Foto

CSU Alba Iulia a cucerit din nou trofeul CEWL

Baschetul feminin romanesc continua sa faca legea in Liga Europei Centrale, reprezentantele LNBF dominand cu autoritate in ultimii ani intrecerea care se deruleaza sub egida FIBA. Iar daca in urma cu un an trofeul european poposea la Arad, dupa o finala romanesca, in acest sezon, a fost randul CSU Alba Iulia sa obtina prima pozitie in CEWL, baschetbalistele pregatite de antrenorul Miroslav Popov reusind, duminica seara, sa castige finala disputata la Ruzomberok impotriva campioanei Austriei, Flying Foxes SVS Post Viena, cu scorul de 71-55 (22-9, 17-11, 20-18, 12-17). Astfel, CSU Alba Iulia obtine pentru a doua oara trofeul CEWL, dupa ce in 2014 gruparea din Cetate a cucerit la prima sa participare primul loc in competitia Europei Centrale.
 
Calificata in semifinalele LNBF, CSU Alba Iulia a avut in week-end-ul recent incheiat un alt examen de foc, gruparea pregatita de antrenorul Miroslav Popov evoluand in Sala Sporturilor din Ruzomberok in cadrul Final 4 CEWL. Dornica sa repete isprava din 2014, cand cucerea in premiera laurii Ligii Europei Centrale, si sa “transfere” astfel in Cetate trofeul CEWL de la Arad, CSU Alba Iulia si-a dezvaluit intentiile inca din semifinalele intrecerii derulate sub egida FIBA, dominand destul de clar partida de sambata seara cu Kara Trutnov. Dupa un meci “incins”, gruparea universitara s-a calificat nu fara emotii in finala CEWL, reusind sa elimine din cursa incomoda echipa ceha Kara Trutnov, cu scorul de 79-69, gratie unei evolutii deosebite a cuplului Hadzovic – Dyer. Duminica seara, in fata unei asistente destul de numeroase, CSU Alba Iulia a jucat cu trofeul CEWL pe masa impotriva gruparii austriece Flying Foxes SVS Post Viena. Puternic motivate si decise sa nu faca pasi gresiti, baschetbalistele pregatite de antrenorul Miroslav Popov au intrat foarte bine in joc si au controlat categoric primele doua sferturi, reusind sa intre la vestiare cu un avantaj de 19 puncte, scor 39-20. Cu aceleasi Hadzovic si Dyer in mare forma, CSU Alba Iulia si-a continuat marsul triumfal si dupa pauza, in ciuda opozitiei disperate a campioanei Austriei, astfel ca fluierul final al arbitrilor a inghetat tabela la scorul de 71-55 in favoarea reprezentantei noastre. Astfel, CSU Alba Iulia si-a trecut pentru a doua oara numele in istoricul castigatoarelor CEWL, reusind sa obtina o noua performanta europeana. Rezultatul deosebit de la Ruzomberok a fost dublat si de obtinerea unor premii speciale individuale, Hadvovic fiind desemnata MVP-ul turneului final si, totodata, impreuna cu Dyer, fiind nominalizate in “All Tournament Team” (cinci-ul ideal al competitiei). Conform datelor statistice oficiale, punctele din finala ale CSU Alba Iulia au fost marcate de DYER (24 p), HADZOVIC (22 p), WEBB (9 p), ANTIC (7 p), URSU (5 p), KARAKASEVIC (2 p), HAMMONDS (2 p). A mai evoluat FODOR. De la invinse, s-a remarcat PEROSTISKA (18 p).
In finala mica, echipa ceha Kara Trutnov a trecut la pas de gruparea gazda MBK Ruzomberok, cu scorul de 80-69, si a intrat in posesia bronzului CEWL.
Reamintim ca reprezentantele baschetului feminin romanesc au cucerit cinci trofee in istoria de noua ani a Ligii Europei Centrale: BC UVG ICIM Arad (2011, 2013 si 2015) si CSU Alba Iulia (2014 si 2016).
Este una dintre cele mai frumoase realizari a echipei de baschet din acest an. S-a dovedit ca avem o formatie foarte buna, care a castigat un trofeu european pentru Alba Iulia si Romania. Acest lucru face cinste Universitatii 1 Decembrie 1918, orasului nostru si baschetului feminin autohton”, a declarat la finalul intrecerii rectorul Universitatii din Alba Iulia, Daniel Breaz. La randul sau, presedintele clubului, Bogdan Duma, a mentionat: “Este un obiectiv al clubului pe care l-am atins, ne doream trofeul si l-am castigat de o maniera fara dubii. Este foarte important pentru club acest nou trofeu al Ligii Europei Centrale, in conditiile in care este al doilea cucerit in decurs de trei ani. Sper ca fetele sa se poata recupera dupa aceasta oboseala acumulata in Slovacia si sa reusim sa ne calificam si in finala campionatului intern.”

FOTO - Bucuria din final, cu trofeul CEWL in posesia CSU Alba Iulia (copyright http://ziarulunirea.ro/)

Parteneri