Foto

CSM Satu Mare debuteaza maine in EuroCup Women

La 24 de ore dupa ce campioana CSM Targoviste va asigura o premiera pentru baschetul romanesc, intrand in focurile EuroLeague Women, o alta reprezentanta a LNBF, CSM Satu Mare, va urca in premiera pe scena continentala, dar intr-o alta intrecere, EuroCup Women. Conform tragerii la sorti oficializate de FIBA-Europe, echipa pregatita de Dan Fleseriu va evolua in Grupa A, alaturi de galonatele BC Chevakata Vologda (RUS), BLA Montpellier (FRA) si SISU Basketball Gentofte (DEN).
Joi, de la ora 18:00, intreaga suflare din Satu Mare va umple tribunele Salii Sporturilor din localitate pentru a sustine echipa favorita intr-o lupta crancena cu galonata BLA Montpellier, vicecampioana Frantei si actualul lider la zi din puternica liga din Hexagon.


"Este important sa etalam un joc bun!"

 
Antrenorul echipei CSM Satu Mare si al nationalei Romaniei, Dan Fleseriu, este convins ca elevele sale vor face o figura frumoasa in grupele EuroCup, chiar daca adversarele pe care le vor intalni sunt redutabile. "Sunt incantat ca aducem la Satu Mare si in Romania nume importante din Europa, precum este BLA Montpellier, care are in lot mai multe jucatoare din nationala Frantei, vicecampiona olimpica, dar si BC Chevakata Vologda, cu sportive din nationala de tineret a Arusiei, vicecampioana europeana la U20. Nu este usor ca un club tanar in istoria recenta a bashetului feminin sa reuseasca sa indeplineasca standardele cerute de EuroCup Women, dar cu siguranta suporterii nostri merita o astfel de competitie", a punctat in exclusivitate pentru site-ul nostru antrenorul Dan Fleseriu. "Sper ca suporterii baschetului din intreaga tara sa fie alaturi de noi si noi sa reusim sa-i facem mandri de evolutia echipei noastre. Considera ca este importanta fiecare viictorie a echipelor noastre in grupele cupelor europene pentru a creste, astfel, cota campionatului romanesc. Este foarte dificil sa spun acum daca putem sa ne calificam din grupe, dar vom face totul sa obtinem rezultate notabile. Vom vedea ce va fi, vom lua fiecare meci pas cu pas... Am discutat si cu jucatoarele si le-am spus ca este foarte important jocul echipei noastre si mai putin rezultatul, in conditiile unei prime participari in EuroCup Women, insa cu siguranta vom fi foarte motivati sa castigam cat mai multe jocuri din grupa! Si, de ce nu, poate reusim sa obtinem o mare surpriza si sa trecem mai departe... Ar fi superb pentru noi, pentru suporteri, pentru municipiul Satu Mare si nu in ultimul rand pentru baschetul romanesc", a mai adaugat Fleseriu.


Ana Catachitiga joaca la BLA Montpellier

 
Primul adversar al CSM Satu Mare din EuroCup Women si-a castigat deja un renume in baschetul continental, dupa cinci ani petrecuti in cupele europene si un ultim sezon bun in EuroLeague Women, unde a fost eliminata in sferturile de finala de Fenerbahce Istanbul. Conform FIBA-Europe, in lotul actual al liderului la zi al Ligii franceze se regasesc doua vicecampioane olimpice, Edwige Lawson si Emilie Gomis, o campioana europeana U18, Lidija Turcinovic, precum si marea speranta a Hexagonului, romanca Ana Catachitiga, dar si vedeta nationalei Croatie, Ana Lelas, si extrema Geraldine Robert, din Gabon.
De partea cealalta, CSM Satu Mare se prezinta la start cu doua componente ale nationalei Romaniei, Annemarie Parau si Andreea Orosz, dar si cu o serie de jucatoare straine de valoare: Dara Kovacevic (Serbia), Shanika Freeman, Khadijah Whittington (ambele din SUA) si Hajnalka Szlimak (Ungaria).


Jocuri transmise in direct


Pentru a raspunde interesului manifestat de fanii din intreaga tara, organizatorii s-au asigurat ca jocurile vor fi transmise in direct, astfel ca CSM Satu Mare poate fi urmarita la Nord Vest TV, dar si pe site-ul http://www.nordvest-tv.ro/nord-vest-tv-live.

Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in faza superioara. Dar iata si programul complet al CSM Satu Mare in Grupa A din EuroCup Women, 2012/2013:

25.10.2012
CSM Satu Mare – BLA Montpellier (ora 18:00)

31.10.2012
SISU Gentofte – CSM Satu Mare (ora 19:00)

07.11.2012
BC Chevakata – CSM Satu Mare (ora 18:00)

14.11.2012
BLA Montpellier – CSM Satu Mare (ora 20:00)

22.11.2012
CSM Satu Mare - SISU Gentofte (ora 20:30)

29.11.2012
CSM Satu Mare – BC Chevakata (ora 20:30)


Foto copyright -
http://www.facebook.com/csm.satumare?ref=ts&fref=ts

Parteneri