Foto

CSU Asesoft Ploiesti a irosit ultima sansa de calificare in EuroCup Last 32

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a pierdut orice speranta de calificare in faza superioara a EuroCup, dupa ce gruparea pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea a cedat, miercuri seara, pe teren propriu, in fata echipei israeliene Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 69-77 (17-21, 18-22, 18-17, 16-17). In urma acestui esec, campionii Romaniei si-au irosit sansa de a mai spera la un loc 3 in Grupa E, pozitie care aduce vizele pentru EuroCup Last 32.
 
Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a gazduit, miercuri seara, o partida extrem de importanta pentru campioana LNBM in cupele europene, CSU Asesoft Ploiesti primind replica incomodei grupari israeliene Hapoel Migdal Ierusalim, intr-un joc de totul sau nimic. In fapt, un adevarat derby pentru accederea in EuroCup Last 32, ambele echipe avand nevoie de victorie pentru a se mentine cu sanse reale in cursa calificarii. De altfel, miza si-a pus amprenta pe debutul partidei, cele doua rivale tatonandu-se reciproc la primele faze in cautarea solutiilor ideale de a inclina balanta victoriei in favoarea lor. Cu Mohammed nerefacut dar intr-o forma deosebita, gazdele au facut fata presiunii adverse si au reusit sa mentina un oarecare echilibru pe teren, israelienii reusind in finalul primului sfert sa se desprinda la 21-17 prin doua reusite consecutive “marca” Parakhouski. Mizand pe cartea contraatacului si pe un joc bazat pe dueluri fizice, oaspetii reusesc si in cel de-al doilea sfert sa controleze jocul si intra la vestiare cu un avans de opt puncte, scor 43-35, in ciuda eforturilor ploiestene de a contracara tavalugul oaspetilor. La reluare, cu o aparare ceva mai exacta si mult mai mobila, campionii Romaniei reusesc sa se apropie pe tabela, punctele inscrise de Lee ducand scorul la 45-49 in minutul 24. Riposta oaspetilor nu intarzie si americanul Ronald Dupree isi demonstreaza clasa si reface diferenta, insa chiar pe finalul celui de-al treilea sfert Mohammed mai iese o data la rampa si face ca scorul sa devina 53-58 in minutul 30. Ultima parte a jocului a inregistrat din nou un duel echilibrat pe teren, dar reusita lui Mohammed de la mare distanta, care a facut ca sperantele sa se reaprinda pentru cateva clipe in tabara ploiestenilor (scor 64-67 in min. 38), a fost anihilata o faza mai tarziu de reusita tanarului Menco, care a inscris singurul cos de trei puncte al oaspetilor si a bulversat total planurile de final ale gazdelor. In ultimele doua minute, plusul de experienta al oaspetilor a facut ca sarabanda aruncarilor libere sa le fie favorabil si sa incheie, astfel, victoriosi o partida nebuna, fluierul arbitrilor consemnand 77-69 pentru Hapoel Migdal Ierusalim. Din pacate, rezultatul consemnat a stopat CSU Asesoft Ploiesti din cursa pentru intrarea in EuroCup Last 32, campionii Romaniei irosindu-si, astfel, toate sperantele legate de ecuatia calificarii.
Conform datelor statistice, punctele gazdelor au fost marcate de MOHAMMED (23 p, 7x3, 1 rec, 3 pase), MARSHALL (18 p, 2x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), ZEKOVIC (12 p, 2x3, 3 rec, 1 int), LEE (8 p, 10 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), ADAMOVIC (4 p, 3 rec, 4 pase, 1 int), BURLACU (2 p, 1 rec, 1 int) si TICA (2 p). Au mai evoluat DUNN (1 rec, 5 pase) si GUTOAIA. De la oaspeti s-au remarcat DUNCAN (16 p, 9 rec, 1 pasa, 1 cap) si DUPREE (15 p, 4 rec, 4 pase, 1 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat dezamagit: “Este greu sa-ti gasesti cuvintele dupa un asemenea meci. Am avut un inceput ezitant si am fost nevoiti sa alergam dupa Hapoel pe toata durata partidei. Desi am inscris de 11 ori de la distanta si, la un moment dat, am fost foarte aproape sa egalam, israelienii au transat confruntarea tot printr-o reusita din spatele semicercului, singura a lor in acest joc. Cu siguranta calificarea a fost irosita la Ploiesti, unde am castigat un singur joc, pierzandu-le in schimb pe celelalte patru. Puteam obtine mai multe victorii, si ma refer la jocul din aceasta seara si la cel cu Lukoil Academic, dar, acum, este deja mult prea tarziu pentru a mai putea schimba ceva". De partea cealalta, antrenorul Brad Greenberg a mentionat fericit: “EuroCup este o competitie de prestigiu, in care toate echipele sunt de valori apropiate. Si in aceasta seara am depus eforturi mari pentru a obtine victoria, deoarece nu a fost deloc usor. CSU Asesoft a crezut in sansa ei si, pe final, puteam fi egalati. Asa cum, in acest moment, avem 5 victorii, la fel de bine puteam avea 3 sau 7. Au fost multe meciuri echilibrate, decise la ultima faza, dar ma bucur ca acesta din seara asta nu a mai urmat scenariul celor cu Pinar sau Khimki”.
 
Clasamentul Grupei E
 
In urma acestui rezulatat, coroborat cu victoriile obtinute de Khimki Moscow Region (95-76 la Pinar Karsiyaka Izmir) si Igokea Aleksandrovac (74-61 cu Lokoil Academik Sofia), iata cum arata clasamentul Grupei E inaintea ultimei runde, programate sa se desfasoare peste o saptamana:
 
1. Khimki Moscow Region – 17 puncte (8-1)
2. Hapoel Migdal Ierusalim - 14 puncte (5-4)
3. Pinar Karsiyaka Izmir – 14 puncte (5-4)

4. CSU Asesoft Ploiesti – 12 puncte (3-6)
5. Lukoil Academik Sofia – 12 puncte (3-6)
6. Igokea Aleksandrovac – 12 puncte (3-6)
 
In ultima etapa, CSU Asesoft Ploiesti va evolua intr-un joc de “adio” din sezonul european pe terenul gruparii bulgare Lukoil Academik Sofia, in data de 17 decembrie.
 
Reamintim ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.
 
Foto – copyright Mirela Oprea

Parteneri