Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat cu greu la Belgrad in Eurocup

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a inregistrat a doua infrangere din grupele EuroCup, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au cedat, miercuri seara, in fief-ul galonatei grupari sarbe Partizan Nis Belgrad, cu scorul de 69-76 (23-25, 15-18, 20-11, 11-22). In pofida acestui esec, singura reprezentanta a LNBM in cea de-a doua competitie europeana inter-cluburi se mentine pe locul 3 in Grupa F, cu 8 puncte acumulate in cinci etape, si continua cu sanse reale cursa de calificare in Last 32 Eurocup.
 
Dupa victoria senzationala obtinuta in urma cu o saptamana in fata puternicei grupari israeliene Hapoel Ierusalim, scor 83-74, campioana en-titre a Romaniei a plecat cu ganduri mari zilele trecute in Serbia, dornica sa bifeze un nou succes in grupele Eurocup. Chiar daca urmau sa evolueze pe terenul uneia dintre cele mai galonate grupari sarbesti, Partizan Nis Belgrad, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic sperau la un nou rezultat notabil, care le-ar fi marit considerabil sansele de calificare in Last 32. La plecare, insa, antrenorul gruparii ploiestene avertiza ca jocul va fi foarte dificil, si pentru ca era vital pentru Partizan, care a treaversat o perioada mai dificila, nereusind sa sparga gheata in primele patru runde din Grupa E. In aceste conditii, in fata unui public vulcanic, aproape 5.000 de fani fiind prezenti la jocul gazduit de Sala Sporturilor “Pionir” din Belgrad, o arena incarcata de istorie si de performante deosebite obtinute in fata numelor mari din baschetul european, meciul a debutat sub semnul echilibrului, cele doua combatante etaland un baschet de calitate si o dorinta clara de victorie. Impinsi de la spate de un public extrem de galagios si cu un tanar coordonator de joc de exceptie (n.n. – Vanja Marinkovic – 17 ani), gazdele au inceput in forta, reusind un 7-0 in minutul 2, dar oaspetii au reactionat imediat cu un “run” identic si au egalat situatia. A urmat o noua serie de 7 puncte din partea sarbilor, cu aceeasi riposta rapida din partea campionilor Romaniei, echilibrul din teren oglindindu-se si pe tabela la finele primului sfert: scor 25-23. Urmatoarele zece minute s-a derulat in aceeasi nota, ploiestenii reusind chiar in minutul 15 sa se instaleze la conducere pentru prima oara, scor 32-34, dar gazdele gasesc solutii mai bune pe finalul celui de-al doilea sfert si intra la vestiare cu un avans minim: scor 43-38. La reluare, cu o ofensiva mult mai incisiva, chiar si impotriva unui presing nebun al gazdelor, ploiestenii reusesc sa gaseasca destule brese in defensiva sarba pentru o rasturnare de situatie spectaculoasa pe tabela, astfel ca sfertul al treilea se incheie in favoarea reprezentantei noastre: scor 54-58. Ultima parte a fost una nebuna-nebuna, cu Partizan mizand total pe clarviziunea tanarului Marinkovic si pe cartea tactica “totul sau nimic”, ce-i drept, sprijinita in unele momente si de cateva decizii ale arbitrilor, in vreme ce ploiestenii au incercat fara succes sa domoleasca tavalagul advers si sa ramana in joc. In cele din urma, fluierul final a consemnat victoria gazdelor, cu 76-69, un succes care aduce Partizan in cartile calificarii, cu sanse infime, insa. Pentru CSU Asesoft Ploiesti, rezultatul nu schimba cu nimic ecuatia calificarii, sansele campionilor Romaniei fiind in continuare foarte mari, mai ales daca la urmatorul joc de pe teren propriu, un adevarat derby al Grupei E, se vor impune in fata echipei ruse Krasnye Oktyabr Volgograd.
Conform datelor statistice oficiale, punctele oaspetilor au fost marcate de BROWN (13 p, 3x3, 3 rec, 6 pase, 1 int), LEE (13 p, 6 rec, 1 int, 2 cap), LABOVIC (10 p, 2x3, 2 rec, 1 int), FLOWERS (10 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), MOHAMMED (7 p, 5 rec, 1 pasa), RUNKAUSKAS (6 p, 2x3, 1 pas), HAYES (5 p, 1x3, 2 rec, 1 int), COOPER (5 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap). A mai jucat PELEKANOS (3 rec). De la gazde s-a remarcat MARINKOVIC (19 p, 4x3, 1 rec, 2 int).
 
Declaratii la cald

Iata si declaratiile celor doi antrenori, prezentate in presa din Belgrad:
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) – Meciul a fost teribil de greu, asa cum de altfel ne-am asteptat. Am vrut sa castigam, dar am gresit mult atunci cand am condus cu o diferenta de sase puncte. Am avut patru sau cinci greseli consecutive, ne-am pierdut ritmul iar Partizan a speculat bine si a rupt meciul... Cred ca am aratat ca ne meritam locul in Eurocup, cu exceptia ultimului sfert, in care jocul nostru a fost de neiertat.
Dusko Vujosevic (antrenor Partizan Nis) – Asesoft este o echipa foarte buna, un adversar de valoare, si cred ca jocul din aceasta seara a fost unul de buna calitate. Am avut momente foarte bune in joc, dar in continuare avem oscilatii, alternand cu minute foarte slabe. Am pierdut cu prea mare usurinta diferenta de zece puncte din prima parte, dar important este ca am castigat in cele din urma. Vreau sa le multumesc in mod special fanilor pentru sprijinul acordat, cei prezenti in aceasta seara fiind cu adevarat loiali echipei. Facem parte dintr-o grupa foarte valoroasa in Eurocup si va fi cu siguranta o lupta acerba pentru calificarea in Last 32, dar cred ca suntem pregatiti pentru aceasta lupta.

Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute de Banvit Bandirma, 90-75 cu Krasnye Oktyabr, si de Lietuvos Rytas, 81-70 pe terenul Hapoel Ierusalim, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa disputarea primelor cinci etape:
 
1. Lietuvos Rytas Vilnius – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. Banvit Bandirma – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. CSU Asesoft Ploiesti – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
4. Krasnye Oktyabr Volgograd – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
5. Hapoel Ierusalim – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
6. Partizan Belgrad -  6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, iata programul meciurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de disputat in aceasta faza:
 
19.11.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Krasnye Okyabr Volgograd (ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT)
26.11.2014
Lietuvos Rytas Vilnius - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
03.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Banvit Bandirma (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
10.12.2014
Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti (ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
...12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad
 
FOTO – tanarul Vanja Marinkovic a stralucit in ofensiva echipei Partizan Nis

Parteneri