Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat la Nancy in TOP 32 Eurocup

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a inregistrat al doilea esec din Grupa N din Top 32 Eurocup, dupa ce a cedat, miercuri seara, in fieful puternicei grupari franceze SLUC Nancy, cu scorul de 67-84 (17-16, 15-21, 18-29, 17-18).
 
Prezenta in premiera in Top 32 Eurocup, CSU Asesoft Ploiesti a incercat, miercuri seara, sa dea lovitura in Palatul Sporturilor “Jean Weille” din Nancy si sa obtina prima victorie din cadrul Grupei N. Iar intentiile baschetbalistilor pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au fost evidente inca de la primele actiuni, ploiestenii reusind sa-si impuna ritmul si sa termine in avantaj primul sfert, scor 16-17. In urmatoarele zece minute, jocul s-a derulat mai mult sub semnul echilibrului, cu destule alternante de scor, dar francezii au fost ceva mai pragmatici in finalul sfertului si au reusit sa intre la vestiare cu un usor avantaj, scor 37-32. La reluare, gazdele forteaza mai mult si reusesc sa gaseasca solutii viabile impotriva defensivei adverse, speculand bine si o serie de ratari si erori individuale din tabara prahoveana, astfel ca finalul celui de-al treilea sfert indica o diferenta consistenta in favoarea SLUC Nancy, scor 66-50. Avantaj pe care francezi si-l conserva foarte bine in ultimul sfert, dominand si lupta de sub panouri, in ciuda eforturilor campionilor Romaniei de a reveni in joc, context in care fluierul final al arbitrilor a “inghetat” tabela la scorul de 84-67 pentru ocupanta locului 6 din Pro A (prima liga franceza). Conform datelor statistice, punctele CSU Asesoft Ploiesti au fost realizate de LEE (15 p, 3 rec, 1 pasa), RUNKAUSKAS (13 p, 3x3, 1 rec, 2 pase), MOHAMMED (12 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int), FLOWERS (10 p, 2x3, 4 rec, 1 int), BROWN (6 p, 2x3, 5 rec, 11 pase, 1 int), COOPER (6 p, 2 rec), HAYES (5 p, 1x3, 7 rec, 2 int). Au mai evoluat LABOVIC (3 rec, 1 pasa) si PELEKANOS (1 pasa, 2 int). De la invingatori s-au remarcat DUGGINS (18 p, 4x3, 1 rec, 2 pase) si FALKER (16 p, 6 rec, 4 pase, 2 int, 3 cap).
 
Declaratii la cald
 
Mai jos va prezentam declaratiile celor doi antrenori facute la finalul partidei:
 
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) - Am pierdut acest meci in debutul partii secunde. La un asemenea nivel, cateva minute de neatentie te pot costa scump, asta mai ales atunci cand adversarul se distanteaza la 15-20 de puncte si te pune in situatia de a risca foarte mult in timpul ramas pana la final. Asta s-a si intamplat in sfertul al treilea, din pacate, unul foarte slab pentru noi din toate punctele de vedere. Felicit echipa din Nancy pentru victoria obtinuta, in mod cert a fost formatia mai buna in aceasta seara.
Alain Weisz (antrenor SLUC Nancy) - Stiam ca vom intalni o echipa care inscrie multe puncte, o echipa agresiva si foarte periculoasa in deplasare. Elevii mei au inteles acest lucru abia dupa 15 minute in care CSU Asesoft ne-a pus destule probleme. Din momentul in care am inceput sa dominam jocul in spatiul de trei secunde si am taxat deseori pe contraatac, am trecut la carma partidei si nu am mai cedat initiativa pana la final. Sunt fericit pentru victoria obtinuta, dar, pentru a ne califica mai departe, trebuie sa castigam meciurile de pe teren propriu si sa bifam un succes in deplasare. Cu sigurantanu ne va fi deloc usor in contextul actual, cu doua echipe, Kuban si Valencia, care-si doresc sa castige din nou trofeul!
 
Clasamentul si programul Grupei N
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Lokomotiv Kuban Krasnodar in fata Basket Valencia, cu scorul de 74-62, iata cum arata clasamentul Grupei N dupa primele doua etape:
1. Lokomotiv Kuban Krasnodar – 4 puncte (2 victorii)
2. Basket Valencia – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. SLUC Nancy – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
4. CSU Asesoft Ploiesti – 2 puncte (2 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, CSU Asesoft Ploiesti mai are de disputat in aceasta faza urmatoarele jocuri:
21.01.2015
Valencia Basket - CSU Asesoft Ploiesti (ora 21:45, in direct pe DIGI SPORT)
28.01.2015
CSU Asesoft Ploiesti – Valencia Basket (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
04.02.2015
Lokomotiv Kuban Krasnodar - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
11.02.2015
CSU Asesoft Ploiesti – SLUC Nancy

Parteneri