Foto

CSU Alba Iulia s-a revansat in fata UVG ICIM Arad in Liga Europei Centrale

Detinatoarea trofeului CEWL si campioana en-titre a LNBF, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, a capotat chiar in fata propriilor suporteri, miercuri seara, in derby-ul rundei a VIII-a din Liga Europei Centrale, gruparea pregatita de Jose Araujo cedand in disputa cu rivala CS Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 59-61 (14-15, 10-14, 14-16, 21-16). Astfel, echipa antrenata de Borislav Popov a pus capat invincibilitatii campioanei, reusind si sa-si ia revansa fata de esecul din tur, cand aradencele au castigat la Alba Iulia, cu scorul de 75-72.
 
La un pas sa fie amanat din cauza conditiilor meteorologice, derby-ul celei de-a VIII-a runde din cadrul Ligii Europei Centrale a adus pana la urma fata in fata, miercuri seara, in Sala Sporturilor din Arad, cele doua reprezentante ale LNBF din aceasta competitie, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si CS Universitatea Alba Iulia. Avand calificarea in Final 4 CEWL deja asigurata, ambele echipe au oferit un spectacol frumos asistentei, echilibrul de forte din teren oglindindu-se pe tabela de marcaj pana aproape de fluierul final, cand norocul a suras oaspetelor. Puternic motivate de gandul revansei si cu o defensiva solida, oaspetele si-au afisat intentiile inca din primele minute de joc si au reusit sa incheie primul sfert cu un mic avantaj: scor 14-15. In urmatoarele zece minute, initiativa a continuat sa fie de partea echipei pregatita de Borislav Popov, care a speculat bine greselile si ratarile gazdelor, astfel ca pana la pauza au marit diferenta de scor la 24-29. La revenirea de la vestiare, avand si o rotatie mult mai eficienta, oaspetele isi maresc avantajul si intra in ultimul sfert de la 38-45. Trezite la realitate si dornice sa nu-si intrerupa sirul victoriilor, gazdele au o tresarire de orgoliu in ultima parte si pornesc o cursa de urmarire, dar nu mai gasesc resurse sa se si impuna, fluierul final al arbitrilor consemnand victoria echipei CS Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 61-59.
Conform datelor statistice, punctele echipei invingatoare au fost realizate de MANDIC (12 p, 2x3, 4 rec, 1 int), SALLEY (11 p, 1x3, 2 rec, 1 int), PARAU (8 p, 4 rec), REED (8 p, 7 rec, 2 int), WHITTINGTON (6 p, 6 rec, 3 int), CADJO (6 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), TOMA (4 p, 5 rec, 1 pasa, 3 int), NAGY (4 p) si BROWN (2 p, 1 rec, 4 pase). A mai evoluat UIUIU (2 rec, 1 int). Punctele gazdelor au fost marcate de ENGELMAN (19 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int), WILLIAMS (15 p, 17 rec, 1 int), RHOADS (10 p, 5 rec, 5 pase, 1 int, 1 cap), BORIGA-BROSOVSZKY (6 p, 2x3, 2 rec, 1 pasa, 4 int, 1 cap), BROOMFIELD (5 p, 6 rec, 1 pasa, 3 cap) si COSBY (5 p, 3 pase, 1 int). A mai evoluat CRACIUN.
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, antrenorul echipei din Alba Iulia, Miroslav Popov, a declarat: “Stiam ca ne asteapta un meci dificil, dar le-am spus fetelor sa joace fara presiune. Normal ca ambele echipe au jucat la victorie, insa eu am vrut ca jucatoarele mele sa fie relaxate, sa incercam lucruri noi si sa vedem cum putem depasi Aradul, in aparare si atac. Acesta a fost principalul scop in aceasta seara. Meciul a fost unul bun in ansamblu pentru noi, desi am ratat din nou mult. Am avut din nou o aparare buna, cu exceptia ultimelor minute din sfertul patru, cand puteam chiar pierde, insa am avut si putin noroc. Imi felicit jucatoarele pentru partida de astazi si vom continua sa ne antrenam, sa muncim, pentru indeplinirea obiectivelor.” De partea cealalta, antrenorul Jose Araujo a precizat: “Nu am facut un meci prea bun, nu am fost constanti. Tot timpul am avut ceva de recuperat. Am reusit la un moment dat, dar nu am avut forta de a si incheia meciul victoriosi. Ne asteapta acum un alt meci greu, la Targoviste, dar trebuie sa ne gandim la ce vom face noi si nu la adversari.
 
Clasamentul si programul CEWL
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Valosun KB Brno in fata gruparii Piestanske Cajky, cu scorul de 72-64, iata cum arata clasamentul CEWL:

1. BC UVG ICIM Arad - 11 puncte (6 jocuri)
2. CSU Alba Iulia - 10 puncte (6 jocuri)
3. Flying Foxes - 9 puncte (6 jocuri)
4. Piestanske Cajky - 8 puncte (6 jocuri)
5. Valosun KP Brno - 7 puncte (6 jocuri)
 
Dar iata si programul jocurilor pe care echipele romanesti le vor mai sustine in Liga Europei Centrale:

BC UVG ICIM Arad

05.02.2014 Piestanske Cajky – BC UVG ICIM Arad
12.02.2014 BC UVG ICIM Arad – Valosun KB Brno

CSU Alba Iulia


05.02.2014 CSU Alba Iulia – Flying Foxes Viena
11.02.2014 CSU Alba Iulia – Valosun KB Brno
 
FOTO – copyright www.baschetarad.ro

Parteneri