Foto

CSM U Oradea si U-BT Cluj-Napoca raman fara victorie in Eurochallenge

Doua dintre reprezentantele LNBM in cupele europene, CSM U Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, continua sa ramana fara victorie in cadrul grupelor Eurochallenge, dupa ce oradenii au cedat cu greu pe teren propriu in fata puternicei grupari turcesti Tofas SC Bursa, cu 69-77 (28-13, 9-19, 11-21, 21-24), iar clujenii au capotat in fata propriilor fani in disputa cu incomoda echipa maghiara Atomeromu SE, cu 64-73 (22-19, 17-7, 10-22, 15-25).
 
Cea de-a treia runda din grupele Eurochallenge a fost din nou una nefasta pentru doua dintre reprezentantele LNBM in competitia continentala, CSM U Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca nereusind, marti seara, sa sparga gheata si sa-si treaca in cont primele victorii pe teren propriu.
 
Record negativ la aruncari libere
 
In Grupa D, in fata a peste 1.500 de spectatori care au venit sa-si incurajeze favoritii in “Arena Antonio Alexe”, vicecampioana Romaniei, CSM U Oradea a pornit decisa sa treaca de Tofas Sports Club Bursa, dar reprezentantii Semilunii au reusit in cele din urma sa gestioneze mai bine finalul de joc si au obtinut primul succes din aceasta faza. A fost un meci in care gazdele si-au dominat autoritar adversarul in prima parte, scor 33-15 in min. 13, moment din care oaspetii au declansat o cursa nebuna de urmarire si au reusit, la putin timp dupa revenirea de la vestiare, sa restabileasca egalitatea, scor 41-41 in min. 23. Baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au reusit cu greu sa mentina echilibrul in urmatoarele zece minute, scor 56-56 in min. 33, iar finalul de joc parea ca va fi unul incendiar. Din nefericire, n-a fost asa, plusul de valoare si de experienta ale turcilor fiind decisive in ultimele minute, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat succesul gruparii Tofas SC Bursa, cu scorul de 77-69, spre dezamagirea gazdelor, care platesc tribut pentru recordul negativ de la aruncari libere (n.n. – oradenii au avut un procentaj de 61% la libere, 26-42!) si raman fara victorie dupa disputarea primelor trei etape. Conform datelor statistice oficiale, punctele echipei CSM U Oradea au fost marcate de HATTEN (19 p, 2x3, 2 rec, 2 pase), DILLON (12 p, 5 rec, 5 pase, 1 int), KRAPIC (12 p, 1x3, 3 rec), SUBOTIC (8 p, 1x3, 6 rec, 3 pase), PANTIC (7 p, 2 rec, 2 pase, 1 cap), NUHANOVIC (6 p, 8 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), PASCA (5 p, 1x3, 1 rec). Au mai evoluat POPESCU (1 rec), GUTOAIA (3 rec) si POP. De la invingatori s-a remarcat WOOD (23 p, 6x3, 1 rec, 2 int). La finalul partidei, antrenorii celor doua echipe au declarat:
Cristian Achim – antrenor CSM U Oradea – A fost un meci mai bun pentru noi, fata de precedentele din aceasta competitie. Din pacate, am castigat intr-o parte si am pierdut in alta. Sa ratezi 16 libere intr-un meci este inexplicabil! Era clar ca nu putem sa mentinem ritmul ridicat cu care am inceput meciul, dar am sperat ca va fi suficient sa castigam. Din pacate, insa, nu am reusit sa gestionam avantajul de 20 de puncte, care s-a dovedit insufiecient in partea a doua. A fost o zi in care n-am putut sa inscriem de la linia de aruncari libere. Trebuia sa ni se intample si asta, de parca nu am avut destule alte probleme. Uneori se intampla si astfel de lucruri, problema este ca ni s-a intampla tocmai atunci cand avem mare nevoie de o victorie de moral!
Erhan Toker – antrenor Tofas SC Bursa – Am inceput jocul foarte slab in aparare si am avut multe mingi pierdute. In partea a doua am schimbat macazul in defensiva si am inceput sa ne luptam ca o adevarata echipa. Ambele echipe veneau dupa doua esecuri si de aceea ambele cautau cu disperare victoria in seara asta. Din fericire pentru noi, am reusit sa castigam in cele din uram, si asta conteaza enorm pentru atmosfera din echipa.
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei D, cu precizarea ca in aceasta seara se va disputa si jocul care le opune pe Avtodor Saratov si BC Astana:
1. Avtodor Saratov – 4 puncte (2 victorii)
2. BC Astana – 4 puncte (2 victorii)
3. Tofas SC – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. CSM U Oradea – 3 puncte (3 infrangeri)
 
