Foto

CSM Targoviste se lupta pentru calificarea in Top 14 EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CS Municipal Targoviste, se afla in fata celui mai important examen din actualul sezon al EuroLeague Women, gruparea pregatita de Florin Nini urmand sa evolueze, miercuri seara, in fata propriilor suporteri, impotriva principalei rivale la calificarea in faza superioara, incomoda echipa maghiara Uniqa Euroleasing Sopron, jocul fiind programat sa inceapa la ora 18:00 si sa fie transmis pe DIGI SPORT 2.
 
Meci de care pe care!
 
Cea de-a XI-a etapa din cadrul Grupei B a EuroLeague Women va aduce fata in fata in Sala Sporturilor din Targoviste, miercuri seara, de la ora 18:00, campioana Romaniei si cea a Ungariei, CS Municipal urmand sa dea piept cu UE Sopron pentru un loc in Top 14! Avand un avantaj moral dupa ce in tur au castigat chiar in Ungaria, cu scorul de 87-82, baschetbalistele din Targoviste nici nu concep sa rateze ocazia uriasa pe care o au, de a castiga disputa cu UE Sopron si de a obtine implicit calificarea in topul celor mai valoroase echipe din cea mai importanta competitie intercluburi din Europa. Chiar daca adversarele s-au intarit in iarna, iar CSM Targoviste are un lot puternic remaniat fata de jocurile de anul trecut, gazdele sunt convinse ca trece cu brio de acest examen si insista ca fanii damboviteni sa umple sala pana la refuz pentru a realiza o atmosfera incendiara, care sa puna o presiune mult mai mare pe echipa adversa.
De altfel, cu doua zile inaintea confruntarii decisive din Grupa B, presedintele onorific al gruparii campioane, primarul Gabriel Boriga, a subliniat in cadrul unei conferinte de presa: “Nu exagerez cu nimic cand spun ca acesta este cel mai important moment din istoria baschetului romanesc de club. O victorie in fata celor de la Sopron ar asigura, in proportie de 99%, calificarea noastra in faza superioara a competitiei. Avem nevoie, mai mult ca oricand, de sprijinul suporterilor. Intr-o astfel de confruntare suportul tribunei poate inclina balanta in favoarea noastra.” Pe un ton optimist, antrenorul Florin Nini a spus la randul sau: “Jocul de miercuri nu se comapara cu cel din tur. Sopron este o echipa aflata pe val. Nu mai devreme de ieri adversara noastra a reusit sa invinga in derby-ul campionatului maghiar pe UNI Gyor la 14 puncte diferenta in deplasare. Am mare incredere, insa, in fetele noastre si in forta grupului. Am demonstrat la Orenburg ca putem sa facem un meci bun, chiar daca la inceputul partidei nimeni nu ne acorda vreo sansa. Nu avem timp sa ne gandim la oboseala sau la alte lucruri. Trebuie sa fim uniti si sa incercam sa castigam. Motivatia castigarii acestui meci este mai presus decat toate problemele pe care le avem.” La randul sau, principala marcatoare a CSM Targoviste, internationala Gabriela Marginean, care a tras de multe ori dupa ea intreaga echipa, a mentionat plina de optimism: “Nu va fi deloc usor, pentru ca la acest nivel nu putem vorbi despre jocuri usoare. Toata lumea trage puternic pe ultima suta de metri pentru ca fiecare rezultat devine extrem de important. Stim ca au baschetbaliste foarte valoroase, dar vom incerca sa ne aparam bine si sa facem un joc ofensiv la nivelul intrecerii in care jucam. Stiu ca UE Sopron este in forma, dar noi trebuie sa ne facem jocul nostru si sa obtinem victoria!
 
Programul si clasamentul Grupei B

In urma rezultatelor din etapa precedenta, iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Famila Schio – 17 puncte (10 jocuri)
2. Good Angels Kosice – 16 puncte (9 jocuri)
3. Fenerbahce Istanbul - 16 puncte (9 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 16 puncte (10 jocuri)
5. CS Municipal Targoviste – 12 puncte (9 jocuri)
6. Uniqa Euroleasing Sopron – 12 puncte (10 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 10 puncte (9 jocuri)

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele patru echipe clasate in cele trei grupe preliminare, la care se vor adauga si echipele clasate pe locurile 5 (gazda FINAL 8, UMMC Ekaterinburg se afla pe primul loc in Grupa C si este calificata direct la turneul final, astfel ca in Top 14 vor fi prezente echipele clasate pe locurile 1-5 din Grupa A si Grupa B + patru echipe din Grupa C).

FOTO (copyright
http://www.facebook.com/FuriaOrange/photos_stream)

Parteneri