Foto

CSU Alba Iulia a cucerit in premiera trofeul Ligii Europei Centrale

Participanta in premiera in Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia a cucerit, duminica seara, primul trofeul european din istoria judetului Alba, dupa ce s-a impus in finala CEWL in fata detinatoarei trofeului, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, cu scorul de 69-59 (23-21, 17-15, 12-14, 17-9).
 
Reprezentantele baschetului feminin romanesc, CSU Alba Iulia si BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, si-au disputat, duminica seara, trofeul Ligii Europei Centrale, dupa ce, sambata, in semifinalele turneului final CEWL, au reusit sa treaca de adversarele din Slovacia (n.n. – BC UVG ICIM Arad – Piestanske Cajky 73-62) si Austria (n.n. – CSU Alba Iulia – Flying Foxes Viena 81-59).
Astfel, intr-o atmosfera superba realizata de fanii locali, Sala “1 decembrie 1918” din Alba Iulia a gazduit o finala romaneasca in Liga Europei Centrale, in care CSU Alba Iulia si BC UVG ICIM Arad s-au luptat pana la epuizare pentru trofeul CEWL. Cum era de asteptat, debutul partidei a fost extrem de echilibrat, ambele grupari cautand solutii pentru a gasi brese in defensiva adversa si pentru a puncta decisiv pe tabela. Sustinuta de public, CSU Alba Iulia a reusit sa incheie cu un mic avantaj primul sfert, scor 23-21, dar detinatoarea trofeului a ripostat puternic in sfertul al doilea si a reusit sa preia pentru prima oara conducerea, scor 25-26, in min. 14. Finalul celui de-al doilea sfert a apartinut, insa, din nou gazdelor, care au punctat decisiv prin Sasa Cadjo, astfel ca la pauza tabela a indicat un mic avans pentru echipa locala: 40-36. La reluare, detinatoarea trofeului demonstreaza ca nu este dispusa sa cedeze si reuseste sa revina in forta, recuperand handicapul de pe tabela si preluand conducerea in ultimul sfert (n.n. – 52-57 in min. 32). Baschetbalistele pregatite de Miroslav Popov reactioneaza din nou si echilibreaza situatia in ultima parte a jocului, preluand din nou intiativa cu un “run” de 10-0, astfel ca meciul s-a incins in ultimele minute de joc, spre bucuria celor din tribune, care si-au sustinut favoritele din picioare. Avand in Cadjo si Brown doua sportive aflate in forma deosebita, CSU Alba Iulia se desprinde pe final si reuseste sa se impuna cu 69-59, fluierul final al arbitrilor declansand hora bucurie in micuta sala din Alba Iulia.
Conform datelor oficiale, punctele castigatoarei au fost realizate de CADJO (17 p, 4x3, 2 rec, 2 pase, 1 cap), BROWN (17 p, 2x3, 2 rec, 4 pase, 1 cap), REED (14 p, 3 rec, 5 pase), WHITTINGTON (10 p, 10 rec, 3 pase, 2 int), MANDIC (5 p, 8 rec, 3 int), PARAU (2 p, 2 rec, 6 pase, 1 int), UIUIU (2 p, 1 rec, 2 pase) si SALLEY (2 p, 3 rec, 2 pase). A mai evoluat pentru invingatoare TOMA (2 rec, 1 pasa, 1 int). De la oaspete s-au remarcat COSBY (17 p, 3x3, 3 pase), BROOMFIELD (15 p, 10 rec, 2 pase) si COKER (9 p, 8 rec, 2 pase, 1 cap).
 
Eli Pavel a castigat medalia de bronz cu Flying Foxes Viena
 
In finala mica din FINAL 4 CEWL, editia 2014, campioana Austriei, Flying Foxes Viena, a castigat medaliile de bronz, dupa ce s-a impus in fata reprezentantei Slovaciei,  cu scorul de 74-61 (19-13, 17-12, 23-19, 15-17). Cea mai valoroasa jucatoare a meciului a fost pivotul nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel, care a punctat decisiv pentru invigatoare, trecandu-si in cont si un double-double: 20 puncte marcate, 11 recuperari, 6 pase decisive si 3 capace.
 
Declaratii la cald dupa finala CEWL
 
La finalul jocului in care CSU Alba Iulia a castigat pentru prima oara trofeul CEWL, antrenorul Miroslav Popov a declarat fericit: “Am avut emotii, dar sunt foarte fericit. Sunt mandru de echipa mea, de suporteri si de intregul staff. Aradul este o echipa mare, dar s-a simtit enorm ca am jucat pe teren propriu si asa am realizat o performanta extraordinara.” La randul sau, presedintele CSU Alba Iulia, Bogdan Duma, a subliniat: “Traim cea mai mare performanta din istoria clubului si sportului din Alba. La inceput, Liga Europei Centrale nu era printre obiective, dara acum traim satisfactia ridicarii trofeului deasupra capului. Echipa a dovedit valoare, atitudine si forta...
De partea cealalta, din tabara aradeana, antrenorul Jose Araujo a spus: “Este normal sa fiu trist dupa esec, dar nu avem timp de regrete... Mai este de lucru pana la finalul sezonului. Am muncit mult in acest meci, dar pur si simplu echipa din Alba Iulia a prins o zi mai buna. Noi nu! Lucruri de genul acesta se intampla in viata oricui. Am avut cateva reveniri, am jucat destul de bine, insa pe final am cedat. Uneori, lucrezi cu inima mai mult decat cu mintea. Felicit echipa din Alba pentru succes! Fetele noastre, asa cum am mai spus, au muncit, dar nu a fost suficient.” Pe acelasi ton, presedintele Marcel Urban a concluzionat: “Am pierdut un prim trofeu al sezonului, dar nu este nici prima infrangere din istoria clubului. Trebuie sa strangem randurile, pentru ca mai avem doua competitii importante in care suntem angrenati. Felicit echipa din Alba Iulia pentru victorie. Avem nevoie in continuare de sprijin din partea fanilor nostri. Acum se vor vedea adevaratele caractere si cine simte ceva pentru culorile galben-albastre va ramane alaturi de noi cu adevarat.
 
FOTO – www.ziarulunirea.ro

Parteneri