Foto

CSU Asesoft Ploiesti incheie campania europeana cu o victorie

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a reusit, marti seara, sa sparga gheata in Grupa B din EuroChallenge, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic impunandu-se in ultimul joc din intrecerea continentala in fata echipei cipriote Keravnos Nicosia, cu scorul de 90-87 (22-27, 15-21, 27-18, 26-21).
 
Victorie de moral
 
In ciuda faptului ca nu mai aveau sanse de calificare in Top 16 EuroChallenge, CSU Asesoft Ploiesti si-a respectat blazonul, marti seara, si a reusit sa incheie campania continentala din acest sezon cu o victorie de palmares impotriva incomodei grupari cipriote Keravnos Nicosia. Venita in Sala Sporturilor din Brazi cu ganduri de calificare, Keravnos Nicosia a declansat tavalugul inca din primele actiuni ale jocului de marti seara si a terminat in avantaj primele doua sferturi, scor 37-48, in ciuda opozitiei ploiestene, care a gafat, insa, destul de mult in aparare. La reluare, loviti in orgoliul propriu, baschetbalistii pregatiti de Vladimir Arnautovic au pornit o cursa nebuna de urmarire, incercand sa-si respecte blazonul si sa nu uite ca au o cupa europeana in vitrina. Astfel, ultimele doua sferturi s-au aflat la discretia gazdelor, care au revenit spectaculos pe tabela si au preluat pentru prima oara conducerea in minutul 31, gratie reusitei de 3 puncte “marca” Timermanis, scor 69-66. Avand o aparare mobila si energica, ultimele minute au apartinut clar campioanei Romaniei, in pofida unor dese zvacniri ale oaspetilor, iar fluierul final al arbitrilor a consemnat prima victorie din actualul sezon european pentru CSU Asesoft Ploiesti, obtinuta cu scorul de 90-87.
Conform datelor statistice, punctele invingatorilor au fost realizate de TICA (30 puncte, 1x3, 7 recuperari, 3 interceptii), BURLACU (25 puncte, 3x3, 6 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptii), TUDOR (11 puncte, 3x3, 2 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), NYAKUNDI (8 puncte, 1x3, 3 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac), TIMERMANIS (7 puncte, 1x3, 5 recuperari, 3 pase decisive, 2 interceptii), STANESCU (6 puncte, 1 recuperare), VLAHOVIC (3 puncte, 1 recuperare, 4 pase decisive, 2 interceptii). Au mai evoluat SZIJARTO (1 recuperare, 3 pase decisive) si MANDIC. De la oaspeti s-au remarcat CROCKER (19 puncte, 4x3, 6 recuperari, 5 pase decisive, 1 interceptie) si MAZE (18 puncte, 3x3, 4 recuperari, 3 pase decisive1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Vladimir Arnautovic a mentionat: “Am avut ceva probleme in aparare in prima parte, cand am fost nevoiti sa alergam in continuu dupa Keravnos. La pauza, am cerut baietilor sa fie mai agresivi si sa incerce sa profite de erorile oaspetilor, ceea ce s-a si intamplat. Chiar daca jocul nu a reprezentat nici o miza pentru noi, am incercat sa obtinem o victorie de moral si ma bucur ca am reusit. Keravnos a fost o echipa solida si puternica in aceasta grupa si cred ca ar fi meritat sa se califice in faza urmatoare.” La randul sau, afectat de infrangere si de ratarea calificarii, antrenorul Panagiotis Yiannaras a subliniat: “A fost un joc bun, o batalie intensa in care fiecare echipa si-a dorit victoria. Din nefericire, nici una dintre echipe nu avea sanse sa obtina calificarea in Top 16, dar am incercat sa ne facem treaba pana la capat. Doresc sa felicit CSU Asesoft Ploiesti pentru victorie si sa le urez succes in campionatul Romaniei.”  Pe de alta parte, americanul Robert Nyakundi a spus: “Am inceput jocul mai rau, dar ne-am revenit pe parcurs. Sunt bucuros ca antrenorul si colegii au avut incredere in mine si ca am reusit sa marchez in momente importante ale jocului. A fost un joc bun pentru noi, chiar daca nu aveam sanse de calificare. Cu siguranta ne va ajuta in intrecerea interna, unde ne dorim sa ajungem sus ca sa avem un culoar bun in play-off.” In replica, unul dintre principalii marcatori ai Keravnos, americanul Bobby Maze, a concluzionat: “Am reusit o prima parte foarte buna, am detinut controlul jocului si am inscris mult din spatele semicercului. In partea a doua, CSU Asesoft Ploiesti s-a aparat mult mai bine si a speculat prompt greselile noastre. Per ansamblu, a fost un joc foarte bun pentru ofensiva ambelor echipe.
 
Clasamentul final al Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria echipei Krasnye Krylia in fata Joensuun Kataja, cu 66-58, iata cum arata clasamentul final al Grupei B, cu precizarea ca primele doua echipe s-au calificat in TOP 16 EuroChallenge:
 
1. Krasnye Krylia Samara – 12 puncte
2. Joensuun Kataja – 9 puncte
3. Keravnos Nicosia – 8 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 7 puncte
 
FOTO (copyright FIBA-Europe; credit Mirela Oprea)

Parteneri