Foto

CSM TARGOVISTE ESTE CAMPIOANA ROMANIEI!

Dupa ce avea 2-0 la general, CSM Targoviste a reusit sa castige si meciul al treilea al finalei Campionatului National feminin, impotriva lui CSM Satu Mare si a devenit campioana Romaniei, pentru a zecea oara in istorie.

In partida de la Satu Mare, totul a inceput perfect pentru gazde, care au inceput in tromba, in vreme ce elevele lui Florin Nini pareau hipnotizate. Dupa zece minute, echipa pregatita de Dan Fleseriu conducea cu 27-17. Pana la pauza mare insa, diferenta s-a micsorat la doar doua puncte, (31-29), dupa ce Zhezherunova, Coker si Givens s-au aparat excelent, iar CSM Satu Mare nu a mai inscris din minutul 2 al sfertului! La reluare, balanta s-a inclinat din nou in favoarea echipei din nordul tarii. In minutul 30 se facuse 54-46 pentru satmarence, insa ritmul nu a putut fi mentinut pana la finalul intalnirii. Mobilizarea dambovitencelor a determinat din nou ca gazdele sa se faca de ras la capitolul eficacitate, inscriind doar 5 puncte in zece minute, in vreme ce adversarele au punctat de 23 de ori.
Din cele doua echipe s-au remarcat: Freeman (18 p, 12 rec), Whittington (14 p, 10 rec) si Orosz (11 p) - de la gazde, Zhezherunova (2o p, 12 rec), Givens (18 p), Coker (14p) - de la echipa din Targoviste.

Scor final 59-69, iar titlul national revine la Targoviste dupa ce anul trecut poposise la Arad.

Federatia Romana de Baschet felicita castigatoarea titlului national, CSM Targoviste dar si finalista CSM Satu Mare.
Pentru talentatele baschetbaliste romance, peste aproape o luna, incepe greul campaniei de calificare la Eurobasket 2013.


Parteneri