Foto

CSM Satu Mare a spart gheata daneza in EuroCup

Vicecampioana baschetului feminin romanesc, CSM Satu Mare, a obtinut, miercuri seara, o victorie mare pe terenul echipei daneze SISU Basketball Gentofte, echipa pregatita de Dan Fleseriu impunandu-se, in cea de-a doua etapa din Grupa A a EuroCup Women, cu scorul de 57-46 (14-18, 6-3, 21-11, 16-14). Astfel, CSM Satu Mare isi mentine intacte sansele de calificare in faza superioara, mai ales ca in cel de-al doilea joc din grupa BLA Montpellier a castigat disputa cu gruparea rusa BC Chevakata Vologda, cu scorul de 87-76.   

Orosz si Szlimak au stralucit in Danemarca

"O victorie in Danemarca ne-ar intari moralul pentru jocurile viitoare si ne-ar mentine in lupta pentru calificare", declara la plecarea spre Gentofte antrenorul Dan Fleseriu. Iar echipa pregatita de cel care a condus de pe banca in aceasta vara si nationala de senioare a Romaniei a reusit dupa un joc "nebun", cu multe ratari, dar si rasturnari de situatie, sa-si atinga obiectivul propus, spargand gheata la prima participare in EuroCup Women.
Cu o aparare extrem de mobila si cu o ofensiva in care au excelat, mai ales dupa pauza, internationala noastra Andreea Orosz si unguroaica Hajnalka Szlimak, ambele reusind sa contribuie cu 40 de puncte la "zestrea" echipei, CSM Satu Mare si-a adjudecat in cele din urma victoria, castigand trei din cele patru sferturi. De altfel, in afara debutului de partida ceva mai echilibrat, in care cele doua echipe s-au tatonat reciproc si n-au reusit sa se desprinda decisiv pe tabela, CSM Satu Mare si-a dominat adversarul in urmatoarele 30 de minute de joc, punctand decisiv in sfertul al treilea, cand s-a si distantat la 41-32. Avand in Andreea Orosz si Hajnalka Szlimak doua "guri de foc" greu de oprit in ofensiva, servite perfect de Annemarie Parau (8 pase decisive), si cu o aparare in care americancele Whittington si Freeman au dominat panoul, echipa pregatita de Dan Fleseriu a incheiat triumfal intalnirea prin doua aruncari libere marcate de componenta nationalei Ungariei care au "inghetat" tabela de marcaj la scorul de 57-46.
Conform datelor statistice oficiale, marcatoarele echipei CSM Satu Mare au fost: OROSZ (22 puncte, 3 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie), SZLIMAK (18 puncte, 7 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), PARAU (5 puncte, 6 recuperari, 8 pase decisive, 3 interceptii), FREEMAN (4 puncte, 10 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), IVAN (4 puncte, 3 recuperari), WHTTINGTON (2 puncte, 12 recuperari, 1 pasa decisiva, 5 interceptii, 1 capac), KOVACEVIC (2 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva). Au mai jucat MOLDOVEANU, GIURGIU (3 recuperari), NAGY si SZMUTKU. De la gazde s-au remarcat MALONE (14 puncte, 23 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie, 1 capac), DUELUND (13 puncte, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie) si LUND (10 puncte, 1 recuperare, 6 pase decisive).

FLESERIU: "La acest nivel nu ai voie sa gresesti!"


"Asa cum m-am asteptat, a fost un joc foarte dificil, danezele avand o echipa incomoda. Nu-i mai putin adevarat, ca si noi am fost cei care ne-am facut viata dificila. Dupa primele doua sferturi in care a fost un festival al ratarilor si erorilor copilaresti, am schimbat tactica la pauza si am reusit dupa revenirea de la vestiar sa gasim calea spre victorie. Ma bucur pentru acest prim succes obtinut in EuroCup Women, dar mai avem mult de lucrat daca dorim sa obtinem calificarea. Totodata, trebuie sa punctez evolutia foarte buna a Andreei Orosz, care a luptat din greu si a facut un meci foarte bun. Acum, ne asteapta un joc foarte greu in Rusia, cu BC Chevakata, si va trebui sa invatam din greselile pe care le-am facut atat la jocul cu BLMA, cat si aici, la Gentofte. Impotriva unor echipe mari, precum BLMA sau BC Chevakata, nu iti poti permite luxul sa gresesti sau sa ratezi atat de mult. Prin valoarea si experienta lor, stiu sa speculeze aceste momente mai slabe si sa te taxeze decisiv. Este un nivel la care nu ai voie sa gresesti, daca vrei sa fi alaturi de cei puternici", a declarat Dan Fleseriu, multumit pentru victoria echipei sale, dar extrem de realist atunci cand face referire la jocurile din viitorul apropiat.

Programul CSM Satu Mare din EuroCup Women
 
Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor tur/retur din faza grupelor, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in faza superioara. In urma rezultatelor inregistrate in primele doua etape din Grupa A, BLA Montpellier conduce cu 4 puncte, fiind urmata de BC Chevakata si CSM Satu Mare, la egalitate, cu cate 3 puncte, iar pe ultima pozitie se afla SISU Gentofte, cu 2 puncte. Dar iata si programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSM Satu Mare in Grupa A din EuroCup Women, 2012/2013:

07.11.2012
BC Chevakata (RUSIA) – CSM Satu Mare (ora 18:00)

14.11.2012
BLA Montpellier (FRANTA) – CSM Satu Mare (ora 20:00)

22.11.2012
CSM Satu Mare - SISU Gentofte (ora 20:30)

29.11.2012
CSM Satu Mare – BC Chevakata (ora 20:30)

Parteneri