Foto

CSU Alba Iulia a obtinut medalii de bronz in LNBF

CSU Alba Iulia a reusit sa obtina prima medalie din istoria clubului, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Miroslav Popov s-a impus, marti dupa-amiaza, si in cel de-al doilea meci din finala mica a LNBF, castigand in fief-ul ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, cu 77-62. Astfel, CSU Alba Iulia obtine medaliile de bronz in LNBF, in vreme ce ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a ocupat locul 4 in ierarhia finala a sezonului intern 2013/2014.
 
Recent castigatoare a Ligii Europei Centrale, echipa feminina CSU Alba Iulia si-a mai trecut in acest sezon o performanta importanta in istoria clubului, obtinand, marti dupa-amiaza, si medaliile de bronz ale Ligii Nationale de Baschet Feminin, editia 2013/2014. Dupa ce a castigat la pas prima disputa din finala mica a LNBF, impunandu-se in propriul fief in fata rivalelor de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, cu 91-61, marti dupa-amiaza, gruparea pregatita de antrenorii Miroslav Popov si George Lancranjan si-a trecut in cont o noua victorie, de aceasta data in deplasare. La capatul unui joc echilibrat, dar dominat destul de clar de CSU Alba Iulia, victoria le-a revenit oaspetelor, cu scorul de 77-62 (13-22, 22-14, 20-16, 22-13), si astfel echipa din Cetatea Unirii a obtinut prima medalie a LNBF din istoria clubului.
Ne bucuram pentru castigarea acestei medalii, este un pas in plus pentru CSU Alba Iulia. Sunt nemultumit de jocul de azi, pentru ca am avut emotii, adversarele ne-au presat, profitand de terenul propriu. In prima parte am evoluat foarte slab in defensiva, mai ales in sistemul om la om, dar apoi am schimbat sistemul, am trecut la apararea in zona si lucrurile s-au modificat pozitiv. Felicit staff-ul si pe toti cei implicati in club pentru ce am realizat”, a spus antrenorul Miroslav Popov, in vreme ce presedintele clubului, Bogdan Duma a tinut sa mentioneze: “A fost un nou pas inainte pentru club si baschetul din Alba Iulia, am urcat pe podium, desi obiectivele noastre erau altele. Per ansamblu, a rezultat un sezon bun, am luat un trofeu european si ne dorim sa ajungem sa jucam finala in campionatul urmator. Ramane sa discutam cu autoritatile, cu sponsorii, dar ne propunem sa evoluam si intr-o competitie europeana de un alt nivel...
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul LNBF, editia 2013/2014, cu precizarea ca in aceste zile se disputa si finala intrecerii interne intre BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si CSM Targoviste, baschetbalistele pregatite de Dan Fleseriu deschizand ultimul act cu o victorie, in deplasare, obtinuta cu scorul de 78-77 (n.n. - miercuri seara, de la ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT 3, are loc meciul al doilea din finala LNBF):
 
3. CSU ALBA IULIA
4. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
5. CSBT Alexandria
6. Olimpia CSU Brasov
7. CS Municipal Satu Mare
8. BCM Danzio Timisoara
9. Phoenix Galati
10. Universitatea CSM Oradea
11. Rapid Bucuresti
12. Universitatea Cluj-Napoca
13. Nova Vita Tg. Mures
14. SCM CSS Craiova
 
FOTO – credit Sorin Stanciu

Parteneri