Foto

CSU Asesoft Ploiesti continua marsul triumfal din Eurocup

CSU Asesoft Ploiesti continua sa impresioneze prin rezultate remarcabile in EuroCup, dupa ce campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin a reusit, miercuri seara, sa obtina cea de-a treia victorie din cadrul Grupei E, dispunand in fata propriilor suporteri si de puternica grupare israeliana Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 83-74 (19-18, 24-19, 16-20, 24-17).
 
Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a imbracat din nou, miercuri seara, haine de sarbatoare, fanii prahoveni venind in numar mare pentru un nou meci al campioanei baschetului masculin romanesc in grupele Eurocup. De aceasta data, CSU Asesoft Ploiesti a primit replica puternicei grupari israeliene Hapoel Migdal Ierusalim, intr-un adevarat derby al Grupei E, in care urmau sa se confrunte doua echipe cu pretentii la calificarea in fazele superioare ale celei de-a doua competitii europene intercluburi. In plus, ploiestenii doreau sa razbune esecurile din sezonul anterior al Eurocup, cand Hapoel Migdal Ierusalim reusise sa obtina toate punctele puse in joc, castigand ambele jocuri din Grupa E, cu scorul de 82-80 si 77-69. Astfel, puternic motivati de gandul revansei, dar si de visul calificarii in premiera in fazele superioare ale Eurocup, gazdele au reusit sa depaseasca debutul nefast (scor 7-14, in min. 6) si au terminat in avantaj primul sfert, scor 19-18, gratie “argintului viu” Dee Brown, din nou imperial. Echilibrul s-a mentinut pe teren si in urmatoarele zece minute, in care oaspetii au tot incercat sa gaseasca brese in apararea adversa si sa puncteze decisiv pentru o desprindere, dar gazdele au ripostat foarte bine si si-au mentinut avantajul pana la pauza: scor 43-37. La reluare, Flowers ridica sala in picioare la o pasa de exceptie a micutului Brown si duce scorul la 49-43, dar Hapoel, care a reusit recent sa spulbere campioana Euroleague, Maccabi Tel Aviv, la o diferenta incredibila de 30 de puncte, gaseste solutii salvatoare si reduce din handicap pana in finalul sfertului al treilea, scor 59-57, anuntand un final incendiar. In ultima parte, sustinuti si de un public admirabil, ploiestenii reusesc sa gestioneze perfect ultimele zece minute, lasandu-i fara replica pe oaspeti, care au fost obligati in cele din urma sa se recunoasca invinsi, fluierul final al arbitrilor inchizand tabela la scorul de 83-74 in favoarea CSU Asesoft Ploiesti.
Conform datelor statistice oficiale, punctele campioanei Romaniei au fost realizate de BROWN (16 p, 2x3, 13 pase), LABOVIC (15 p, 3x3, 6 rec, 2 int), MOHAMMED (14 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), LEE (10 p, 4 rec), HAYES (10 p, 7 rec, 1 pasa, 3 int), RUNKAUSKAS (9 p, 3x3, 2 rec, 5 pase), FLOWERS (7 p, 7 rec, 2 pase, 1 int) si COOPER (2 p, 4 rec, 1 int, 1 cap). A mai evoluat PELEKANOS. De la oaspeti s-a remarcat SMITH (23 p, 1x3, 8 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft Ploiesti: “Sunt foarte fericit pentru ca am mai trecut un examen pe teren propriu si ramanem neinvinsi la Ploiesti. Acesta este cel mai important lucru in EuroCup. Le-am transmis baietilor la pauzaca micile detalii vor face diferenta si chiar asa s-a si intamplat. Hapoel este o formatie puternica, al carei obiectiv a fost intrarea in grupele Euroligii, iar victoria la scor, din campionat, impotriva lui Maccabi Tel-Aviv, ne-a facut sa ne dorim si mai mult un succes in Sala Olimpia. Avem trei victorii, dar trebuie sa fim foarte atenti in continuare, deoarece finalurile de meci te pot ridica sau, dupa caz, te pot cobori atunci cand te astepti mai putin.”
Danny Franco, antrenor Hapoel Migdal Ierusalim: “Vreau sa felicit echipa gazda pentru organizarea acestei partide, pentru atmosfera din sala si nu in ultimul rand pentru victoria obtinuta. Ambele formatii au avut perioadele lor de dominare in aceasta seara si au oferit un joc spectaculos din care a avut castig de cauza echipa care a stiut sa impuna ritmul in ultimele minute. Chiar daca am pierdut, ramanem in cursa calificarii si vom incerca sa castigam urmatoarele meciuri pentru a ne apropia de fazele superioare.”
Jarvis Hayes, extrema CSU Asesoft Ploiesti: “Este o victorie muncita si foarte importanta pentru noi, mai ales ca am reusit sa ne aparam terenul propriu. Chiar daca am facut cateva greseli in prima repriza, am strans randurile la timp dupa pauza si am stiut sa taxam aproape fiecare eroare a adversarilor nostri. Hapoel este una dintre cele mai puternice echipe din EuroCup si sunt convins ca va lupta pana la final pentru calificare!”
Yotam Halperin, extrema de fortaHapoel Migdal Ierusalim: “Am intalnit o echipa foarte matura, cu o rotatie excelenta si cu jucatori experimentati, capabili sa arunce de la distantain momentele de presiune. Am parcurs doar 40% din faza grupelor si sunt sigur ca nu ne-am spus ultimul cuvant. Am pierdut un meci pe teren propriu, cu Krasny Oktyabr, pe care suntem obligati sa-l recuperam in deplasare si, daca vom reusi acest lucru, atunci ne vom putea gandi la Top 32. Pana atunci, insa, avem nevoie de liniste si concentrare in egala masura.”
  
Programul si clasamentul Grupei E
 
In urma acestui succes extrem de important, care mareste foarte mult sansele de calificare ale CSU Asesoft Ploiesti in Top 32 Europcup, iata cum arata clasamentul Grupei E dupa disputarea primelor patru etape, cu precizarea ca Lietuvos Rytas s-a impus pe teren propriu in fata Banvit Bandirma, cu scorul de 92-80, iar Krasny Oktyabr a castigat intr-un final de infarct disputa cu Partizan Belgrad, cu scorul de 61-59:
 
1. Lietuvos Rytas Vilnius – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. Banvit Bandirma – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. CSU Asesoft Ploiesti - 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
4. Krasny Oktyabr Volgograd – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
5. Hapoel Ierusalim – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
6. Partizan Belgrad – 4 puncte (4 infrangeri)
 
Conform datelor oficiale, CSU Asesoft Ploiesti mai are de disputat urmatoarele jocuri:
 
12.11.2014
Partizan Belgrad – CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
19.11.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Krasnye Okyabr Volgograd (ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT)
 
26.11.2014
Lietuvos Rytas Vilnius - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
03.12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Banvit Bandirma (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
10.12.2014
Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti (ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
...12.2014
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad

FOTO - Dee Brown a fost din nou de neoprit! (copyright - https://www.facebook.com/CSUAsesoft)

Parteneri