Foto

CSS Ploiesti a castigat Turneul International de la Viena

Echipa feminina de baschet CSS Ploiesti a reusit o performanta continentala de apreciat, gruparea prahoveana castigand sub titulatura de CSS Wild Cats Ploiesti cel mai mare turneu de juniori, Wien Basketball Tournir, la categoria rezervata sportivelor pana in 13 ani.

Campioana a Romaniei la aceasta categorie de varsta, echipa ploiesteana a reusit sa-si adjudece trofeul vienez dupa ce a trecut la pas in finala competitiei derulate in perioada Sfintelor Sarbatori Pascale de echipa ceha din Olomuc, cu scorul de 68-34. De altfel, CSS Wild Cats Ploiesti adominat autoritar intrecerea de la Viena, fiind singura echipa neinvinsa la categoria U13, feminin, in tururile preliminare campioanele Romaniei trecand si de BEAC Budapesta (Ungaria), cu scorul de 47-22, de Mainz (Germania), cu scorul de 68-16, de Kpenick (Germania), cu scorul de 66-14, de Ratiopharm Ulm (Germania), cu scorul de 89-29, si de Kecskemet (Ungaria), cu scorul de 50-41.
Desi in cadrul turneului vienez nu s-a acordat un titlu oficial de MVP, Alexia Apostolescu a fost considerata cea mai buna jucatoare a competitiei la “under 13”, televiziunea austriac? ORF solicitandu-i sportivei din Ploiesti un scurt interviu la finalul intrecerii.

Mentionam ca, la startul celei de-a XXIV editii a Basketball Wien OsterTurnier s-au aliniat 541 de echipe din 23 de tari, impartite in sapte categorii de varsta, iar in cadrul turneului “under 13”, feminin, au fost prezente echipe din Germania, Suedia, Italia, Austria, Olanda, Ungaria, Cehia si Romania.

Astfel, la editia din acest an a Basketball Wien OsterTurnier, baschetul feminin romanesc a reusit sa dea marea lovitura, castigand doua trofee prin CSS Wild Cats Ploiesti (U13, feminin) si ACS Champions Bucuresti (U16, feminin).
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet felicita ambele castigatoare si le ureaza mult succes in competitiile viitoare!

Parteneri