Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat in fata Pinar Izmir in EUROCUP

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a pierdut in fata propriilor fani cel de-al doilea joc sustinut in Grupa E din EUROCUP, echipa pregatita de Vladimir Arnautovic si Mircea Constantin cedand, miercuri seara, in fata incomodei grupari turce Pinar Karsiyaka Izmir, cu scorul de 72-80 (15-11, 11-25, 19-22, 27-22). Din nefericire, in timpul jocului, ploiestenii au pierdut si unul dintre cei mai valorosi jucatori, americanul Jonte Flowers suferind o accidentare grava la tendonul ahilian.
 
Imbracata in “haine de sarbatoare”, Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti s-a dovedit a fi neincapatoare, miercuri seara, la primul joc oficial de pe teren propriu al echipei CSU Asesoft in actualul sezon EUROCUP. Sustinuti frenetic de fani si puternic motivati de succesul obtinut in etapa inaugurala a Grupei E, gazdele s-au dezlantuit din primele minute, fara sa se teama prea tare de “galoanele” gruparii turce Pinar Karsiyaka Izmir. Cu Tica si Adamovic in zi foarte buna si cu o aparare bine “inchegata”, ploiestenii s-au desprins rapid pe tabela (11-4 in min. 6; 15-6 in min. 9), demonstrand clar ca au potentialul de a domina echipele cu traditie in Europa, asa cum au facut-o si la Moscova. In aceste conditii, la finalul primului sfert, CSU Asesoft Ploiesti conducea cu 15-11, dar din nefericire a pierdut o “piesa” extrem de importanta din angrenaj, americanul Jonte Flowers fiind obligat sa paraseasca definitiv terenul in urma unei accidentari grave la tendonul ahilian.
Fortat de imprejurari, Dado Arnautovic a incercat sa schimbe din mers tactica, dar turcii au declansat un tavalug greu de oprit, astfel ca la finalul celui de-al doilea sfert au intrat la vestiare in avantaj: scor 26-36. La reluare, oaspetii au continuat sa se mentina la carma jocului pe teren, in ciuda eforturilor ploiestene de a bloca ofensiva turca, iar dupa 30 de minute de joc tabela indica 45-58. Un avantaj ce parea recuperabil la un moment dat in timpul sfertului al patrulea, chiar si in conditiile in care campioana Romaniei nu-l mai putea folosi pe Flowers, gazdele incercand sa mareasca ritmul si sa puna o presiune cat mai mare pe adversar. Bazandu-se insa pe o vasta experienta competitionala, Pinar Karsiyaka Izmir si-a gestionat bine jocul si n-a cedat prea mult teren iar fluierul final al arbitrilor a inregistrat victoria gruparii turce, cu scorul de 80-72.
Conform datelor statistice, punctele echipei gazda au fost marcate de ADAMOVIC (19 p, 5x3, 1 rec, 1 pasa, 2 int), TICA (14 p, 5 rec, 1 pasa, 2 int), DUNN (13 p, 3 rec, 2 pase, 2 int), ZEKOVIC (11 p, 1x3, 5 rec, 2 pase), MOHAMMED (8 p, 3 rec, 1 pasa, 4 int, 1 cap), LEE (3 p, 2 rec, 1 pasa), FLOWERS (2 p, 2 rec, 2 pase), GUTOAIA (2 p, 1 rec, 1 pasa). Au mai evoluat BURLACU (4 rec, 3 pase, 1 cap) si SZIJARTO (1 rec). De la invingatori s-au remarcat DIXON (25 p, 5x3, 3 rec, 6 pase, 1 int) si BATISTA (17 p, 11 rec).
 
Accidentarea lui Flowers, soc pentru ploiesteni

La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat: “Este cel mai rau lucru care ni se putea intampla. Accidentarea lui Flowers, cel mai bun marcator al nostru, si apoi pierderea unui joc pe care l-am controlat in primele zece minute, reprezinta o piatra de incercare foarte grea pentru echipa noastra. Am facut cateva schimbari tactice, incercand sa joc cu Dunn pe pozitia 2, dar nu am avut suficient timp sa mai revenim in ultimul sfert dupa ce Pinar Izmir a avut un avantaj de 18 puncte.” De partea cealalta, antrenorul Sarica Ufuk a spus: “Este o victorie foarte importanta pentru noi. Am venit pregatiti si stiam ca Asesoft va incerca sa joace foarte bine in fata propriilor suporteri pentru a demonstra ca succesul de la Moscova nu a fost o asa mare surpriza. Avem deja doua victorii din tot atatea jocuri disputate si acum putem sa ne pregatim lectiile pentru jocul de saptamana viitoare, cu Lukoil Sofia.” Cel mai bun marcator al gazdelor, bosniacul Filip Adamovic a precizat la randul sau: “Accidentarea lui Flowers ne-a socat pe toti si nu am mai reusit sa reactionam cum trebuie in sfertul al doilea. Nu am fost obositi, dar un astfel de moment este foarte dificil, mental vorbind. Trebuie sa dam tot ce avem mai bun in urmatoarele meciuri chiar si fara Flowers, care probabil va reveni pe teren abia dupa patru sau cinci luni.
 
Programul si clasamentul din Grupa E

Tot aseara s-au disputat si celelalte doua jocuri din Grupa E, in care Lukoil Akademic Sofia a cedat pe teren propriu in fata BC Khimki Moscow Region, cu scorul de 79-85, iar Igokea Aleksandrovac a cedat la randu-i pe teren propriu in disputa cu Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 67-74.
In urma acestor rezultate, coroborate cu rezultatul de la Ploiesti, iata cum arata clasamentul grupei E:
 
1. Pinar Karsiyaka Izmir 4 p (2 jocuri)
2. Hapoel Migdal Ierusalim 4 p (2 jocuri)
3. CSU Asesoft Ploiesti 3 p (2 jocuri)
4. BC Khimki Moscow Region 3 p (2 jocuri)
5. Lukoil Akademic Sofia 2 p (2 jocuri)
6. Igokea Aleksandrovac 2 p (2 jocuri)
 
Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua competii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti:

30.10.2013 Igokea Aleksandrovac – CSU Asesoft Ploiesti
06.11. 2013 Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti
13.11.2013 CSU Asesoft Ploiesti - Lukoil Sofia
20.11. 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Khimki Moscow Region
27.11.2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
04.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
11.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
Decembrie 2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32.

FOTO - https://www.facebook.com/CSUAsesoft
 

Parteneri