Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat la Vilnius dar isi mentine sansele de calificare in Last 32 EuroCup

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a cedat, miercuri seara, in fief-ul incomodei grupari lituaniene Lietuvos Rytas Vilnius, cu scorul de 72-79 (15-28, 19-11, 15-22, 23-18), intr-un meci contand pentru etapa a VII-a din Grupa E a celei de-a doua competitii europene intercluburi, dar isi mentine intacte sansele de calificare in Last 32 EuroCup.
 
Cea de-a saptea runda din Grupa E a Eurocup nu a adus schimbari majore in ecuatia calificarii in Last 32, campionii Romaniei avand in continuare sanse reale de-a accede in premiera in faza secunda a celei de-a doua competitii europene intercluburi desi au capotat aseara in fief-ul lituanienilor de la Lietuvos Rytas Vilnius. Plecati cu ganduri optimiste spre Vilnius, mai ales ca aveau un ascendent moral in fata fostei castigatoare a Eurocup dupa succesul din partida tur, cand s-au impus la Ploiesti cu 103-83 (n.n. – singurul esec al echipei lituaniene pana in prezent!), baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au intrat ceva mai greu in jocul de miercuri seara, poate si pentru ca au fost apasati de atmosfera incendiara dintr-o sala incarcata de istorie. Si cum la un asemenea nivel adversarul nu te iarta, gazdele au speculat rapid toate erorile din defensiva ploiesteana si si-au asigurat un avantaj consistent inca de la primele actiuni, ducand scorul pana la un alarmant 24-11 in min. 8 si 28-15 la finalul primului sfert! Usor-usor, oaspetii se trezesc la realitate si forteaza o revenire spectaculoasa, reusind pana la finalul celui de-al doilea sfert sa echilibreze situatia pe tabela: scor 39-34. La revenirea de la vestiare, impinsi de la spate si de public, lituanienii continua sa gaseasca brese in defensiva oaspete si reusesc astfel sa mentina pana la finalul celui de-al treilea sfert un avantaj linistitor, scor 61-49. In ultimele zece minute, ploiestenii forteaza din nou si reusesc sa se apropie amenintator, dar experienta si valoarea gazdelor fac ca fluierul final al arbitrilor sa consemneze o noua victorie a fostei castigatoare a Eurocup, cu scorul de 79-72, succes care le intareste pozitia de lider in Grupa E si le asigura calificarea in Last 32. In pofida acestui esec, CSU Asesoft Ploiesti ocupa locul patru in grupa si isi mentine reale sansele de calificare in faza superioara, mai ales ca principalele contracandidate, Hapoel Ierusalim si Partizan Belgrad, au capotat la randul lor. Conform datelor statistice oficiale, punctele campionilor Romaniei au fost realizate de RUNKAUSKAS (20 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa), LABOVIC (15 p, 2x3, 4 rec), MOHAMMED (11 p, 4 rec, 3 pase), PELEKANOS (8 p, 5 rec, 1 pasa, 1 cap), LEE (8 p, 3 rec, 1 pasa, 2 int), BROWN (6 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), HAYES (2 p, 3 rec), FLOWERS (2 p, 7 rec, 2 pase, 3 int). Au mai evoluat BURLACU si COOPER (2 rec, 1 cap). De la gazde s-a remarcat KAVALIAUSKAS (21 p, 5 rec, 2 pase, 4 cap).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa termnarea jocului, cei doi antrenori au declarat:
Vladimir Arnautovic – antrenor CSU Asesoft Ploiesti – Vreau in primul rand sa felicit echipa din Vilnius, care a fost mai buna ca noi in aceasta seara. Am evoluat slab in debutul fiecarei reprize si le-am permis adversarilor nostri s? inscrie puncte usoare, dupa aruncari deschise ratate si multe alte greseli, in special in spatiul de trei secunde. In aceste conditii, ne-a fost foarte greu sa revenim in meci si, chiar daca am strans diferenta la un moment dat, nu am putut pune presiune pe gazde. Am dominat spre exemplu jocul sub panou sine-am impus punctul de vedere in ceea ce priveste recuperarile ofensive, dar procentajul slab avut la aruncarile de doua puncte – 46% fata de 66%  - ne-a tras în jos. Aici s-a facut diferenta!
 
Seskus Virginijus – antrenor Lietuvos Rytas Vilnius - Prin aceasta victorie ne-am calificat si matematic in Top 32 si acum ne putem concentra asupra urmatorului obiectiv – ocuparea primului loc in Grupa E. Cred ca acest joc a fost pe placul publicului, prin numarul mare de contraatacuri si aruncari din actiune. CSU Asesoft este o echipa solida si compacta, asa ca sunt foarte mandru de felul in care au tratat acest meci b?ietii mei. Am stiut sa controlam intalnirea inca de la inceput si, cu cateva mici momente de neatentie, am gestionat situatia pana la final.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute de Banvit Bandirma, care a trecut in prelungiri de Partizan Belgrad, cu 90-85, si de Krasny Oktyabr Volgograd, care  a dispus de Hapoel Ierusalim, cu 69-67, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa sapte runde:
 
1. Lietuvos Rytas Vilnius (6 victorii, 1 infrangere) – 13 puncte (589-529)
2. Banvit Bandirma (6 victorii, 1 infrangere) – 13 puncte (580-533)
3. Krasny Oktyabr Volgograd (4 victorii, 3 infrangeri) – 11 puncte (518-531)
4. CSU Asesoft Ploiesti (3 victorii, 4 infrangeri) – 10 puncte (553-564)
5. Hapoel Ierusalim (1 victorie, 6 infrangeri) – 8 puncte (525-553)
6. Partizan Belgrad (1 victorie, 6 infrangeri) – 8 puncte (501-556)
 
Conform calendarului competitional, iata programul jocurilor pe care ploiestenii le mai au de sustinut in aceasta faza:
03.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Banvit Bandirma (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
10.12.2014
Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti (ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
16 sau 17.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad

Foto - copyright https://www.facebook.com/CSUAsesoft/photos_stream

Parteneri