (17-11, 14-21, 21-20, 19-11), si sa acceada in premiera in finala competitiei KO. Asa cum atentiona la conferinta de presa dinaintea semifinalelor antrenorul Dado Arnautovic, oaspetii au dovedit inca de la debut ca sunt decisi sa realizeze o mare surpriza si au intrat mult mai bine in joc, distantandu-se incredibil pe tabela destul de repede (9-2 in min. 4), diferenta care s-a mentinut pana la finele primului sfert. Fortand mai mult in atac si cu o aparare mult mai mobila, ploiesteni revin in forta in sfertul al doilea si reusesc sa preia conducerea pe tabela cu putin timp inainte de pauza mare, intrand la vestiare cu un avans de o singura “lungime”: 32-31. La reluare, echilibrul se mentine pe teren, in ciuda faptului ca ambele echipe au cautat lovitura decisiva, astfel ca inaintea ultimelor zece minute de joc scorul era egal, 52-52. In ultima parte, se joaca cu garzile lasate iar ploiestenii reusesc sa rupa echilibrul si sa puncteze prin Mohammed pentru 63-59 in min. 36:30, dar din acest moment se “inchide” cosul pentru campioni in vreme ce oaspetii  gasesc incredibil resursele necesare sa rastoarne scorul si sa se distanteze in castigatoare, fluierul final inregistrand scorul de 71-63 in favoarea Energiei Rovinari, care se califica, in premiera, in finala FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, dupa ce a avut in Watson, Jazvin si Darby un trio de senzatie.

Parteneri