Foto

CSU Alba Iulia s-a calificat din nou in FINAL 4 CEWL

Detinatoarea trofeului CEWL, CSU Alba Iulia, a inregistrat, joi seara, cea de-a sasea victorie consecutiva din Grupa A a Ligii Europei Centrale, gruparea pregatita de antrenorul Miroslav Popov reusind sa se impuna si in fief-ul echipei cehe Kara Trutnov, cu scorul de 88-75 (32-18, 18-17, 23-10, 15-30). In urma acestui rezultat, CSU Alba Iulia s-a calificat in Final 4 CEWL, faza in care si-a asigurat prezenta si cea de-a doua reprezentanta a LNBF in aceasta competitie, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, detinatoarea Cupei Romaniei mai avand, insa, de disputat inca trei jocuri in Grupa B.
 
Pentru a treia oara in istoria Ligii Europei Centrale, doua reprezentante ale baschetului feminin romanesc se vor lupta pentru trofeu in FINAL 4 CEWL, faza care va avea loc la inceputul lunii martie 2015. Ca si in sezonul precedent, CSU Alba Iulia si BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad au avut un parcurs ireprosabil si si-au asigurat prezenta in “batalia finala”, detinatoarea trofeului CEWL castigand fara infrangere Grupa A, in vreme ce aradencele mai au de disputat inca trei jocuri in Grupa B, dar nu mai pot rata biletele pentru FINAL 4. Joi seara, in ultimul meci din Grupa A, CSU Alba Iulia a reusit sa-si mentina invincibilitatea si s-a impus si in fief-ul gruparii cehe Kara Trutnov, dupa ce cu doua zile inainte castigase si disputa de pe terenul echipei cehe Basketball Nymburk, cu scorul de 74-61. La Trutnov, in ciuda faptului ca a fost nevoita sa evolueze doar in 7 sportive, din cauza tragediei petrecuta in familia pivotului nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel, care a aflat in Cehia ca tatal ei a decedat si a fost nevoita sa revina de urgenta in tara, detinatoarea trofeului CEWL a dominat clar jocul inca de la primele actiuni, baschetbalistele pregatite de antrenorul Miroslav Popov asigurandu-si victoria din finalul celui de-al treilea sfert, cand conduceau pe tabela cu 73-45! In ultima parte, dornica sa evite si accidentarile, reprezentanta noastra a luat piciorul de pe acceleratie si a permis echipei gazda sa se apropie pe tabela, fluierul final al arbitrilor consemnand un scor ceva apropiat: 88-75. Conform datelor statistice, punctele victoriei CSU Alba Iulia au fost marcate de McFARLAND (33 p, 5x3, 4 rec, 1 pasa, 1 int), AGUNBIADE (14 p, 1x3, 7 rec), PRICE (14 p, 4 rec, 2 pase, 1 int), KUSTER (13 p, 11 rec, 1 pasa), DEURA (12 p, 2x3, 1 rec), FODOR (2 p). A mai evoluat ARDELEAN (2 rec). De la gazde s-a remarcat PAZDEROVA (22 p, 1x3, 6 rec, 2 pase).
 
Clasamente si program CEWL
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei A, cu precizarea ca primele doua clasate obtin accesul in FINAL 4 CEWL:
1. CSU Alba Iulia – 12 puncte (6 victorii)
2. Kara Trutnov – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. Rucon 2014 Spisska Nova Ves – 5 puncte (5 infrangeri)
4. Basketball Nymburk – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
Mai jos, va prezentam programul meciurilor pe care cea de-a doua reprezentanta a LNBF in sezonul regular CEWL le mai are de disputat:

04.02.2015
BC UVG ICIM Arad – Valosun KP Brno (Grupa B)
10.02.2015
BC UVG ICIM Arad – SBS Ostrava (Grupa B)
11.02.2015
SBS Ostrava - BC UVG ICIM Arad (Grupa B, se joaca tot la Arad)
 
Inaintea ultimelor doua runde si a restantei de la Arad, iata cum arata clasamentul Grupei B:
1. Valosun KP Brno – 10 puncte (4 victorii, 2 infrangeri)
2. Piestanske Cajky – 10 puncte (4 victorii, 2 infrangeri)
3. BC UVG ICIM Arad – 10 puncte (5 victorii)
4. Flying Foxes SVS Post – 8 puncte (1 victorie, 6 infrangeri)
5. SBS Ostrava – 7 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)

Foto - copyright http://www.ziarulunirea.ro

Parteneri