Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat in fata Lokomotiv Kuban Krasnodar

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a pierdut, miercuri seara, in Sala Sporturilor “Olimpia”, primul meci din cadrul Grupei N a Top 32 EuroCup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimit Arnautovic cedand in fata puternicei grupari ruse Lokomotiv Kuban Krasnodar, cu scorul de 59-85 (13-20, 19-22, 19-20, 8-23).
 
La exact un deceniu de la cucerirea primului trofeu european (FIBA Europe Cup) din istoria baschetului romanesc, CSU Asesoft Ploiesti a bifat o noua performanta continentala, reusind sa acceada in Top 32 EuroCup si sa trimita acasa echipe de calibru, precum Partizan Belgrad sau Hapoel Tel Aviv. In acest context, miercuri seara, baschetbalistii pregatiti de Vladimir Arnautovic au debutat in cea de-a doua faza a celei de-a doua competitii europene intercluburi, primind in propriul fief replica puternicei Lokomotiv Kuban Krasnodar, echipa care nu a cunoscut infrangerea in actualul sezon Eurocup si detine cea mai buna aparare din intreaga intrecere. Din nefericire, campioana Romaniei n-a reusit decat pe alocuri sa tina piept valoroasei adversare din Rusia, Lokomotiv Kuban Krasnodar dovedindu-se o nuca mult prea tare. Asta, si pentru ca antrenorul Sergey Bazarevich, un fost mare baschetbalist al URSS, are la dispozitie un buget urias si o serie de sportivi de mare valoare, precum americanii Brown, Randolph, Hendrix si Delaney, croatul Simon sau rusul Kurbanov. De altfel, in ciuda eforturilor depuse de gazde de a mentine echilibrul pe tabela si de a incerca sa sufle in permanenta in ceafa adversarilor, rusii au etalat un joc modern in Sala Sporturilor “Olimpia”, realizand si un ultim sfert de poveste, cand au rupt “lanturile” si s-au distantat clar in invingatori. Scor final 59-85 (13-20, 19-22, 19-20, 8-23), la capatul unui joc dominat de o echipa cu pretentii mari la castigarea actualului sezon al EuroCup. Conform datelor statistice oficiale, punctele echipei CSU Asesoft Ploiesti au fost marcate de LEE (13 p, 5 rec, 1 pasa), RUNKAUSKAS (12 p, 2x3, 2 rec, 2 pase), HAYES (11 p, 1x3, 5 rec, 2 int), MOHAMMED (8 p, 1 rec, 2 pase, 2 int), BROWN (7 p, 1x3, 1 rec, 6 pase), PELEKANOS (3 p, 1x3, 2 pase), COOPER (3 p, 6 rec, 1 pasa) si LABOVIC (2 p, 1 int). Au mai evoluat BURLACU si FLOWERS (2  rec, 2 pase, 1 int). De la oaspeti s-a remarcat in mod special Derrick BROWN (19 p, 9 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Iata si cateva declaratii realizate la finalul partidei din Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti:
Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft Ploiesti - Nu ma deranjeaza atat de mult infrangerea, cat mai ales atitudinea timida a jucatorilor mei. Am avut o seara groaznica, asta chiar daca stiam cavom intalni o echipa de Euroliga. Aceasta nu reprezinta, insa, o scuza pentru jocul avut impotriva lui Lokomotiv, astfel incat vom cauta sa lasam o alta impresie la Nancy, saptamana viitoare.
Sergey Bazarevich, antrenor Lokomotiv Kuban - Am inceput bine aceasta faza a competitiei, cu o victorie in deplasare in fata unei echipe care a jucat bine timp de 30 de minute. Avem cativa jucatori cu experienta,care au facut diferenta in ultimul sfert, dar consider ca apararea a fost cheia acestei partide. Am pus presiune pe minge, am recuperat mult sub ambele panouri si am inscris puncte usoare pe contraatac. Vreau sa-i felicit in modspecial pe Dragan Labovic si Jarvis Hayes, fostii mei elevi de la Samara, pentru efortul depus in aceasta seara. Ne aflam la inceput de drum si privim cu incredere spre urmatoarele jocuri.
Jarvis Hayes, extrema CSU Asesoft Ploiesti - Trebuie sa uitam cat mai repede acest meci. Consider ca cele 26 de puncte de pe tabela nu reprezinta diferenta reala dintre cele doua echipe, dar am facut multe greseli in fata unui adversar foarte experimentat si valoros. Ultimul sfert a fost un cosmar pentru noi, dar trebuie sa privim inainte si sa incercam sa ne imbunatatim jocul.
Richard Hendrix, pivot Lokomotiv Kuban - Este o victorie meritata, obtinuta in deplasare, care ne confera un moral bun inaintea partidelor de la Minsk si de pe teren propriu cu Valencia, din VTB League si EuroCup. Am prestat un baschet bun in special pe faza defensiva, am recuperat mult si am inscris cosuri usoare. Noi si Valencia avem fiecare cate o victorie, dar este devreme sa facem comparatii intre echipe si savorbim despre sanse de calificare. Tratam fiecare meci in parte cu gandul de a-l castiga!
 
Program si clasament Grupa N
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul detinatoarei EuroCup, Valencia BC, care s-a impus la pas in fata SLUC Nancy, cu scorul de 77-46, iata cum arata clasamentul Grupei N:
1. Valencia BC – 2 puncte (1 victorie)
2. Lokomotiv Kuban Krasnodar – 2 puncte (1 victorie)
3. CSU Asesoft Ploiesti – 1 punct (1 infrangere)
4. SLUC Nancy – 1 punct (1 infrangere)
 
Conform calendarului competitional, CSU Asesoft Ploiesti mai are de sustinut in aceasta faza urmatoarele meciuri:
 
14.01.2015
SLUC Nancy – CSU Asesoft Ploiesti (ora 21:00, in direct pe DIGI SPORT)
21.01.2015
Valencia BC – CSU Asesoft Ploiesti
28.01.2015
CSU Asesoft Ploiesti – Valencia BC
04.02.2015
CSU Asesoft Ploiesti – Lokomotiv Kuban Krasnodar
11.02.2015
CSU Asesoft Ploiesti – SLUC Nancy
 
FOTO - copyright https://www.facebook.com/CSUAsesoft

Parteneri