Foto

CSU Alba Iulia este lider autoritar in Grupa A din CEWL

Echipa feminina CS Universitatea Alba Iulia si-a continuat marsul triumfal din prima faza a Ligii Europei Centrale, dupa ce reprezentanta LNBF a obtinut, miercuri seara, pe teren propriu, o noua victorie in cadrul Grupei A, trecand la pas chiar de ziua antrenorului Miroslav Popov de formatia ceha CEZ Basketball Nymburk, cu scorul de 89-51 (13-14, 24-9, 19-21, 33-7). In urma acestui nou succes, CSU Alba Iulia se mentine in fotoliul de lider al grupei, cu punctaj maxim, si se poate considera deja calificata in faza superioara a CEWL.
 

In fata unui public avid de baschet, care a umplut pana la refuz tribunele micutei sali din Alba Iulia pentru a-si sustine din nou favoritele in campania din Liga Europei Centrale, echipa locala CSU a fost de neoprit, miercuri seara, in cel de-al treilea joc sustinut in Grupa A, impotriva gruparii cehe CEZ Basketball Nymburk. Desi inceputul a fost mai echilibrat, oaspetele reusind o replica foarte puternica in primele zece minute, intalnirea a fost una la discretia totala a gazdelor, care s-au impus autoritar in urmatoarele trei sferturi si si-au trecut in cont a treia victorie consecutiva. Scor final 89-51, la capatul unui joc fara istoric, in care diferenta din final vorbeste de la sine, si CSU Alba Iulia se gandeste deja la Final 4 CEWL.
Conform datelor oficiale prezentatele de organizatori, punctele echipei gazda au fost marcate de AGUNBIADE (20 p, 1x3, 4 rec, 3 pase, 3 int), PRICE (17 p, 1x3, 5 rec, 6 pase, 3 int), DEURA (17 p, 3x3, 2 rec, 2 pase, 1 int), KUSTER (15 p, 1x3, 1 rec, 6 pase, 3 int), McFARLAND (13 p, 1x3, 5 rec, 6 pase, 1 int), TOMA (5 p, 11 rec, 3 pase, 2 int, 3 cap), UIUIU (2 p, 3 rec, 4 pase, 1 int). A mai evoluat ARDELEAN. De la oaspete s-a remarcat MONROE (14 p, 7 rec, 5 pase, 1 cap).
 
Declaratii la cald

 
La finalul jocului, cei doi tehnicieni au declarat:
Miroslav Popov – antrenor CSU Alba Iulia - Am urmarit jocurile adversarului din campionatul intern si pareau o echipa foarte puternica, din ceea ce am vazut. De asemenea, au si inceput jocul in forta, noi am ratat mult si s-au aflat la conducerea jocului, insa este important ca am ramas aproape, iar in sfertul al doilea am inceput sa ne facem jocul cu o combinatie buna de aparare agresiva, recuperari si contraatacuri rapide, la care echipa din Cehia nu a avut raspuns. In plus, am inscris foarte bine de la distanta, iar aruncarile de 3 puncte reusite au facut ca diferenta sa fie atat de mare, neasteptata la inceputul jocului. Sunt foarte fericit ca am castigat un meci atat de dificil si le multumesc fetelor ca au aratat multa dorinta, au facut tot posibilul sa castige si mi-au oferit astfel cel mai frumos cadou de ziua de nastere. De asemenea, vreau sa le multumesc fanilor, care ne-au fost aproape si ne-au ajutat la obtinerea acestei victorii importante!
Daniel Kurucz – antrenor CEZ Basketball Nymburk -  A fost o diferentaprea mare la final, la scorul de 49-40 inca mai credeam ca putem castiga, dar am facut apoi o serie intreaga de greseli, am avut multe mingi pierdute, iar contraatacurile pe viteza ale gazdelor le-au facut sa se desprinda rapid pe tabela. Cred ca CSU a fost mult mai bine organizata in teren astazi, noua ne-au lipsit si doua jucatoare importante, dar per total adversarele au fost mai bune. Vreau sa felicit formatia gazda, mi-a placut mult distributia mingii in atac, dar si schimbarile dese in defensiva, care ne-au surprins cu adevarat in momentele importante.
 
Clasamentul Grupei A


In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei A:
1. CSU Alba Iulia – 6 puncte (3 victorii)
2. Kara Trutnov – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. Rucon Spisska Nova Ves – 2 puncte (2 infrangeri)
4. Basketball Nymburk – 1 punct (1 infrangere)
 
Conform calendarului CEWL, iata programul meciurilor pe care CSU Alba Iulia le mai are de disputat in Grupa A, dar si programul jocurilor pe care BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad le va sustine in Grupa B:
03.12. 2014
Valosun Brno KP - BC UVG ICIM Arad (Grupa B)
10.12.2014
BC UVG ICIM Arad – SBS Ostrava (Grupa B)
14.01.2015
Rucon Spisska Nova Ves - CSU Alba Iulia (Grupa A)
BC UVG ICIM Arad – Flying Foxes SVS Post Viena (Grupa B)
21.01.2015
Piestanske Cajky - BC UVG ICIM Arad (Grupa B)
27.01.2015
Basketball Nymburk - CSU Alba Iulia (Grupa A)
29.01.2015
Kara Trutnov – CSU Alba Iulia (Grupa A)
04.02.2015
BC UVG ICIM Arad – Valosun Brno KP (Grupa B)
11.02.2015
SBS Ostrava - BC UVG ICIM Arad (Grupa B)
 
 
Foto – copyright http://www.ziarulunirea.ro
 

Parteneri