 Final fara incredere

 
In Grupa F, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a incercat sa treaca peste seria “neagra” din ultima perioada si a cautat sa sparga gheata impotriva gruparii maghiare Atomeromu SE Paks, dar debutul partidei de marti seara a apartinut oaspetilor, care s-au desprins rapid la 4-12 in min. 5. Mandache si Silvasan reactioneaza foarte bine si restabilesc echilibrul iar Hargrove readuce echipa gazda in avantaj printr-o reusita de la mare distanta in ultima secunda a primului sfert: 22-19. Defensiva gazdelor incepe sa functioneze foarte bine si stopeaza timp de sase minute ofensiva oaspetilor, diferenta marindu-se pana la 33-19 in min. 16 si 39-26 la pauza. La reluare, ungurii incep sa ridice din nou probleme si speculeaza mai toate erorile clujenilor, declansand o cursa de urmarire care face ca scorul sa devina 49-48 in finalul celui de-al treilea sfert. Ultimul sfert se deruleaza in mare parte sub semnul echilibrului, ambele combatante cautand sa-si surprinda adversarul, astfel ca in min. 36 tabela indica scorul de 59-59. Din acel moment, o inexplicabila lipsa de incredere incepe sa se faca simtita in randul baschetbalistilor pregatiti de antrenorul Marcel Tenter, fapt care-i ajuta pe oaspeti sa gestioneze mai bine finalul si sa se distanteze in castigatori dupa ce reusesc un incredibil “run” de 12-0 in ultimele doua minute! Scor final, 64-73, si clujenii continua sa ramana fara victorie in faza grupelor Eurochallenge. Conform datelor prezentate de FIBA-Europe, punctele gazdelor au fost realizate de HARGROVE (16 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), BACIU (10 p, 5 rec), MILLAGE (9 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 2 int), LALOVIC (7 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 1 int), BARNETTE (6 p, 1x3, 9 rec, 2 int, 1 cap), SILVASAN (5 p, 1x3, 2 rec, 2 pase), MANDACHE (5 p, 3 rec, 3 pase), MEDVEDJ (3 p, 1x3, 4 rec, 4 pase, 1 int), CUIC (2 p, 9 rec, 2 pase), JUCAN (1 p, 1 rec, 1 int). De la oaspeti s-a remarcat DUGAT (15 p, 6 rec, 5 pase, 2 int, 1 cap). La terminarea jocului, cei doi antrenori au declarat:
Marcel Tenter – antrenor U-BT Cluj-Napoca - Vreau in primul rand sa felicit echipa din Paks, a jucat foarte bine in partea a doua a meciului. Au fost doua jumatati complet diferite: in primele doua sferturi am jucat conform planului nostru, am dat drumul la minge, am avut curajul sa aruncam la cos de cate ori a fost nevoie si am avut cateva aruncari si runuri reusite. In sferturile trei si patru, cand adversarii au avut serii bune, ne-a fost frica sa jucam ce stim. Bineinteles, este o problema de nivel mental, echipa a pierdut ultimele meciuri si avem lipsa de incredere in jocul nostru. Este ingrijorator faptul ca jucatorii mei cu experienta, in momentele importante, nu reusesc sa se ridice la jocul lor obisnuit. Insa, asa cum acesti jucatori au castigat campionate, trebuie sa avem incredere in ei si sa depasim momentul acesta, pentru ca nu este normal. Toata lumea din jurul echipei face eforturi ca totul sa functioneze cum trebuie, iar noi suntem datori in acest moment.
Branislav Dzunic – antrenor Atomeromu SE Paks – Cred ca a fost un meci foarte ciudat: in prima parte gazdele au dominat clar, in special la capitolul recuperari. In partea a doua, am reusit cumva sa controlam acest capitol. Am muncit din greu ca echipa, am revenit si am meritat in cele din urma sa castigam. Suntem bucurosi!
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Trabzonspor Medical Park pe teren propriu in fata Magnofit GK, cu 80-72, iata cum arata clasamentul Grupei F dupa primele trei runde:
1. Trabzonspor Medical Park – 6 puncte (3 victorii)
2. Magnofit GK – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Atomeromu Paks – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. U-BT Cluj-Napoca – 3 puncte (3 infrangeri)
 
Conform calendarului FIBA-Europe, iata si programul meciurilor pe care reprezentatele LNBM le mai au de disputat in grupele Eurochallenge:
19.11.2014
Energia Tg. Jiu – Lukoil Academic Sofia (Grupa B, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
02.12.2014
CSM U Oradea – BC Astana (Grupa D, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
U-BT Cluj-Napoca - BK Magnofit (Grupa F, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
Tartu Rock - Energia Tg. Jiu (Grupa B)
09.12.2014
Avtodor Saratov - CSM U Oradea (Grupa D)
TS Medical Park - U-BT Cluj-Napoca (Grupa F)
Energia Tg. Jiu – Kormend (Grupa B, ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
16.12.2014
SC Tofas - CSM U Oradea (Grupa D)
Atomeromu SE Paks - U-BT Cluj-Napoca (Grupa F)
Lukoil Academic Sofia - Energia Tg. Jiu (Grupa B)
 
FOTO – Hatten a fost principalul marcator al CSM U Oradea (copyright FIBA-Europe)

Parteneri