Foto

CSU Asesoft Ploiesti a cedat pe teren propriu in EUROCUP

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, pare sa nu-si mai regaseasca ritmul si cadenta din debutul sezonului european, echipa pregatita de Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea cedand, miercuri seara, pe teren propriu, in fata gruparii bulgare Lukoil Academic Sofia, cu scorul de 72-85 (20-17, 11-21, 19-22, 22-25), intr-un joc contand pentru etapa a V-a din cadrul Grupei E.

Suporterii celei mai valoroase reprezentante LNBM din ultimul deceniu au venit din nou in numar mare in tribunele Salii Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti pentru a-si sustine favoritii in cea de-a cincia confruntare din EuroCup, CSU Asesoft primind replica bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia. Dornici de o noua victorie, ploiestenii au fortat nota din primele minute, dar replica oaspetilor a facut ca echilibrul sa se mentina pe teren pana in finalul primului sfert, cand Adamovic a marcat de la mare distanta si a facut ca scorul sa devina 20-17 pentru CSU Asesoft. Fragilul avantaj al gazdelor a fost mentinut pana in minutul 15, cand bulgarii au reusit sa preia definitiv initiativa si sa mareasca diferenta de scor in favoarea lor pana la intrarea la vestiare: 31-38. La reluare, gazdele forteaza egalarea prin cateva incursiuni “marca” Mohammed, insa oaspetii speculeaza prompt toate greselile din tabara adversa si-si maresc avantajul, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert scorul le era in continuare favorabil: 50-60. In ultimele zece minute, Mohammed si Lee ies din nou la rampa si incearca din rasputeri sa-si readuca echipa in joc (60-65 in min. 34), dar acuratetea ofensiva a oaspetilor, care exceleaza in procentaje la aruncarile din actiune, face ca finalul de joc sa le apartina, adjudecandu-si, astfel, prima victorie din actualul sezon european, cu scorul de 85-72.
Conform statisticii oficiale, punctele reprezentantei noastre in EuroCup au fost realizate de MOHAMMED (16 p, 3x3, 3 rec, 1 int), LEE (16 p, 11 rec, 2 pase, 1 cap), ADAMOVIC (16 p, 2x3, 5 rec, 3 pase, 1 int), DUNN (9 p, 1x3, 5 rec, 1 int,  1 cap), ZEKOVIC (7 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), MARSHALL (6 p, 1 rec) si TICA (2 p, 1 pasa, 1 int). Au mai jucat BURLACU (7 rec, 3 pase, 1 int) si SZIJARTO (1 rec). De la echipa castigatoare s-au remarcat WHITE (18 p, 3x3, 2 rec, 6 pase, 2 int, 1 cap) si TUCKER (17 p, 1x3, 6 rec, 3 pase, 1 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic s-a aratat dezamagit si a spus: “Jocul nostru a fost lipsit de luciditate in aceasta seara iar baietii au luat decizii gresite aproape in permanenta. Am evoluat foarte slab, in special in a doua jumatate, chiar daca am avut o tresarire si am incercat sa revenim in meci pe parcursul ultimelor zece minute. Este foarte greu sa gasesti explicatii dupa o asemenea partida, in care defensiva noastra a fost ca si inexistenta. Avem sanse sa mergem mai departe, dar, pentru asta, trebuie sa castigam toate meciurile ramase de disputat pe teren propriu si sa obtinem macar o victorie in deplasare.” Din tabara invingatoare, tehnicianul Miroslav Ralchev a punctat fericit: “Este o victorie importanta pentru noi, dupa patru partide in care n-am reusit sa obtinem nici un succes. In aceasta grupa, toate echipele pastreaza sanse de a merge mai departe, dar fiecare are nevoie de cel putin cinci victorii. Noi tocmai am dobandit-o pe prima si putem pregati in liniste jocul de saptamana viitoare, de pe teren propriu, cu Hapoel Ierusalim.” Unul dintre cei mai buni marcatori ai gazdelor, americanul Gerald Lee a spus: “Cu o asemenea atitudine nu vom putea castiga nici in fata ultimei clasate din Romania! A fost un meci urat pentru noi, cu totii am jucat slab si cel mai rau imi pare pentru acesti fani minunati, care ne-au incurajat chiar si atunci cand Lukoil conducea la peste 15 puncte. Cred ca avem o problema pe teren propriu, unde am pierdut ambele meciuri jucate, dar, acum, daca vrem sa continuam cu sanse reale in EuroCup nu mai avem voie sa pierdem la Ploiesti.” Concluzionand, extrema de forta a oaspetilor, Bozhidar Avramov a declarat: “Stiam dinaintea partidei ca aceasta reprezinta ultima sansa de a mai ramane in viata in EuroCup si ma bucur ca am reusit sa ne impunem la Ploiesti. CSU Asesoft este o echipa buna, cu jucatori experimentati, si nu a fost deloc usor sa luptam impotriva lor. Celelalte rezultate nu sunt foarte importante pentru noi la momentul actual, trebuie, mai intai, sa ne facem treaba cat mai bine, astfel incat sa avem sanse pentru fazele superioare inaintea ultimului meci din grupa.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul la limita obtinut de liderul Pinar Karsiyaka Izmir in fata Hapoel Migdal Ierusalim, cu 81-80, si de victoria din deplasare a rusilor de la BC Khimki Moscow Region, care au trecut de Igokea Aleksandrovac, cu 91-86, iata cum arata clasamentul la zi al Grupei E:
 
1. Pinar Karsiyaka Izmir 9 p (5 jocuri)
2. BC Khimki Moscow Region 9 p (5 jocuri)
3. Hapoel Migdal Ierusalim 8 p (5 jocuri)
4. CSU Asesoft Ploiesti 7 p (5 jocuri)
5. Igokea Aleksandrovac 6 p (5 jocuri)
6. Lukoil Akademic Sofia 6 p (5 jocuri) 

Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua competii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti in Grupa E a Eurocup:

20.11. 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Khimki Moscow Region
27.11.2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
04.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
11.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
18.12.2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.
 
FOTO – prahovazidezi.wordpress.zom

Parteneri