Foto

CSU Alba Iulia ramane neinvinsa in Liga Europei Centrale

Detinatoarea trofeului CEWL, echipa feminina CSU Alba Iulia, a trecut si peste cel de-al patrulea hop din Grupa A a Ligii Europei Centrale, baschetbalistele pregatite de antrenorul Miroslav Popov reusind sa se impuna, joi seara, si in fief-ul gruparii slovace Rucon Spisska Nova Ves, cu scorul de 76-61 (22-13, 22-17, 16-14, 16-17). In urma acestui succes, corobororat si cu rezultatele identice obtinute de Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad in Grupa B, ambele reprezentante ale baschetului feminin romanesc pot considera ca si-au asigurat din nou prezenta in FINAL 4 CEWL!
 
CSU Alba Iulia a triumfat in prima deplasare din actualul sezon al Ligii Europei Centrale si a inregistrat, astfel, o noua victorie in cadrul Grupei A din CEWL, dispunand la pas de reprezentanta baschetului slovac, Rucon Spisska Nova Ves. Dornice sa bifeze al zecelea succes european consecutiv, baschetbalistele pregatite de antrenorul Miroslav Popov au fortat nota inca de la primele actiuni ale meciului de joi seara, instalandu-se la conducere pe tabela dupa primul sfert, scor 22-13. Cu o aparare bine pusa la punct si cu un plan tactic ireprosabil in ofensiva, detinatoarea trofeului CEWL a continuat sa-si domine adversarul si in urmatoarele zece minute, astfel ca, la pauza, avansul reprezentantei noastre devenise considerabil, scor 44-30. La reluare, jocul s-a mai echilibrat, poate si din cauza unei relaxari premature din partea CSU Alba Iulia, care si-a gestionat, insa, foarte bine avantajul din prima parte si a incheiat partida cu o noua victorie. Scor final 76-61 si CSU Alba Iulia isi trece in cont a patra victorie consecutiva din acest sezon, din tot atatea meciuri disputate, si se poate considera, impreuna cu “rivala” BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, ca si calificate in FINAL 4 CEWL, turneu ce va avea loc la inceputul lunii martie.
Conform datelor statistice, punctele echipei CSU Alba Iulia au fost marcate de KUSTER (22 p), AGUNBIADE (17 p, 11 rec), PRICE (15 p), McFARLAND (9 p), DEURA (8 p), UIUIU (3 p), ARDELEAN (2 p).
La finalul meciului din Slovacia, presedintele CSU Alba Iulia, Bogdan Duma, s-a aratat multumit de victorie: „Era de asteptat sa ne impunem in aceasta confruntare, deoarece am plecat cu prima sansa. Este bine ca ne-am atins obiectivul, am castigat si practic am parafat din nou calificarea matematica in turneul final. Vrem sa ne aparam trofeul, desi va fi mai dificil, intrucat nu vom mai gazdui noi Final 4 CEWL”.
 
Clasamentul si programul CEWL
 
In urma acestui rezultatat, iata cum arata clasamentul Grupei A:
1. CSU Alba Iulia – 8 puncte (4 victorii)
2. Kara Trutnov – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Rucon Spisska Nova Ves – 5 puncte (5 infrangeri)
4. Basketball Nymburk – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
 
Totodata, va reamintim si clasamentul Grupei B:
 
1. Valosun Brno – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
2. BC UVG ICIM Arad – 8 puncte (4 victorii)
3. Piestanske Cajky – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
4. Flying Foxes Viena – 5 puncte (5 infrangeri)
5. SBS Ostrava – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
Dar iata si programul meciurilor care mai sunt de disputat de reprezentantele noastre in sezonul regular CEWL:

15.01.2014
Rucon 2014 Spiskka Nova Ves – CSU Alba Iulia (Grupa A)
21.01.2015
Piestanske Cajky – BC UVG ICIM Arad (Grupa A)
27.01.2015
Basketball Nymburk – CSU Alba Iulia (Grupa A)
29.01.2015
Kara Trutnov – CSU Alba Iulia (Grupa A)
04.02.2015
BC UVG ICIM Arad – Valosun KP Brno (Grupa B)
10.02.2015
ICIM Arad – SBS Ostrava (Grupa B)
11.02.2015
SBS Ostrava - BC UVG ICIM Arad (Grupa B, se joaca tot la Arad)

Parteneri