Foto

CSU Alba Iulia a redevenit lider in Liga Europei Centrale

Finalista editiei precedente a Cupei Romaniei, CSU Alba Iulia, continua seria jocurilor fara infrangere in Liga Europei Centrale, gruparea pregatita de antrenorii Miroslav Popov si George Lancranjan reusind, miercuri seara, sa treaca si de campioana Austriei, Flying Foxes Viena, cu scorul de 73-64 (21-19, 14-14, 23-11, 15-20). In urma acestui nou succes, CSU Alba Iulia urca din nou in fotoliul de lider al CEWL, dar are un meci disputat in plus fata de principala rivala, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad.
 
Reprezentantele baschetului feminin romanesc continua sa faca legea in Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia si BC UVG ICIM Arad ocupand primele doua pozitii in ierarhia CEWL. Miercuri seara, CSU Alba Iulia si-a trecut in cont a treia victorie consecutiva in faza preliminara a competitiei, dupa ce si-a luat revansa in fata detinatoarei eventului austriac, Flying Foxes Viena, echipa la care evolueaza si pivotul nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel. Avand un moral foarte bun dupa ce au trecut de Piestanske Cajki si BC UVG ICIM Arad, gruparea pregatita de Miroslav Popov si-a exprimat intentia de a castiga jocul de miercuri seara inca de la primele actiuni, numai ca debutul ceva mai modest a facut ca diferenta de pe tabela sa fie minima la finalul primului sfert: 21-19. Echilibrul s-a mentinut pe teren si in cel de-al doilea sfert, oaspetele ripostand destul de bine prin Eli Pavel, astfel ca la pauza echipele au intrat la vestiare la scorul de 35-33 in favoarea gazdelor. La reluare, reprezentanta noastra forteaza mai mult in atac si reuseste sa gaseasca solutii pentru a trece de apararea adversa si a se distanta pe tabela, in finalul sfertului al treilea diferenta marindu-se la 58-44. Cu Eli Pavel in forma deosebita, pivotul nationalei Romaniei si al campioanei Austriei fiind cea mai buna marcatoare de pe teren, oaspetele incearca sa recupereze handicapul si sa revina in joc, dar nu mai gasesc resursele necesare, astfel ca fluierul final al arbitrilor ingheata scorul la 73-64 in favoarea CSU Alba Iulia, spre bucuria micutei galerii locale.
Conform datelor oficiale, punctele gazdelor au fost marcate de CADJO (18 p), NAGY (12 p), BROWN (11 p), REED (9 p), TOMA (8 p), PARAU (7 p), UIUIU (4 p) si MANDIC (4 p). De la campiona Austriei s-a remarcat Eli PAVEL (21 p).
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, antrenorul Miroslav Popov a declarat: “Am inceput foarte slab. Fetele si-au permis sa fie relaxate, gandindu-se ca vor castiga de la sine. Din pacate, este o chestiune de mentalitate, pentru ca antrenamente se pregatesc foarte bine. Important este ca am castigat si ca ne-am asigurat locul secund in prima faza a CEWL.” La randul sau, principala marcatoare a gazdelor, Sasa Cadjo, a spus: “Cu siguranta putem face meciuri mai bune, dar orice victorie este importanta. Azi am obtinut revansa in fata echipei din Viena si asa putem spune ca am invins toate echipele din grupa.
 
Clasamentul si programul CEWL

In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul CEWL, cu precizarea ca jocul dintre Piestanske Cajki si BC UVG ICIM Arad se va disputa in martie:
 
1. CSU Alba Iulia - 12 puncte (7 jocuri)
2. BC UVG ICIM Arad - 11 puncte (6 jocuri)
3. Flying Foxes - 10 puncte (7 jocuri)
4. Piestanske Cajky - 8 puncte (6 jocuri)
5. Valosun KP Brno - 7 puncte (6 jocuri)
 
Dar iata si programul jocurilor pe care echipele romanesti le vor mai sustine in Liga Europei Centrale:
 
CSU Alba Iulia

11.02.2014 CSU Alba Iulia – Valosun KB Brno

BC UVG ICIM Arad

12.02.2014 BC UVG ICIM Arad – Valosun KB Brno
06.03.2014 Piestanske Cajky – BC UVG ICIM Arad

FOTO - copyright www.ziarulunirea.ro

Parteneri