Foto

CSM Targoviste joaca pe terenul ingerilor in EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin autohton, CS Municipal Targoviste, revine miercuri seara pe scena continentala pentru a bifa un nou joc in cadrul etapei a VII-a din Grupa B a EuroLeague Women. Noul “hop” pentru gruparea pregatita de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini in drumul spre calificarea in fazele superioare ale celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent este puternica echipa slovaca Good Angels Kosice, iar jocul va incepe de la ora locala 18:00, urmand sa fie transmis inregistrat de DIGI SPORT 2, de la ora 23:45.
 
Meci cu miza uriasa!
 
Dupa trei victorii consecutive in grupele EuroLeague Women, visul CSM Targoviste de accedere in turul urmator prinde deja contur si poate deveni curand realitate, campioana Romaniei demonstrand din plin ca poate juca de la egal la egal cu marile forte din Europa. Iar daca in urma cu vreo doua luni se vorbea despre o participare cat mai buna sub lumina reflectoarelor europene la prima aparitie in EuroLeague Women, fara prea multe ganduri de calificare, in prezent, baschetbalistele pregatite de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini au toate sansele sa scrie file importante din istoria baschetului romanesc si sa obtina, in premiera, accesul in Top 14. Pentru asta, miercuri seara, CSM Targoviste are de trecut un “examen” extrem de dificil pe terenul gruparii slovace Good Angels Kosice, iar o eventuala victorie obtinuta in fief-ul unei principale contracandidate la calificarea in turul secund i-ar mari considerabil sansele de reusita. Astfel, campioana Romaniei a plecat spre Slovacia cu ganduri mari, optimismul acaparand intregul efectiv care a facut deplasarea la Kosice, Marginean, Currie, Bjelica si celelalte jucatoare fiind convinse ca pot face o noua “minune” in deplasare. Singura problema din lot o reprezinta starea de sanatate a americancei Robbins, accidentata la ultimul joc cu Arras Pays D’Artois, iar recuperarea ei pana la ora jocului de la Kosice este incerta. Inainte de plecare, antrenorul secund Florin Nini, cel care se ocupa cu “spionajul” adversarelor, a precizat optimist pentru site-ul oficial al CSM Targoviste: “GA Kosice este o echipa echilibrata in toate compartimentele, care practica un joc foarte agresiv, in sensul bun al cuvantului. Pun mare accent pe contraatac si au baschetbaliste de certa valoare. Speram sa putem sa le rupem ritmul pe care vor incerca sa-l impuna si sa producem o noua surpriza!
De partea cealalta, gazdele sunt constiente de miza extrem de importanta a jocului de miercuri seara si vor incerca sa-si fructifice avantajul terenului propriu, asa cum au facut-o in toate jocurile de pana acum sustinute in fata fanilor proprii, bazandu-se pe mai multe componente de baza ale nationalei Slovaciei, dar si pe sapte “straniere” de mare valoare: Quigley, Lacy, Pierson (SUA), Bojovic, Krivacevic (Serbia), Kulichova (Cehia) si Sverrisdottir (Islanda).
 
Clasamentul si programul Grupei B
 
In urma rezultatelor inregistrate in ultima etapa din EuroLeague Women, iata cum arata clasamentul Grupei B:

1. Fenerbahce – 9 puncte (5 jocuri)
2. Famila Schio – 9 puncte (5 jocuri)
3. GA Kosice – 8 puncte (5 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 8 puncte (5 jocuri)
5. CSM Targoviste – 8 puncte (5 jocuri)
6. UE Sopron – 7 puncte (6 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 5 puncte (5 jocuri)

Conform FIBA-EUROPE, dupa disputarea jocurilor tur/retur din EuroLeague Women, primele patru clasate din fiecare serie si doua dintre cele mai bune echipe de pe locurile 5 se califica direct in faza superioara (TOP 14). Dar iata si programul urmatoarelor jocuri pe care CSM Targoviste le mai are de sustinut in Grupa B din EuroLeague Women, sezonul 2012/2013:

05.12.2012 – GA Kosice – CSM Targoviste (ora 18:00)
13.12.2012 – Famila Schio – CSM Targoviste (ora 20:30)
19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
 
O noua premiera!
 
Campioana Romaniei pare deja obisnuita in acest sezon sa inregistreze premiere pe banda rulanta, CSM Targoviste fiind, conform site-ului eurobasket.com, cea mai bine clasata echipa feminina romaneasca in topul european. Astfel, in clasamentul prezentat de specialistii site-ului respectiv CSM Targoviste se afla in prezent pe locul 14 in Topul celor mai bune 100 de echipe din Europa, fiind pentru prima data cand o reprezentanta a baschetului feminin autohton intra in Top 15!
O alta informatie interesanta rezultata din acest clasament este si aceea ca nu mai putin de cinci echipe din Grupa B, adica Fenerbahce Istanbul (locul 3), Famila Schio (locul 5), Nadezhda Orenburg (locul 8), Good Angels Kosice (locul 11) si CSM Targoviste, se situeaza in acest moment in Top 15!
Dar iata si premierele inregistrate de CSM Targoviste in acest sezon:
- prima echipa romaneasca participanta in grupele noului format al EuroLeague Women
- prima echipa din Romania care obtine o victorie in EuroLeague Women;
- prima echipa romaneasca invingatoare in deplasare in EuroLeague Women;
- prima echipa din Romania care obtine trei victorii consecutive in grupele EuroLeague Women;
- prima echipa feminina romaneasca pe locul 14 in Top 100 al echipelor din Europa.

FOTO - Principala marcatoare a CSM Targoviste, internationala Gabriela Marginean, intr-o patrundere irezistibila (copyright - http://www.baskettgv.ro)

Parteneri