Foto

CSM Targoviste a castigat Cupa Romaniei!

CSM Targoviste a castigat primul trofeu disputat in 2012, Cupa Romaniei, dupa ce a invins in finala pe CSM Sportul Studentesc cu 72-39, dupa un meci pe care l-a dominat de la un capat la celalalt.

Declaratii dupa meci:

Predrag Vasici (antrenor CSM Sportul Studentesc): "Nu s-a pus nicio clipa problema castigatoarei astazi. Trebuie sa fiu onest si sa recunosc ca performanta noastra de a juca finala Cupei se datoreaza si norocului pe care l-am avut la tragerea la sorti, am beneficiat de un culoar favorabil pana in finala. Pentru CSM Bucuresti si Sportul Studentesc, aceasta performanta, de a fi finalistii Cupei Romaniei, in chiar primul an de parteneriat, ne da sperante ca, pe viitor, colaborarea poate continua si ca putem obtine rezultate si mai bune. Personal, pentru mine e o satifactie ca, in cei sase ani si jumatate petrecuti in Romania, am ajuns de patru ori intr-o finala a unei competitii nationale. Felicit echipa CSM Targoviste si ii doresc mult succes in campionat si la toamna in cupele europene."

Florin Nini (antrenor CSM Targoviste): "Am castiga un meci pe care l-am dominat clar. S-a vazut o diferenta evidenta intre cele doua loturi. Imi felicit elevele pentru performanta, ne bucura acest trofeu, desi, sincer, cu un ochi radem, ne bucuram, cu celalalt doar...schitam un zambet, pentru ca suntem constienti ca trebuie sa castigam si titlul national si abia apoi vom putea sa ne declaram pe deplin fericiti."

In finala mica a competitiei, ICIM UVG Arad a trecut net de Rapid Bucuresti, cu 61-42.

La finalul competitiei, organizatorii au desemnat echipa turneului: Cristina Perta (Rapid), Gaati Werema (CSM Sportul Studentesc), Monika Brosovszky (ICIM UVG Arad), Cristina Ciocan si Chrissy Givens (CSM Targoviste).

MVP al competitiei a fost desemnat Monika Brosovszky (ICIM UVG Arad)
====================================================================================================

A doua competitie a baschetului feminin romanesc si-a stabilit finalistele, dupa o prima seara extrem de spectaculoasa din cadrul turneului Final Four gazduit de municipiul Targoviste.
In prima partida a reuniunii de sambata s-au intalnit reprezentantele Capitalei, Rapid si CSM Sportul Studentesc. Dupa un inceput echilibrat de partida, CSM a fortat desprinderea pe finalul primului sfert, incheiat in avantaj de 7 puncte. Dupa prima pauza, diferenta s-a dublat la mijlocul sfertului secund, insa elevele lui Dan Militaru au reusit sa o reduca semnificativ pana la finalul primei reprize, incheiate 27-32. La reluare, Burlakova a reusit sa apropie Rapidul la doar un punct, insa eforturile "feroviarelor" au dat semne ca s-au epuizat aici. "Cravasate" de Predrag Vasici, "studentele" au apasat acceleratia si au inceput sa se desprinda decisiv, impunandu-se in final la o diferenta substantiala, 71-50.

A doua semifinala a opus doua dintre cele mai puternice formatii ale Diviziei A, ICIM UVG Arad si gazdele de la CSM Targoviste. Sprijinite de un public numeros si inimos, gazdele au intrat mai bine in joc, dupa primele zece minute, Aradul bifand doar 9 puncte. In al doilea sfert, fetele antrenate de Dan Moraru, au evoluat mai curajos. Fosta echipiera a Targovistei, Monika Brosovszky, a inscris cateva cosuri de trei puncte si, pana la pauza, ICIM UVG s-a apropiat la 7 puncte. In ultimele doua sferturi insa, CSM a fost mult mai atenta, mai ales la recuperari, dar si la finalizare, iar pana la finele celor 40 de minute, diferenta a crescut progresiv, oprindu-se la 23 de puncte. Scor final 70-47 pentru gazdele Final Four-ului, care lupta duminica pentru Cupa Romaniei.

Declaratii dupa meci:

Dan Moraru (antrenor ICIM UVG Arad): "Felicit echipa din Targoviste, a jucat mult mai bine. Fetele noastre s-au reunit de putin timp, nu au apucat prea multe antrenamente si asta s-a vazut. Ma asteptam sa fie aproape imposibil sa invingem Targoviste, de aceea am considerat jocurile de la cest Final Four un fel de jocuri de pregatire pentru Final Four-ul CEWL, unde ne dorim sa triumfam."

Florin Nini (antrenor CSM Targoviste): "De obicei, inaintea unor jocuri Targoviste-Arad, se creau unele tensiuni nefondate, iar eu am fost bucuros, ca meciul de azi, desi a fost incalcit, s-a jucat intr-un climat de fair-play, si pe teren si in tribune. Azi am evoluat mai bine ca adversarii, dar ne bucuram moderat, mai avem de jucat finala. Le felicit pe fetele meele pentru seriozitatea dovedita in joc."

Programul zilei de duminica, 08.01.2012
Finala mica - CS Rapid Bucuresti vs. ICIM Univ. Vasile Goldis Arad (ora 18:00, transmis in direct de DIGI SPORT 2)
Finala mare - CSM Sportul Studentesc vs. CSM Targoviste (ora 20:00, transmis in direct de DIGI SPORT 2)


Parteneri