Foto

CSU Asesoft Ploiesti castiga si se mentine in cursa pentru EUROCUP Last 32

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc si lider la zi in LNBM, CSU Asesoft Ploiesti, a reusit, miercuri seara, sa obtina o noua victorie in grupele EUROCUP, gruparea pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea impunandu-se pe teren propriu in fata incomodei echipe bosniace Igokea Aleksandrovac, cu scorul de 84-74 (23-14, 25-18, 18-24, 18-18).
 
Pentru prima oara in actualul sezon european, CSU Asesoft Ploiesti a reusit, miercuri seara, sa sparga gheata si pe propriul teren, obtinand primul succes in Salas Sporturilor “Olimpia”. Pastrand sanse reale de accedere in EUROCUP Last 32, campioana Romaniei a fortat nota in jocul cu Igokea Aleksandrovac si s-a desprins pe tabela inca din primele minute, demonstrand ca nu pare dispusa sa mai faca pasi gresiti pe teren propriu. Cu Lee, Marshall si Mohammed in forma deosebita, ploiestenii au intrat rapid in joc si si-au impus ritmul inca de la primele actiuni, reusind sa mareasca diferenta pana la 23-14 in finalul primului sfert. Dominarea gazdelor a continuat si in urmatorul sfert, in ciuda eforturilor disperate ale oaspetilor de a opri tavalugul ploiestean, astfel ca, la pauza, tabela de marcaj indica un scor net favorabil campionilor baschetului romanesc: 48-32. La reluare, oaspetii incearca sa preia initiativa si sa revina in joc, speculand cateva brese in defensiva ploiesteana, dar experienta si valoarea baschetbalistilor antrenati de Dado Arnautovic si-a spus in cele din urma cuvantul iar diferenta de scor nu s-a micsorat prea tare spre finalul celui de-al treilea sfert: 66-56. Simtind ca sunt foarte aproape de o noua victorie, gazdele au gestionat foarte bine ultimul sfert si si-au conservat avantajul, fluierul arbitrilor “inghetand” tabela la scorul de 84-74 in favoarea CSU Asesoft Ploiesti. Un succes important pentru ecuatia calificarii, care pastreaza intacte sansele reprezentantei noastre de a accede, in premiera, in EUROCUP Last 32.
Conform datelor statistice, punctele invingatoarei au fost realizate de MOHAMMED (24 p, 2x3, 1 rec, 3 pase, 4 int), LEE (23 p, 6 rec, 2 cap), MARSHALL (18 p, 1x3, 5 rec, 5 pase, 4 int), BURLACU (7 p, 1x3, 2 rec, 2 pase, 1 int), DUNN (6 p, 1 rec, 7 pase, 1 int), ADAMOVIC (2 p, 1 rec), TICA (2 p, 2 rec, 1 pasa), ZEKOVIC (2 p, 5 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap). Au mai evoluat SZIJARTO si GUTOAIA. De la oaspeti s-au remarcat DOZET (13 p, 1x3, 6 rec, 1 int, 1 cap) si GORDIC (14 p, 1x3, 2 rec, 3 pase).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic a spus fericit: “Am reusit in sfarsit sa castigam un joc pe teren propriu dupa trei infrangeri consecutive. Am facut un meci foarte bun, in special in spatiul de trei secunde, unde Lee a avut o prestatie exelenta. Avem o sansa buna de a merge mai departe, daca in partida cu Hapoel vom repeta evolutia din partida cu Igokea!”. La randul sau, antrenorul Milutin Latintic a declarat: “Vreau sa felicit echipa gazda pentru victorie. CSU Asesoft a controlat jocul, speculand la maxim faptul ca n-am putut conta pe doi jucatori extrem de importanti. Sunt multumit de felul in care au reactionat jucatorii mei dupa pauza.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestei victorii, coroborate cu restul rezultatelor din jocurile disputate in aceeasi seara, in care liderul Khimki Moscova s-a impus in fata Hapoel Ierusalim, cu scorul de 85-73, iar Lukoil Academic Sofia a castigat disputa cu Pinar Karsiyaka, cu scorul de 74-64, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa opt etape:

1. Khimki Moscow Region (7-1) - 15 puncte
2. Pinar Karsiyaka (5-3) - 13 puncte
3. Hapoel Migdal Ierusalim (4-4) - 12 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti (3-5) - 11 puncte
5. Lukoil Academic Sofia (3-5) - 11 puncte
6. Igokea Aleksandrovac (2-6) - 10 puncte
 
Mai jos, va prezentam si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de disputat:
 
CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim (11.12.2013, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti (18.12.2013, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.
 
FOTO – credit Mirela Oprea (www.facebook.com/CSUAsesoft)

Parteneri