Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat in Turcia in etapa a treia din EuroCup

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a fost foarte aproape de un nou rezultat foarte bun in EuroCup, dar baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au fost nevoiti sa cedeze in fief-ul puternicei grupari turce Banvit Bandirma, cu scorul de 66-81 (13-9, 18-24, 19-22, 16-26), la capatul unui joc in care echipa gazda s-a desprins in castigatoare pe final.
 
Dupa doua victorii consecutive in Grupa E a EuroCup, a doua competitie europeana intercluburi ca valoare, CSU Asesoft Ploiesti a avut o misiune foarte dificila, miercuri seara, campioana Romaniei evoluand pe terenul redutabilei grupari turce Banvit Bandirma, o echipa abonata in ultimele sezoane la rezultate notabile in cupele europene. Desi diferenta de buget dintre cele doua echipe este foarte mare, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au plecat in Turcia cu ganduri mari, fiind decisi sa obtina un nou rezultat notabil chiar in meciul care opunea singurele echipe neinvinse din Grupa E. De altfel, inca din debutul meciului gazduit de “Banvit Kara Ali Acar Sport Hall” campionii Romaniei si-au etalat calitatile si cu un joc tactic bine pus la punct, bazat pe o aparare ermetica, au reusit un prim sfert foarte bun. Intr-o atmosfera incendiara, ploiestenii i-au luat tare pe turci si in minutul 7 conduceau la o diferenta incredibila de 11 puncte (scor 13-4), astfel ca primul sfert s-a incheiat in favoarea oaspetilor. Loviti in orgoliu si impinsi de la spate de un public vulcanic, gazdele speculeaza prompt in sfertul al doilea fiecare eroare a adversarului, iar Davis inscrie in ultima secunda si trimite echipele la vestiare la scorul de 33-31 in favoarea turcilor. La reluare, continua disputa tactica dintre cei doi antrenori iar echilibrul se mentine pe intreaga durata a sfertului al treilea, cand tabela indica 55-50 pentru gazde, scor la care sperantele ploiestenilor se pastrau intacte. In ultimul sfert, reprezentanta noastra in EuroCup forteaza nota si revine spectaculos la conducere, scor 56-55 in min. 32, iar finalul se anunta incendiar. Din pacate, in ultima parte a jocului, apararea foarte buna a ploiestenilor incepe sa dea semne ca nu mai poate face tavalugului advers, poate si pentru ca jucatorii importanti au acumulat cate 4 greseli personale, astfel ca turcii speculeaza prompt acest aspect si se desprind in castigatori, fluierul final consemnand victoria echipei Banvit Bandirma, cu 81-66, o diferenta care nu reflecta deloc realitatea din teren.
Conform datelor statistice oficiale, punctele ploiestenilor au fost marcate de MOHAMMED (18 p, 1x3, 8 rec, 2 pase, 1 int), LEE (15 p, 3 rec, 1 pasa, 1 int), HAYES (13 p, 3x3, 3 rec, 1 pasa), FLOWERS (6 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), LABOVIC (6 p, 2x3, 2 rec, 2 int), BROWN (4 p, 4 rec, 11 pase, 1 int), PELEKANOS (2 p, 1 rec, 1 int, 1 cap) si RUNKAUSKAS (2 p, 2 rec, 1 pasa). A mai evoluat COOPER (2 rec, 1 pasa). De la invingatori s-au remarcat SIMMONS (18 p, 3x3, 2 rec, 2 pase, 1 int) si ROWLAND (15 p, 1x3, 4 rec, 3 pase, 1 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului din Turcia, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat: “Cred ca aceasta diferenta de 15 puncte din final nu reprezinta corect realitatea jocului. Am jucat bine si am tinut aproape de adversari timp de 35 de minute impotriva unei echipe foarte valoroase. Caderea din final ne-a costat scump. Nu este o problema ca am pierdut aici, dar o problema a fost pierderea concentrarii pe final. La un asemenea nivel, n-ai voie sa-ti scazi concentrarea pe final, deoarece adversarul te va taxa imediat. Din punct de vedere statistic, am avut procentaje apropiate, dar diferenta a fost facuta de recuperarile ofensive ale gazdelor si de cosurile marcate din a doua tentativa. Procentajele noastre nu au fost deloc slabe, dar am facut cateva greseli pe final iar Banvit a speculat asta, avand jucatori valorosi. Nu sunt multumit de ultimele cinci minute, iar juc?torii mei stiu asta. Am facut totul pana in ultimele cinci minute, dar din nefericire jocul are 40 de minute. Felicit Banvit pentru victorie!” La randul sau, antrenorul Zoran Lukic a declarat: “Sunt foarte fericit pentru aceasta victorie mare obtinuta in fata unei echipe foarte bune; pana astazi erau neinvinsi in grupa! Au o echipa foarte buna, cu noua jucatori straini de valoare. Am avut ceva probleme in registrul tactic, in jocul nostru, incercand sa producem in ofensiva anumite lucruri speciale de care nu aveam nevoie. Asta le-am explicat jucatorilor mei tineri, pentru ca, ulterior, atunci cand am reintrodus titularii, totul sa mearga asa cum m-am asteptat. Au facut ce trebuie si am castigat.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria echipei Hapoel Ierusalim obtinuta in ultima secunda de joc in fata gruparii Partizan Belgrad, cu scorul de 82-79, dar si cu succesul inregistrat in deplasare de Lietuvos Rytas Vilnius in fief-ul echipei ruse Krasnye Oktyabr Volgograd, cu scorul de 77-63, iata cum arata clasamentul grupei E dupa trei runde:
 
1. Banvit Bandirma – 6 puncte (3 victorii)
2. Lietuvos Rytas Vilnius – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. CSU Asesoft Ploiesti - 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Hapoel Ierusalim – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
5. Krasnye Okyabr Volgograd – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
6. Partizan Belgrad – 3 puncte (3 infrangeri)
 
Conform datelor oficiale, CSU Asesoft Ploiesti mai are de disputat urmatoarele jocuri:
 
05.11.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
12.11.2014
Partizan Belgrad – CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
19.11.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Krasnye Okyabr Volgograd (ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT)
 
26.11.2014
Lietuvos Rytas Vilnius - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
03.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Banvit Bandirma (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
10.12.2014
Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti (ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
...12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad

Parteneri