Foto

CSS Sf. Gheorghe a castigat turneul U18, feminin, din cadrul Osterturnier Wien 2017

Baschetul juvenil romanesc a fost din nou reprezentat in cadrul uneia dintre cele mai importante competitii internationale, “Osterturnier Wien 2017”, o competie cu traditie indelungata si care aduna an de an in apropierea Sarbatorilor Pascale echipe de copii si juniori din toate colturile Europei. Astfel, la editia din acest an, derulata in capitala Austriei in perioada 10-15 aprilie, s-au prezentat din nou la start un numar impresionant de echipe din 40 de tari, Romania fiind reprezentata in intrecerile feminine si masculine de Champions Bucuresti, ICED Blue Hawks Bucuresti si CSS Sf. Gheorghe. Ca si la editiile anterioare, cand echipele romanesti au reusit sa intre in posesia medaliilor la diverse categorii de varsta, si anul acesta, reprezentantele baschetului juvenil autohton au avut o comportare deosebita, bifand cateva rezultate notabile, printre care si finala 100% romaneasca de la U18 feminin.
Conform datelor oficiale prezentate de organizatorii “Osterturnier Wien 2017”, laurii categoriei U18 feminin au fost adjudecati de CSS Sf. Gheorghe, baschetbalistele antrenorului Aron Nemes castigand competitia dupa ce s-au impus intr-o finala romaneasca, depasind in ultimul act echipa Champions Bucuresti, cu scorul de 61-29. De mentionat ca, la startul acestei categorii de varsta s-au prezentat 37 de echipe din Romania, Italia, Germania, Austria, Ungaria, Olanda, Belgia, Letonia, Estonia si Polonia, Champions Bucuresti si CSS Sf. Gheorghe trecand cu brio de faza grupelor dupa ce s-au clasat pe locul 2 in Grupa A, respectiv locul 2 in Grupa E. In play-off, CSS Sf. Gheorghe si Champions Bucuresti au avut un parcurs fara cusur pana in finala, trecand de echipe din Germania, Austria, Ungaria si Belgia, si au urcat astfel impreuna pe cele mai inalte trepte ale podiumului de premiere.
Rezultate notabile au mai fost obtinute la categoria U14 feminin, unde CSS Sf. Gheorghe a acces pana in semifinale, faza in care a fost eliminata de SG Basketball Bonn (scor 51-54), in vreme ce Champions Bucuresti s-a oprit in sferturile de finala, faza in care a fost depasita de Jahn Munchen 1 (scor 36-53). O comportare deosebita s-a inregistrat si la categoria U13 feminin, competitie care a adunat la start 21 de echipe din opt tari, ICED Blue Hawks Bucuresti reusind sa castige la pas Grupa A, cu punctaj maxim, dupa care a fost oprita in sferturile de finala de Jahn Munchen, gruparea germana impunandu-se cu scorul de 34-20. Tot la feminin, la categoria U12, Champions Bucuresti a ratat de putin calificarea in faza superioara, clasandu-se doar pe locul 4 in grupa B.
In intrecerea masculina, la categoria U14, competitie care a adunat si cele mai multe echipe la start, 73 din 16 tari (!), ICED Blue Hawks Bucuresti s-a clasat pe locul 5 in Grupa 9 iar CSS Sf. Gheorghe a ocupat locul 5 in grupa 11, pozitii care nu le-au oferit, insa, si biletele de acces pentru play-off.

Parteneri