Foto

CSM Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, in preliminariile Basketball Champions League

Baschetul masculin romanesc va fi reprezentat de patru echipe in sezonul 2016-2017 al cupelor europene, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, si castigatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmand sa evolueze, in premiera, in preliminariile Basketball Champions League, iar ocupantele locurilor 2 si 3 in LNBM, BC Mures Tg. Mures si CSA Steaua CSM Eximbank, urmand sa evolueze in FIBA Europe Cup.
 
Pentru prima data in istorie, FIBA organizeaza pentru sezonul competitional 2016-2017 doua competitii continentale rezervate echipelor de club, Basketball Champions League, intrecere aflata la prima editie si al carei system competitional a fost anuntat, miercuri, la Munchen, si FIBA Europe Cup, intrecere aflata la a doua editie si al carei sistem de desfasurare va fi anuntat de forul international la inceputul lunii iulie. Conform documentelor oficiale de inscriere, baschetul masculin romanesc va fi reprezentat de patru echipe in cupele europene ce se desfasoara sub egida FIBA, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, si castigatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, urmand sa evolueze, in premiera, in preliminariile Basketball Champions League, iar ocupantele locurilor 2 si 3 in LNBM, BC Mures Tg. Mures si CSA Steaua CSM Eximbank, urmand sa evolueze in FIBA Europe Cup.
Miercuri, la Munchen, bordul BCL a confirmat echipele inscrise si a prezentat datele oficiale din calendar, anuntand totodata faptul ca tragerea la sorti a meciurilor din preliminarii va avea loc in 21 iulie. Astfel, conform FIBA, in grupele din sezonul regular al Basketball Champions League se afla 24 de echipe din Franta, Turcia, Grecia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Israel, Croatia, Cehia, Lituania, Polonia, Slovenia, Serbia, Rusia, Letonia si Ucraina iar celelalte 24 de echipe inscrise in prima editie a BCL vor juca in doua tururi preliminare pentru opt locuri in sezonul regular. Cele doua echipe autohtone care vor reprezenta baschetul romanesc in BCL, CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, au fost anuntate in urnele pentru primul tur preliminar, faza in care se mai regasesc echipe puternice din Lituania, Finlanda, Macedonia, Bulgaria, Belarus, Olanda, Muntenegru, Estonia, Slovacia, Portugalia, Suedia, Danemarca si Cipru:

Juventus (LTU) Kataja (FIN) Igokea (BIH) Rilski Sportist (BUL)
Tsmoki Minsk (BLR) Donar Groningen (NED) KK Mornar Bar (MNE) Tartu Ülikool/Rock (EST)
CSM Oradea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca BC Prievidza (SVK) Bakken Bears (DEN)
Södertälje Kings(SWE) FC Porto (POR) Benfica (POR) Petrolina AEK (CYP)

      
Invingatoarele din primul tur preliminar vor juca impotriva celor opt echipe prezente deja in turul al doilea preliminar, urmand ca gruparile care vor castiga aceste dueluri sa avanseze in sezonul regular al CBL. Mai multe detalii pe site-ul oficial http://www.basketballcl.com/
Spre deosebire de Basketball Champions League, pentru a doua editie a FIBA Europe Cup, forul international va face anuntul oficial referitor la sistemul de desfasurare si al tragerii la sorti la inceputul lunii viitoare.

Parteneri